Udlejere af autocampere i USA

I takt med at flere vælger at leje motorhome under ferien i USA, er både udbuddet af forskellige typer autocampere samt antallet af udlejere af autocampere i USA steget de senere år. Det er blevet mere almindeligt at booke motorhome udenom rejseselskaber, og både amerikanere samt rejsende til USA nyder godt af den større konkurrence i branchen for udlejning af autocampere.

Udlejere af autocampere i USA

Mange udlejere af autocampere i USA.

Der er ofte tilbudskampagner ved de forskellige udlejningsfirmaer, og rabat på eksempelvis tilbehør og udstyr eller envejsleje ifm. leje af autocamper.

Flere udbydere fra bl.a. New Zealand og Australien er kommet ind på markedet for RV udlejning i USA, og som det fremgår i nedenstående oversigt over udlejningsselskaber, kan der være forskelle på hvor nye de forskellige autocampere er ved udlejningsselskaberne, ligesom der naturligvis også er forskel på hvilke campere, de enkelte selskaber udbyder. Generelt er ældre autocamper modeller billigere at leje end nyere modeller, ligesom det ofte er dyrere at leje autocamper ved selskaber, som inkluderer gratis transfer til/fra udlejningsdepotet.

Her følger en introduktion til udvalgte udlejere af autocampere i USA.

Cruise America RV Rental

Det største udlejningsselskab indenfor autocampere i USA er Cruise America. Selskabet blev grundlag i Arizona i 1972, og udlejningsfirmaet er ligeledes det med det største net af udlejningssteder i USA – ialt 122 placeringer fordelt i 32 forskellige delstater.

Cruise America tilbyder 4 forskellige autocampere: Class C modellerne C19, C25, C30 samt T17 – Truck Camper.

Cruise America C25

Den populære C25 fra Cruise America.

Når du søger efter autocamper i USA dukker Cruise America ofte op som den billigste mulighed indenfor Class C motorhome leje. Basislejen for en autocamper fra Cruise America er oftest eksklusiv eksempelvis miles-pakker, diverse udstyrspakker, og selskabet tilbyder heller ikke transfer til/fra udlejningsstedet.

Alderen på autocampere fra Cruise America kan ofte være højere end ved andre udlejningsselskaber – især når der er tale om de større Class C modeller. Class C modeller kan være op til 7 år gamle og udstyrsmæssigt kommer Class C modeller heller ikke med den ofte efterspurgte solskærm påmonteret på køretøjet.

Truck Camper T17

Den nye T17 kan lejes via Cruise America.

Udover de populære Class C modeller tilbyder Cruise America også en nyere T17 – Truck Camper, som er baseret på den anmelderroste Ford F-150 pick-up, hvorpå der er installeret en camperramme på bilens lad. Læs mere om Class C modellerne samt T17 Truck Camper i artiklen Hvilken størrelse autocamper skal man vælge.

El Monte RV

El Monte er USA’s 2. største udbyder af motorhome udlejning og grundlagt 1969 i byen El Monte i Californien. I begyndelsen af 2017 blev El Monte overtaget af den New Zealandske koncern Tourism Holding Limited (THL), som i USA ligeledes står bag både Road Bear og Britz.

El Monte tilbyder både campere mellem 0 og 3 år gamle samt ældre modeller – op til 7 år gamle. Når du søger i autocamper søgemaskine vil du nemt kunne se modelår for de forskellige køretøjer.

El Monte C28

Autocamper C28 fra El Monte.

Udbudet af motorhomes fra El Monte er stort og varierer i størrelser fra Class C modeller mellem 22 og 31 feet samt Class A model helt op til 34 feet. Der er ligeledes stor variation i udstyr på de forskellig El Monte autocampere – dog har de større campere oftest både slide-out samt solskærm. Solskærm, som mange udlejere efterspørger, kan også findes på mindre Class C modeller fra El Monte.

Du finder et stort net af udlejningsstationer ved El Monte. Herunder i byerne New York, Orlando, Miami, Chicago, Dallas, Denver, Salt Lake City, Las Vegas, Phoenix, San Francisco, Los Angeles, San Diego og sågar i Bellingham i den nord-vestligste stat Washington. Ved de fleste El Monte udlejningssites kan man tilkøbe transfer til/fra udlejningsstedet.

Compass Campers

Compass Campers er ligeledes et af de ældre udlejningsselskaber i USA. Compass blev grundlagt i 1970 i det sydlige Californien, og er med årene vokset sig store, så selskabet idag har udlejningssteder på ialt 29 lokationer i USA.

Compass Camper C22

Interiør i C22 motorhome fra Compass Campers.

Compass tilbyder adskillige Class C modeller – fra 22 feet til 31 feet, og alder på køretøjerne varierer fra mellem 0-3 år samt op til 7 år gamle campere. På de største Class C modeller finder du udover det normale standardudstyr også både slide-out samt solskærm.

Ligeledes tilbyder Compass en Class A model på 34 feet, som du finder både som max 3 år gammel samt op til 7 år gammel.

Ved Compass er det muligt at tilkøbe transfer til/fra de fleste udlejningssteder.

Britz Motorhome Rentals

Britz, som oprindeligt stammer fra New Zealand, tilbyder i USA max. 3 år gamle autocamper Class C 23-28 feet med plads til 4 voksne. Det specielle ved Britz i USA er, at de har én type Class C 23-28 feet, og når man booker, kan man ikke vælge hvilken størrelse – det er blot en Class C mellem 23 og 28 feet, som står klar, når man afhenter køretøjet.

Britz motorhome

Autocamper Class C fra Britz.

Britz autocamper kommer som standard med solskærm og i USA markedsfører Britz en standardpakkeløsning, som inkluderer 100 gratis miles per dag og køkken- og sengetøjsudstyrspakker, håndklæder mv. er ligelede inkluderet i standardlejen.

Ligeledes inkluderer standardpakken transfer til/fra udlejningsdepotet. Britz har depoter i New York, Orlando, Denver, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco og Seattle.

Road Bear RV Rental

Et af de mere eksklusive mærker indenfor udlejning af motorhome i USA er udlejningsselskabet Road Bear. Når du lejer motorhome gennem Road Bear er du garanteret et køretøj, som er højst 1 år gammel – og ligeledes garanterer udlejningsfirmaet, at køretøjet er den nyeste model på markedet.

Road Bear er sjældent den billigste i de forskellige kategorier af autocampere, men selskabet ligger ofte meget højt i kundeanmeldelser vedr. både selve køretøjet samt firmaets kundeservice.

Størrelsesmæssigt udlejer Road Bear Class C modeller mellem 20 og 30 feet samt den luksuriøse Class A model på 29 – 32 feet.

Road Bear C30

Indenfor i en C30 autocamper fra Road Bear.

Udstyrsmæssigt vil du altid finde den populære solskærm samt også slide-out på de større Class C modeller og på Class A modellen.

Road Bear tilbyder desuden gratis transfer til/fra hotel eller lufthavn, når man skal hente eller har afleveret autocamper.

7 udlejningssteder har Road Bear – Denver, Las Vegas, Los Angeles, New York, Orlando, San Francisco og Seattle.

Apollo Motorhome Holidays

Apollo blev grundlagt i Australien i 1985, og familieforetagenet er igennem årene vokset, så udlejningsselskabet idag tilbyder motorhome udlejning i både Australien, New Zealand, Canada og USA. Apollo har 7 (2018) udlejningsdepoter i USA – New York, Orlando, Denver, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco og Seattle.

Max. 3 år gamle er køretøjerne fra Apollo, og selskabet tilbyder de populære Class C autocampere i størrelser mellem 22 feet og 33 feet, som giver sovepladser til mellem 4 og 7 personer. De to største modeller kommer med både slide-out og alle inkluderer solskærm.

Apollo Class A motorhome

Den store Class A autocamper fra Apollo.

Ligeledes har Apollo en campervan (Class B motorhome) i deres flåde, som er beregnet til max. 3 voksne og inkluderer både køkken, bad, toilet, aircondition og TV.

Det største Apollo køretøj – et Class A motorhome – er selskabets mest luksuriøse køretøj og indeholder masser af plads og udstyr til 5 voksne.

Når du lejer køretøj ved Apollo er køkkenudstyr såsom gryder, pander, glas, bestik, tallerkener mv. inkluderet i standardprisen, og der medfølger ligeledes en velkomstpakke med bl.a. opvaskemiddel, kaffe, teposer og toiletpapir til de første par dage.

Star RV (ejet af Apollo)

Star RV er Apollo’s luksus brand i USA, og køretøjerne fra Star RV er garanteret højst 12 måneder gamle – og i adskillige tilfælde højst 6 måneder gamle. Når du lejer autocamper via Star RV indgår ligeledes refundering af taxa-bon fra nærmeste lufthavn – dog med indikation af max. beløb, som refunderes.

Star RV Class B

Class B autocamper fra Star RV.

Størrelser på Star RV motorhomes matcher Apollos køretøjer – dog med undtagelse af Class A, som ikke indgår i Star RV flåden.

Star RV udlejningssteder er placeret på samme lokationer som Apollo.

Mighty Campers USA

Mighty udlejningsselskabet er ligeledes fra New Zealand og et søsterselskab til El Monte, Road Bear samt Britz. Mighty har i USA specialiseret sig i udlejning af 2 – 4 år gamle Class C og Class A autocampere.

Størrelsesmæssigt ligger Mighty Class C mellem 22 og 31 feet – Class A camperen er en 34 feet model.

På baggrund af konceptet med udleje af 2 – 4 år gamle autocampere er Mighty ofte meget konkurrencedygtige på udleje-standardprisen.

Udlejningssteder for Mighty ligger i byerne Los Angeles, San Francisco, Las Vegas og Orlando. Der er mulighed for transfer fra udvalgte hoteller og lufthavne i de pågældende byer.

Stardrive Motorhomes

Stardrive kom ind på det amerikanske marked for udlejning af autocampere i 2009, og selskabet med base i New Zealand, tilbyder i USA både Class C motorhomes i størrelser mellem 20 og 30 feet samt Class A motorhome op til 32 feet.

Star Drive Class A motorhome

Class A motorhome fra Stardrive.

Camperne fra Stardrive USA er max. 2 år gamle, og alle har påmonteret den eftertragtede solskærm, så man kan sidde i skygge midt på dagen udenfor camperen. Den største Class C samt Class A motorhome er ligeledes inklusiv slide-out.

Stardrive udlejer deres campere i Denver, Las Vegas, Los Angeles, Middletown, New York, Orlando og San Francisco. Transfer til/fra udlejningsstedes tilbydes.

Best Time RV Rental

Et af de mindre og nyere udlejere af autocampere i USA er Best Time RV Rental. Selskabet har få udlejningssteder i det vestlige USA – i Las Vegas, San Francisco og Los Angeles.

Best Time tilbyder én type Class B autocamper, som er beregnet til 2 personer, og som indeholder både toilet/bad og lille køkken. Ligeledes tilbydes 2 Class C motorhome modeller og derudover er der mulighed for at leje en Jeep+Trailer / Class J variant – lær mere om denne relativt sjældne udlejningsmulighed i artiklen Hvilken autocamper størrelse skal jeg vælge.

Jeep Camping

Best Time RV Rental tilbyder Jeep+Trailer / Class J motorhome.

Køretøjerne fra Best Time er højest to år gamle, og inklusiv i standardlejen indgår ved Best Time transfer til/fra udlejningsstedet samt SLI forsikring – læs mere om Forsikring ved leje af autocamper.

Wild Campers

Det New Zealandske udlejningsselskab Wild Campers har i mange år specialiseret sig i udlejning af de mindre typer Class B motorhomes – campervans. I USA er Wild Campers i tæt partnerskab med Escape Rentals (beskrevet nedenfor), og de to selskaber tilbyder de samme typer biler – i flotte farverige nuancer.

Forskellen mellem Wild Campers og Escape er primært, at Wild Campers ikke inkluderer køkkenudstyr, sengelinned og gratis miles i deres standardpriser – og derfor vil Wild Campers oftest stå som nogle af de billigste udbydere af Class B motorhome i USA, når du søger i søgemaskinerne. Miles-pakker, køkkenudstyr og sengelinned kan naturligvis tilkøbes under booking af autocamper.

Wild Campers Maverick

Motorhome Class B / campervan Maverick fra Wild Campers (+ Escape Rentals).

Wild Campers tre campervan modeller er henholdsvis Ventura, Big Sur og Maverick. Ventura og Big Sur beskrives nedenfor under Escape Rentals.

Campervan Maverick er en klassiker indenfor Class B motorhomes og er bygget på basis af en Ford E-150 med V8 motor, som dog alligevel er brændstof økonomisk i forhold til de større Class C autocampere. Der er rigtig fin plads til 2 personer i Maverick, og tilvælger man tagboks med telt kan 4 voksne overnatte i camperen. Maverick er noget højere end Ventura, og den noget større kabine gør den mere komfortabel end Ventura. Ligesom i Ventura findes et minikøkken bag i bilen, som kan benyttes med bagsmækken åben – minikøkken inkluderer to gasblus, vandhane med vask og lille køleskab.

Wild Campers har udlejningssteder på samme lokation som Escape i New York, Miami, San Francisco, Las Vegas og Los Angeles.

Escape Rentals

Escape Rentals tilbyder ligesom Wild Campers tre modeller Class B motorhomes – campervan Ventura, campervan Maverick samt campervan Big Sur. Ventura og Maverick har som standard 2 sovepladser, mens den største model Big Sur har plads til 3 sovepladser i kabinen. Til både Ventura og Maverick kan tilvælges en tagboks med telt, så ialt 4 personer kan overnatte. Til campervan Big Sur kan udelukkende tilvælges et normalt 2 personers telt, som evt. også kan benyttes til overnatning ifm. længere vandreture.

Lejer du motorhome gennem Escape Rentals er standardlejen inklusiv både køkkenudstyr, sengelinned samt 100 gratis miles per dag.

Escape Rentals Ventura

Class B motorhome / campervan Ventura fra Escape Rentals (+ Wild Campers).

Ventura er den mindste Campervan fra Escape Rentals USA, og køretøjet er en Dodge Caravan, som er brændstoføkonomisk at benytte i forhold til de større autocampere. Bagsæde + lille bord kan laves om til en fin dobbeltseng om natten, og når bagklappen åbnes bliver et mini-køkken tilgængelig i form af 2 gasblus, en håndvask samt et mindre køleskab. Ventura campervans fra Escape har en gennemsnitsalder på 7-8 år.

Maverick campervan anbefales, hvis man gerne vil have lidt bedre plads i bilen, og ligeledes er der i Maverick mere opbevaringsplads til bagage mv. Gennemsnitsalder på denne er 8-9 år. Læs mere om Maverick campervan ovenfor under wild Campers – Maverick fra Escape er stort set identisk.

Den nyeste model, som Escape Rentals og Wild Campers udlejer, er campervan Big Sur. Det er samtidig den største campervan fra de to udlejningsselskaber. Der plads til at 3 voksne kan overnatte i en Big Sur model, og det vil være en årgang 2016 eller nyere, som vil blive tilbudt.

Ligesom ved Ventura og Maverick er Big Sur også installeret med et mini-køkken bagerst i køretøjet.

Big Sur campervan

Big Sur campervan – den nyeste model fra både Wild Campers og Escape Rentals.

Escape Rentals er et af de større udlejningsselskaber, som fokuserer på udlejning af Class B Campervans og de udlejer autocampere 10 forskellige steder i USA: New York, Miami, Atlanta, Denver, Phoenix, Vancouver, Seattle, San Francisco, Las Vegas og Los Angeles.

Jucy Rentals

Endnu et udlejningsselskab oprindeligt fra New Zealand støder du på i Californien i form af de grønne og lilla Class B campervans fra Jucy Rentals.

Jucy tilbyder i princippet én type campervan i Californien – baseret på enten en Dodge Caravan eller Chrysler Town and Country. Køretøjet er primært beregnet til 2 personer, men du kan tilvælge en tagboks med opslåeligt telt, så der kan overnatte 4 personer i køretøjet.

Jucy Campervan

Jucy Campervan – her med udsigt til mini-køkken i bagagerummet.

Ligesom ved Escape og Wild Campers er der i Jucy campervan installeret et mini-køkken med vask, 2 gas-kogeblus samt lille køleskab.

Jucy campervan udlejes i San Francisco, Las Vegas og Los Angeles – og camperen er en model fra 2012 – 2014.

Campervan North America

Et af de nyere udlejningsselskaber for Class B motorhome er Campervan North America. I november 2018 åbner selskabets 5. udlejningslokation i USA, og Campervan North America har således udlejningssteder i Bozeman (Montana) tæt på Yellowstone National Park, Denver, Seattle, Las Vegas og Orlando. Campervan North America tilbyder 5 forskellige campervans:

Model Edelweiss er baseret på Nissan NV 200 og er den mindste campervan fra selskabet. Der er plads til 2 voksne og mobilt gasblus kan tilvælges.

Treasure Chaser modellen er en Dodge Promaster High Roof 136″ er ligeledes beregnet til 2 voksne og indeholder et lille køkken med komfur og vandhane/kumme.

Campervan Two4theRoad

Campervan model Two4theRoad fra Campervan North America.

De lidt mere luksus Campervan modeller fra North America er Two4theRoad og Clanhauler. De er begge baseret på Mercedes Freightliner/Sprinter (Clanhauler = lang model). Begge er udstyret med både køkken, toilet og brus, og er beregnet til henholdsvis 2 voksne i Two4theRoad og 2 voksne + op til 3 børn i Clanhauler.

Campervan model Bunkhouse fra Campervan North America er hverken installeret med køkken eller toilet/bad, men derimod er der sengepladser til 4 voksne i den høje Dodge Promaster High Roof 159″. Mobilt gasblus kan naturligvis tilvælges.

Lost Campers

Den oftest billigste campervan leje finder du ved Lost Campers, som har udlejningssteder i San Francisco, Los Angeles, Seattle og Salt Lake City. Lost Campers tilbyder to typer Class B campervan kaldet Wanderer og Sierra, og i standardlejen er inkluderet 100 gratis miles per dag. Begge køretøjer inkluderer service, gryder, dyner/puder samt gardiner, som rulles for vinduerne om natten.

Lost Campers Campervan

Campervan fra Lost Campers.

Wanderer campervan fra Lost er en Dodge Caravan, som er mellem 6 og 10 år gammel. Denne campervan er beregnet til to personer og bagsæde inkl. lille bord bliver om natten omdannet til en dobbeltseng. Køretøjet indeholder to transportable gasblus samt en kølekasse i bagagerummet. Wanderer er den skrabede model ved Lost Campers, og man skal således benytte fællesarealerne på campingpladserne ved eksempelvis opvask.

Sierra Class campervan er baseret på enten Dodge Caravan eller Chrysler Town and Country, og udover udstyret i Wanderer finder du i Sierre ligeledes vandhane med vask samt en påmonteret solskærm, som kan slåes ud under parkering.

Travellers Autobarn

En af de nye udlejere af autocampere i USA er det australske udlejningsselskab Travellers Autobarn. Selskabet begyndte at udleje campervan i det vestlige USA i februar 2019, og der tilbydes to forskellige størrelser campervan.

Ny campervan udlejer i USA

Billig leje af motorhome i USA – Travellers Autobarn.

Til forskel fra de øvrige udlejere af campervans i USA er ubegrænset miles inkluderet i lejeprisen, hvilket ofte gør Travellers Autobarn til den billigste udlejer af campervan i USA.

Læs vor artikel om Travellers Autobarn

Udvalgte danske formidlere af autocamperleje i USA

Mange danske rejsebureauer samarbejder med de mange udlejere af autocampere i USA.

FDM Travel

FDM Travel har været en af de danske spillere på markedet for udlejning af autocampere i USA i mange år. FDM Travel tilbyder bl.a. at arrangere pakkerejser, hvor leje af motorhome i USA indgår. Derudover kan man ligeledes søge autocamper i USA ved FDM Travel via deres hjemmeside.

Rejsebureauet formidler leje af autocamper i USA via udlejningsselskaberne Cruise America samt Road Bear.

Benns

Benns har ligesom FDM Travel tilbudt udlejning af motorhome i USA i flere år. Også Benns arrangerer pakkerejser hvor leje af autocamper i USA kan indgå.

I USA samarbejder Benns med udlejningsselskaberne Cruise America, Apollo samt Star RV.

Risskov Rejser

Risskov Rejser tilbyder formidling af autocamper i USA via samarbejdspartnerne Cruise America, Apollo og Road Bear. Ligesom både Benns og FDM Travel arrangerer Risskov Rejser pakkerejser med autocamperleje. For prissammenligning er det på Risskov Rejser hjemmesiden muligt at finde deres vejledende priser på leje af autocamper i USA.

Jysk Rejsebureau

Jysk Rejsebureau har i flere år tilbudt formidling af motorhome i USA, og kan også hjælpe med at skrædersy pakkerejser over Atlanten, hvor leje af autocamper i USA indgår. Jysk Rejsebureau samarbejder med Cruise America i USA.

DANexplore

DANexplore tilbyder bl.a. skræddersyede rejser til USA, hvor leje af autocamper kan indgå. DANexplore kan tilbyde motorhome i USA via både Cruise America, Apollo, Star RV og Road Bear.

USA Rejser

Et af de mindre danske rejsebureauer, som tilbyder udleje af motorhome i USA er USA Rejser. Siden 1979 har USA Rejser organiseret rejser til USA, og leje af autocamper i USA er blevet en del af tilbuddene fra USA Rejser de senere år.

USATours

USATours tilbyder ligeledes at arrangere ture til Nordamerika, hvor autocamper leje i USA indgår. USATours samarbejder med de større udlejere af motorhomes i USA.

Autocampers

En af de nyere spillere på markedet for formidling af motorhome i USA er Autocampers, som bl.a. samarbejder med Cruise America vedr. leje af autocamper i USA.

Relaterede artikler og links:

Søgemaskine: Camper Travel Bookings

Søgemaskine: Motorhome Republic