SKAT i Danmark oplyser at det danske skattevæsen lægger sag an mod en gruppe amerikanere i retten i USA med krav om at betale over 2 milliarder kroner tilbage til Danmark. Dette beløb vil sandsynligvis vokse i takt med antallet af stævninger i USA.

Skat Danmark USA

Amerikanske selskabers svindel med refusion af udbytteskat fra Danmark

De mange penge blev udbetalt på falsk grundlag i forbindelse med sagen om svindel med refusion af dansk udbytteskat for 12,7 milliarder kroner i perioden 2012-2015.

Svindlerne har via et hul i SKATs kontrol søgt om at få refunderet udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation fra udenlandske selskaber og privatpersoner.

Indtil videre har advokater i USA i løbet af maj måned 2018 – på vegne af SKAT i Danmark – anlagt over 50 stævninger mod en lang række amerikanske enkeltmandspensionskasser og deres ejere.

De første 50 stævninger er anlagt ved amerikanske domstole i bl.a. New York, New Jersey, Ohio, Massachusetts og Florida.

DR.dk oplyser at i alt 277 amerikanske enkeltmandspensionskasser er blevet udnyttet i det, der ifølge SKAT udgør ét stort svindelnummer mod den danske statskasse, fremgår det af stævningerne.

Læs også: ESTA svindel – pas på falske hjemmesider!

Sanjay Shah – Solo Capital Partners

Enkeltmandspensionskasserne var i virkeligheden oprettet som skuffeselskaber uden kontor og ansatte, og det formodes at et  begrænset antal bagmænd stod bag svindelen i USA som sandsynligvis blev koordineret af den hovedmistænkte i sagen, den britiske finansmand Sanjay Shah.

De amerikanske pensionskasser har nemlig alle været kunder hos det nu lukkede britiske finansselskab Solo Capital Partners i London.

Solo Capital Partners var ejet og kontrolleret af Sanjay Shah, der er bosat i Dubai.

Særligt tre amerikanske navne, Roger Lehman, Matthew Tucci og Doston Bradley går igen i de mange sagsanlæg i USA.

Formanden for Danske Skatteadvokater, Christian Backmann, vurderer at SKAT i Danmark vil få meget svært ved at inddrive pengene i USA.

Den store svindelsag trækker også tråde til mange andre lande. SKAT har således indtil videre beslaglagt værdier i udlandet for 2,7 mia. kr. i form af bankkonti, aktier og ejendomme – især i Tyskland og Storbritannien.

Udvalgte artikler om sagen:

DR: Skat lægger sag an i USA: Kræver danske udbyttemilliarder tilbage

DR GRAFIK: Sådan fik amerikanske pensionskasser del i dansk udbytteskat

Denne artikel er senest opdateret: 25. maj 2018.