Danske bilentusiaster over hele landet er vilde med Cars and Coffee konceptet, der kort fortalt går ud på at mødes i sin bil et sted med gode parkeringsmuligheder og spadsere rundt og tale med ligesindede om biler.

Cars and Coffee - Danmark USA

Cars and Coffee event – her i Dallas, USA.

Cars and Coffee Danmark – et spirende koncept

Alle kan være med. I sagens natur tiltrækker arrangementerne flest ejere af lidt specielle biler; det kan være alt fra gamle sportsvogne, klassiske biler, nyere super-biler med 500+ hestekræfter eller blot en velholdt Volvo ‘young-timer’ fra 2002.

Mange officielle C&C arrangementer i Danmark har i én eller anden grad fokus på dyrere high-end biler; eksempelvis Ferraris, Lamborghini, McLaren, Porsche eller lignende. Eksempelvis afholder Ferrari-importøren i Danmark Cars and Coffee i Lyngby.

Der findes dog også mange ejere af ganske ‘almindelige’ klassiske biler – ikke mindst amerikanerbiler, som elsker Cars and Coffee.

I Danmark er afstandene små, og dermed er det let for de fleste bilentusiaster at finde et lokalt eller næsten lokalt C&C event.

Der er naturligvis også plads til dem, som ombygger deres kæreste eje til ukendelighed med alle mulige ‘mods’ eller laver en ‘rat-style-car’ ud af en ellers helt normal bil.

Mini Rat Style

Rat Style Mini. En rat car eller rat rod skal se rusten og hærget ud – uden (måske) at være det.

Se artikel om Cars and Coffee i Danmark på Berlingske.

USA – Cars’N’Coffee events

Der afholdes C&C events hver eneste uge i alle stater i USA.

Se oversigt over C&C events i USA.

Mange bilforhandlere (især dem med lidt dyrere biler i modelporteføljen) har spottet muligheden for at få ekstra opmærksomhed i weekenden ved at invitere alle, som har lyst, ind på parkeringen med deres egen bil.

Video: Hvad er Cars N Coffee?

I Danmark er man nok mest tilbøjelig til at anvende betegnelsen ‘træf’ om denne type bil-events. Man kan dog anføre at nogen træf er forbeholdt ejere af en bestemt type biler – eksempelvis amerikanerbiler, hvorimod Cars’N’Coffee i reglen (men ikke altid) giver lidt videre tøjler for deltagere.

Liste over Cars and Coffee events i Danmark

Herunder lister vi C&C events i Danmark – skriv gerne til os, hvis du arrangerer eller har kendskab til et event.

Relaterede artikler:

Dansk Amerikansk foreninger og klubber i Danmark

Denne artikel er senest opdateret: 14. maj 2019.