Claus Meyer tager New York koncept med til København

Idemand, madentreprenør, Michelin-kok, iværksætter, erhvervsmand – ja, den kendte danske kok Claus Meyer kan kaldes mange ting – tager et af sine New York projekter med til København ifm. Haven Festival 10. og 11. august 2018.

Claus Meyer tager New York koncept med til København

Claus Meyer tager New York koncept med til København ifm. Haven Festival.

I Brownsville bydelen i New York har Claus Meyer via Melting Pot Foundation etableret Brownsville Community Culinary Center (BCCC) – en kombination af madskole, undervisningsinstitution, sundhedsprojekt, deli, bager samt lokalt spisested i en af de mest udsatte bydele i New York.

Fonden Melting Pot Foundation blev grundlagt af Claus Meyer i 2011, og dens formål er at forbedre livskvaliteten for udsatte og marginaliserede mennesker. Dette gøres gennem initiativer der har mad, madhåndværk og entreprenørskab som gennemgående elementer.

Hjælper udsatte unge i Brownsville

Brownsville i New York er et af de mest belastede samfund i USA, og over halvdelen af de ca. 70.000 mennesker i bydelen modtager sociale ydelser fra staten. En stor del af befolkningen lider af fedme og diabetes 2 og derudover er kriminalitetsraten i bydelen en af de højeste i New York, og antallet af “unge mænd i fængsel” er det højeste i  USA.

I Brownsville Community Culinary Center er en af de vigtigste aktiviteter madskolen for udsatte unge i området. På madskolen i BCCC bliver de unge undervist i madlavning og får ligeledes generelt prøvet kræfter med arbejdsopgaver i restaurant og bageri i tæt samarbejde med fagfolk.

BCCC i New York

Madskolen i Brownsville Community Culinary Center.

I løbet af 40 uger føres eleverne på madskolen igennem et sponsoreret uddannelsesforløb, der afsluttes med et praktikophold, og når de unge er udlærte har de oparbejdet stærkt forbedrede muligheder for at få job indenfor restaurant- og fødevarebranchen.

Kokkeskolen åbnede i 2016, og i september 2017 åbnede den tilhørende restaurant i BCCC, så den lokale befolkning for første gang kunne komme ind og spise. Det blev således første gang i 50 år, at lokale kunne nyde et måltid sammen ved et bord på et spisested i Brownsville og spise lokale råvarer og nærende + velsmagende mad.

Maden, som bliver serveret er tilberedt af BCCCs elever, og siden åbningen har BCCC efterhånden udviklet sig til rum for at løse de samfundsrelaterede problemer, som området er stærkt udfordret af.

BCCC færdiguddannede elever med på Haven Festival i København

Når Haven Festival på Refshaleøen i København afholdes 10. og 11. august, er der tre udlærte elever fra BCCC med, og gæsterne på festivalen vil således få mulighed for at smage mad fra Claus Meyer’s koncept i New York.

Der vil  bl.a. blive mulighed for at smage Brownsville Ribs med annanas, chili, BBQ-sauce og surdejsmajsbrød, eller hush puppies med rød peber-mayonnaise og syltet okra.

Læs mere om Brownville på Haven Festival i København.

Relateret artikel: Dansk Michelin kok åbner ny restaurant i New York