Den mest besøgte del af Yosemite National Park – Yosemite Valley – er fra 14. august kl. 9 igen åben for besøgende. Ligeledes er Wawona og Mariposa Grove igen mulig at besøge fra 13. august – og det samme er tilfældet for Hetch Hetchy og Toulumne Meadows.

Store dele af Yosemite National Park igen åbne

Store dele af Yosemite National Park igen åbne.

Den store brand i området ved Yosemite – kaldet Ferguson Fire – er per 13. august 86% bekæmpet, så der foregår stadig brandsluknings-arbejde i mange dele af Yosemite.

Myndighederne forventer at Ferguson Fire er 100% bekæmpet i løbet af 15. august, men der kan stadig være gløder og mindre ulmende brande i området, som vil kunne forårsage røgudvikling.

Stadig er følgende områder i Yosemite Nationalpark lukket pga. igangværende brandslukning:

  • Glacier Point Road
  • Wawona Road (Hwy 41) mellem Wawona og Yosemite Valley

Få opdateret info om situationen i Yosemite via National Park Service Yosemite hjemmeside.

Pga. de stadig mange aktiviteter ifm. bekæmpning af branden opfordrer National Park Service Yosemite til at besøgende i parken udviser stor agtpågivenhed – både under møde med brandkøretøjer, samt når røg stadig forårsager nedsat sigtbarhed.

Ferguson Fire er nu officielt den største brand i Sierra National Forest’s historie. Branden, som opstod 13 juli, har kostet 2 mennesker livet og 19 er blevet såret.

Læs også tidligere artikel – Yosemite Valley lukket pga. brand

Guide til Yosemite National Park – hvad skal man opleve

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.