Få mulighed for at ligge på langs i en rigtig seng, når du bliver søvnig under flyveturen fra Europa til USA – det er bl.a. hvad Airbus flyproducenten planlægger at kunne tilbyde allerede fra år 2020.

Sovekabiner i Airbus fly

Sovekabiner i Airbus fly forventes at blive en mulighed i år 2020.

Under den nyligt afholdte luftfartsmesse i Hamburg – Aircraft Interior Expo – løftede Airbus sløret for sine planer om at introducere sovekabiner i langdistance Airbus fly. I samarbejde med det franske selskab Zodiac Aerospace, som producerer interiør til flykabiner, vil Airbus allerede i år 2020 kunne tilbyde sovekabiner på flytypen Airbus A330.

Airbus sovekabine

Sovekabine på Airbus A330 – mulighed fra 2020.

Moduler med sovekabiner, legeområder, mødelokaler mv.

Airbus og Zodiac Aerospace arbejder på at kunne udnytte lastrummet umiddelbart under passagerdækket på de større passagerfly til at indsætte færdige moduler med sovekabiner, som således kan installeres og afinstalleres alt efter behov.

Airbus sovekabine

Airbus lounge-modul og konference-modul.

Airbus legeplads modul

Airbus legeområde-modul og sygeafd.-modul.

Udover sovekabiner i Airbus fly vil der også kunne indsættes færdige moduler indeholdende eksempelvis legeområder for børn, konferencelokaler, lounge-områder eller sygeafdeling til patienter og sygepersonale, som skal fragtes over længere afstande.

Antal af sovepladser kan reguleres

Alt efter hvad der er brug for vil der således være mulighed for at indsætte forskellige moduler i det nye modul-layout fra Airbus og Zodiac Aerospace. Antallet af sovepladser i flyene vil være afhængig af flyets behov for bagageplads og øvrig laste-behov.

De færdige moduler vil hurtigt kunne indsættes efter behov.

Det nye modul-system vil kræve godkendelser fra adskillige myndigheds-instanser, inden Airbus får lov til at benytte den nyudviklede mulighed for at udnytte lastrummet på passagerfly. Airbus oplyser at de i princippet indenfor få måneder kan have det nye modul-koncept i luften, men pga. det potentielt langvarende godkenkendelsesforløb forventer flyselskabet, at det kan lanceres i løbet af år 2020.

Udover i flytypen A330 regner Airbus på sigt ligeledes med at introducere det nye modul-koncept på langdistanceflyet A350.

Relateret artikel: Oversigt over flyselskaber med fly til USA

Denne artikel er senest opdateret: 23. april 2018.