Hvert år kårer strandeksperten Dr. Beach, hvis borgerlige navn er Stephen P. Leatherman, de bedste strande i USA. Leatherman arbejder til daglig som direktør og professer ved Florida International University’s Laboratory for Coastal Research, og har således havvand og kyster som sit store speciale.

Bedste strande i USA

Stephen P. Leatherman – bedre kendt som Dr. Beach.

USA’s mange kilometer kyststrækninger ud til både Stillehavet, Atlanterhavet og Den Mexicanske Golf gør, at du kan finde et utal af amerikanske strande, og siden 1990 har Dr. Beach rejst rundt og besøgt over 650 amerikanske strande samt årligt kåret den bedste strand i USA.

Kriterier for måling af de bedste strande i USA

Leatherman har 50 kriterier for måling af den bedste strand i USA og nogle af de vigtigste overskrifter for kriterierne er ifølge professoren selv:

  • Sikkerhed på stranden – herunder livreddere, voldsomme strømme / revlehuller mm.
  • Kystens renhed
  • Klart vand
  • Strandsandets blødhed
  • Strandbrusere og sanitære forhold
  • Vand- og lufttemperaturer
  • Antal solskinsdage
  • Regnmængder
  • Støjgener fra nærliggende trafik mv.

Strande i Florida højt på top 10 liste over bedste strande i USA

Generelt er det strande på den amerikanske østkyst, som dominerer Top 10 listen i 2017. The Sunshine State Florida ligger ikke overraskende godt placeret med hele 3 strande i top 10 – heriblandt også nr. 1 på listen – Siesta Beach i Sarasota, Florida. Den eneste anden delstat, som har flere strande i top 10 er Hawaii. Listen ser således ud:

Nr. 1 Siesta Beach Sarasota, Florida – Denne kendte strand i Sarasota blev ligeledes i 2011 kåret som den bedste strand i USA af Dr. Beach. I 2017 har hr. Leatherman således igen placeret Siesta Beach Sarasota som nr. 1 på listen, og begrunder dette valg med strandens hvideste sand, det krystalklare vand, flere livreddere på den halvmåne-formede strand og ikke mindst de fine sanitære forhold samt gratis lån af trækvogn til strand-bagagen.

Siesta Beach Florida

Siesta Beach i Sarasota, Florida.

Nr. 2 Kapalua Bay Beach, Maui, Hawaii – Kåret som den bedste strand i USA i 1991 ligger Kapalua Bay Beach på Maui i 2017 på en flot 2. plads. Denne kendte strand på Maui er en perfekt svømme- og snorkelstrand pga. det klare azur-blå vand samt klippeformationer på hver side af stranden, som gør at de til tider høje bølger formindskes. Den flotte koralbund indeholder ligeledes masser af farverige små fisk, som gør snorkling på denne strand til en oplagt beskæftigelse.

Kapalua Bay Beach

Kapalua Bay Beach på Hawaii.

Nr. 3 Ocracoke Lifeguarded Beach, North Carolina – Denne lidt afsides strand ligger på en af de ydre banker ud for North Carolina, og især i sensommeren er den flotte strand populær blandt surfere pga. de gode bølger fra Atlanterhavet. Den brede strand er overvåget af livredder fra sidste mandag i maj – Memorial Day – indtil første mandag i september – Labor Day. Denne afsidesliggende strand kan du kun komme til via båd eller færge fra fastlandet.

Se mere om Ocracoke Island – naturferie anbefaling af Guide-USA.dk.

Nr. 4 Grayton Beach State Park, Florida – Denne strand i det aller-nordvestligste Florida er en del af en fredet større statspark, hvor du finder både masser af vandrestier, kanoudlejning, campingmuligheder og meget mere. Dr. Beach påpeger de flotte hvide sandklitter og sandstrand, det emerald-grønne vand og den rene kyst ud til Den Mexicanske Gold, som nogle af årsagerne til den flotte 4. plads på listen.

Grayton Beach State Park

Grayton Beach State Park i Florida.

Nr. 5 Coopers Beach, Southampton, New York – På Long Islands sydlige kyst, i området Southhampton, finder du Coopers Beach, som tilbage i 2010 lå helt i top på Dr. Beach ranglisten over de bedste strande i USA. Denne strand ved New York tiltrækker hver sommer tusinder af besøgende, og da stranden er både lang og bred, er der plads til alle på den populære strand tæt på metropolen New York.

Nr. 6 Coast Guard Beach, Cape Cod, Massachusetts – Den nordligst beliggende strand på Dr. Beach top 10 liste over strande i USA er Coast Guard Beach på Cape Cod i Massachusetts. Leatherman påpeger bl.a. strandens renhed, og den uberørte natur som baggrunden for den flotte 6. plads. Vandtemperaturen ved Coast Guard Beach når sjældent over 21 gr. C om sommeren, så det er ofte hurtige badeture strandgæsterne foretager her.

Coast Guard Beach Cape Cod

Coast Guard Beach – Cape Cod, Massachusetts.

Nr. 7 Caladesi Island State Park Dunedin/Clearwater, Florida – Endnu en strand i Florida finder du på plads nr. 7 – og det er en populær genganger på listen. I 2008 placerede Dr. Beach nemlig Caladesi Island State Park helt i top og igen i 2017 fremhæves det bløde hvide sand på stranden samt mulighed for at opleve den flotte vilde natur. Stranden ligger i en statspark, og her findes flere interessante vandrestier – både i mangrove skov samt langs den flotte kyst. Der er mulighed for at leje kajak på denne strand, som kan nås via færge eller privat båd samt via en længere gåtur nord for Clearwater Beach ud til Den Mexicanske Golf.

Nr. 8 Hapuna Beach State Park, Big Island, Hawaii – På en 8. plads finder du delstaten Hawaii’s anden strand på listen over bedste strande i USA i 2017. Den hvide koral sandstrand ligger i et område, som ellers er domineret af sorte lava sten og Hapuna Beach er et perfekt sted at snorkle og dykke i det krystalklare vand. I vinterperioden er der risiko for store bølger og stærke understrømme / revlehuller, men de årvågne livreddere passer på strandgæsterne.

Hapuna Beach Hawaii

Hapuna Beach State Park – Big Island, Hawaii.

Nr. 9 Coronado Beach, San Diego, California – Først på en 9. plads dukker en strand op i The Golden State Californien – nemlig Coronado Beach i San Diego. Der findes mange populære strande i San Diego, men Coronado er den mest kendte – og for mange lokale også den bedste. Den meget brede og familievenlige strand er ikke mindst kendt pga. Marilyn Monroe, som her optrådte i filmen Some Like It Hot. Det spektakulære og ikoniske Hotel del Coronado, som ligger lige ned til stranden, er over 100 år gammelt og her har boet mange kendte personer i årenes løb – konger, sheiker og ikke mindst skuespillere.

Nr. 10 Beachwalker Park Kiawah Island, South Carolina – For naturelskere er Beachwalker Park på Kiawah Island i South Carolina et sandt paradis pga. den helt uspolerede natur og ikke mindst de rige fugleliv på syd-vest spidsen af Kiawah Island. Mange benytter muligheden og padler rundt i kano eller kajak mellem de indlandske små øer, som opstår ifm. tidevandet. Vandet ved Beachwalker Park er ikke helt klart, men derimod garanteret rent.

Denne artikel er senest opdateret: 6. januar 2020.