Efter en del usikkerhed omkring den 26-årige danske tacklers mulige fremtid i NFL falder der nu ro på, da Andreas Knappe har skrevet kontrakt med NFL-klubben Indianapolis Colts.

Andreas Knappe vil indgå på Indianapolis Colts’ såkaldte practice squad, og den 206 centimeter høje dansker bliver således i første omgang tilknyttet klubbens reservehold i Indianapolis.

Andreas Knappe Falcons

Andreas Knappe da han var tilknyttet Atlanta Falcons.

Andreas Knappe kom i april 2017 på kontrakt hos Atlanta Falcons, hvor han ligeledes var tilknyttet Falcons’ practice squad. Desværre for Knappe valgte Atlanta Falcons efter godt 5 måneder at ophæve kontrakten med danskeren.

Fra midten af oktober 2017 var Andreas Knappe i en periode på blot et par uger på kontrakt ved Washington Redskins, men ledelsen i Redskins valgte at tilknytte en mere erfaren spiller til reserveholdet pga. en del skader på NFL-holdet.

Andreas Knappe var allerede i slutningen af september 2017 til prøvetræning ved sin nye klub Indianapolis Colts, men der skulle altså gå godt 2 måneder inden en kontrakt blev indgået.

I NFL er der en regel om, at hver NFL-klub højst må have 10 spillere på kontrakt på deres practice squad, og det er denne regel, der er skyld i Andreas Knappe lidt omtumlede NFL-tilværelse i 2017. Det er dog på ingen måde atypisk at spillere på reserveholdet ryger ud og ind i løbet af sæsonen, og det er også medvirkende til at potentielle NFL-spillere kæmper meget hårdt for at vise deres værd.

Endnu har Andreas Knappe ikke fået sin debut i en NFL-kamp i USA, så det bliver spændende at se, om det vil lykkedes i Indianapolis Colts. I så fald vil han blive den første dansker siden den legendariske kicker Morten Andersen til at spille i NFL-serien.

Den meget populære Morten Andersen nåede at spille hele 25 sæsoner i NFL for 5 forskellige klubber. The Great Dane opnåede at være med i Super Bowl for Atlanta Falcons i 1998, hvor holdet dog tabte til Denver Broncos.

UPDATE: Andreas Knappe skifter til Denver Broncos

I efteråret 2018 blev Andreas meldt klar efter en skade.

Samtidig fik han en ny kontrakt; denne gang med Denver Broncos. Se mere om skift til Denver Broncos på Gul Klud.

UPDATE: Andreas Knappe fritstillet fra Denver Broncos

I starten af april-19 blev Andreas Knappe fritstillet fra Denver Broncos træningshold (practice squad).

Det er 4. gang at den talentfulde NFL-dansker står uden klub, skriver DR

Denne artikel er senest opdateret: 18. april 2019.