Flere søgemaskiner for flybilletter skuffer i test foretaget af Forbrugerrådet Tænk. 14 prisportaler er blevet testet, hvorefter bedste søgeportal for flybilletter er fundet.

Bedste søgeportal for flybilletter

Forbrugerrådet Tænk har fundet bedste søgeportal for flybilletter.

Google Flights finder ikke billigste flybilletter

Ikke mindst den meget anvendte Google Flights får hård kritik af Forbrugerrådet Tænk, pga. de billigste flybilletter oftest ikke dukker op i søgeresultateter.

Problemet opstår, når flyselskaber betaler søgemaskiner for at dukke op i prissammenligninger – i princippet kan selskaberne købe sig til en bedre placering, og derved syne som den billigste løsning, når ikke flybilletpriser fra lavprisselskaber indgår i sammenligningen.

Desuden udnytter Google ifølge Tænk deres “monopol” som søgemaskine, når de altid lader Google Flights være den første søgeportal, som kunderne møder under søgningen.

Anja Philip, Formand i Forbrugerrådet Tænk:

Det er problematisk, at en prisportal som Google Flights ikke på noget tidspunkt i vores test viser den billigste pris. Portalen kan dermed koste dig unødigt meget.

Bedste søgeportal for flybilletter er Momondo

Efter at 14 søgeportaler for flybilletter er testet, fremstår Momondo som den bedste.

Søg flybilletter via Momondo

Forbrugerrådet Tænk fremhæver bl.a., at Momondo både finder de billigste og mest retvisende priser på flybilletter. Momondo inkluderer alle flyselskaber, og der er ingen omkostning for flyselskaber forbundet med at blive vist i søgeresultaterne.

Også Travelmarket får positive ord med på vejen fra Tænk – denne søgeportal får en fin 2. plads i testen.

Anmeldelser til Forbrugerombudsmanden

Efter testen er 5 portaler blevet anmeldt til Forbrugerombudsmanden i Danmark for vildledning af kunderne.

Det sker dels fordi flere portaler lover at finde de billigste priser, men ikke inkluderer hele markedet for flybilletter. Dels fordi nogle portaler blander reklamer sammen med søgeresultater.

Læs mere om anmelderne til Forbrugerombudsmanden i artiklen Søgemaskiner for billige flybilletter anmeldt for at vildlede forbrugere.

Relaterede artikler:

Denne artikel er senest opdateret: 12. oktober 2018.