Autocamper er måske ikke den mest velvalgte betegnelse, men på dansk er det nok den bedste oversættelse af begrebet RV – som står for Recreational Vehicle.

Flere og flere amerikanere vælger at bo i en autocamper.

Amerikanere bor i autocamper RV

Living on the road – Full time RV livning in US – perfect for Digital Nomads.

I USA er der efterhånden en pæn stor del af befolkningen, som foretrækker at være mobile. Især raske og rørige ‘unge’ pensionister er glade for denne livsform. At bo i en autocamper (RV) er absolut ingen skam eller endsige usædvanligt. Også unge erhversaktive; og især ‘digitale’  amerikanere har taget livsformen til sig.

Se også: Lej en autocamper i USA.

Hvem vælger at bo i en autocamper?

De kalder sig ‘full-time RVers’, ‘digital nomads’ eller ‘workampers’. Og der er som regel ingen eller kun få økonomiske problemer forbundet med dem. En del er også vant til at spare og sætte tæring efter næring. Mange har naturligvis stadig et hus eller en lejlighed et sted i USA, men der findes også mange amerikanere, som sælger alt og lever ‘on the road’ i en periode af livet.

Mange af de yngre RVers er dog stadig nødt til at tjene til livets ophold, og langt fra alle har evner/kvalifikationer/lyst til at arbejde digitalt på en laptop. Så mange indretter sig og tager manuelt arbejde rundt omkring, og det virker tilsyneladende. Man taler om det såkaldte ‘gig-work’ som, i sagens natur, ikke varer særligt længe.

Se god artikel på Washington Post:
1 million Americans live in RVs. Meet the ‘modern nomads.’

Store virksomheder som Amazon og J.C. Penney har programmer, som tilgodeser sæsonarbejdere som RVers.

Video: RV Living Full Time – Pros & Cons After 6 Months – RV Life

Et simpelt og ukompliceret liv – vil du bo i en autocamper?

Over 10 millioner amerikanere ejer en RV; ud af en samlet befolkning i Amerika på ca. 325 millioner.

Bemærk at der med denne form for RV’s ikke er tale om de såkaldte trailer-camp hjem; stationære hjem på opklodsede hjul, som sandsynligvis tæller mange millioner fattige i USA.

Relaterede artikler:

Gratis overnatning i autocamper i USA

Udlejere af autocampere i USA

Denne artikel er senest opdateret: 16. november 2018.