Dansk Amerikansk foreninger og klubber i Danmark

Der findes flere Dansk Amerikansk foreninger og klubber i Danmark, som både fungerer som samlingspunkt i forbindelse med dansk-amerikanske arrangementer, og som har løbende fokus på at styrke båndene mellem Danmark og USA – eksempelvis kulturmæssigt, sportsmæssigt, erhvervsmæssigt og via øvrige interesseområder.

Flag USA Danmark - Danebrog Stars and Stripes

Dansk Amerikansk foreninger og klubber øger båndene mellem de to lande.


Rebildselskabet – dansk-amerikansk venskabsforening

Udklip fra Rebilselskabet hjemmeside:

Rebildselskabet (Rebild National Park Society) er den første dansk-amerikanske venskabsforening og har i dag bestået i mere end 100 år. Gennem foreningens arbejde ønsker vi at markere værdien af frihed, venskab og sammenhold mellem de to nationer.
Vores mission er at arbejde for at styrke og støtte venskabet og de kulturelle bånd mellem befolkningen i Danmark og Amerika.

Link til Rebildselskabet hjemmeside


Dansk Amerikansk Klub
DAK

Udklip fra Dansk Amerikansk Klub hjemmeside:

Klubbens formål er at være samlingssted for de fra USA og Canada hjemvendte danskere, samt andre interesserede sådan, at de i fællesskab kan udveksle og drøfte oplevelser fra opholdet i det fremmede. Dansk Amerikansk Klub arrangerer foredrag om USA og Canada samt gennemfører andre sammenkomster for medlemmerne for på den måde at styrke grundlaget for venskab mellem  Danmark, USA og Canada.

Link til Dansk Amerikansk Klub hjemmeside


Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening
CANUSA

Udklip fra Dansk Canadisk Amerikansk Venskabforening hjemmeside:

Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforenings formål er at informere og orientere om Canada og USA. Vi ønsker at udbrede kendskabet til landene, ikke kun som rejsemål, men også med hensyn til kultur, historie og levevis. Vi giver vores medlemmer mulighed for at blive klogere på Canada og USA. Det er desuden et forum for medlemmerne til at dele deres egne rejseoplevelser med andre med samme interesse.

Link til Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening hjemmeside


American Club in Copenhagen

Udklip fra American Club in Copenhagen hjemmeside:

The American Club in Copenhagen is one of the oldest American friendship clubs in the world, and has been fostering trans-Atlantic friendships and relations for more than 75 years. The American Club in Copenhagen cultivates business, professional, social and cultural relationships among Americans, Danes and other members of the international community in Denmark.

Link til American Club in Copenhagen hjemmeside


Access USA

(Komité under American Chamber of Commerce in Denmark)

Udklip fra Access USA hjemmeside:

Access USA helps Danish companies realize their American Dream. Access USA  arranges a broad range of event and seminars, tailored to member needs in order to provide hands-on advices from experts and professionals. The committee also facilitates roundtable discussions and other networking activities where members can discuss challenges, solutions and share important business advice.

Link til Access USA hjemmeside


Dansk Amerikansk Fodbold Forbund
DAFF

Udklip fra Dansk Amerikansk Fodbold Forbund hjemmeside:

DAFF er et specialforbund i Danmarks Idrætsforbund (DIF), der arbejder med amerikansk fodbold, cheerleading og flag football. Forbundet blev stiftet i 1989, og har i dag omkring 4000 medlemmer fordelt på 70 klubber over hele landet. Det er DAFFs opgave at understøtte disse sportsgrenes udvikling, i Danmark, gennem bl.a. klubudviklingsbesøg, turneringer, pressehåndtering, en bred vifte af DAFF-kurser, kampagneplanlægning, og danmarksmesterskaber.

Link til Dansk Amerikansk Fodbold Forbund


Forenede Danske Amerikanerbilklubber
FDA

Udklip fra Forenede Danske Amerikanerbilklubber hjemmeside:

FDA er en paraplyorganisation for alle danske amerikanerbilklubber. FDA tæller mere end 65 bilklubber og interesseforeninger. For at blive medlem af FDA, skal man være en organiseret amerikanerbilklub, med love og vedtægter og have amerikanerbiler som hovedinteresse. Arrangører, mærkeklubber, udstillere og interessegrupper kan også optages.

Link til Forenede Danske Amerikanerbilklubber


Relaterede artikler og links:

Kulturforskelle mellem Danmark og USA

Book tax free billeje i Danmark som udlandsdansker

Dansk Facebook Gruppe med fokus på rejser til USA