Udenrigsministeriet i Danmark oplyser at Lone Dencker Wisborg er udnævnt som Danmarks nye ambassadør i USA.

Danmarks første kvindelige ambassadør i USA starter den 1. april 2019 i sin nye stilling på Danmarks ambassade i Washington.

Lone Dencker Wisborg - Danmarks ambassadør USA

Danmarks ambassadør i USA – Lone Dencker Wisborg.

Den nuværende ambassadør Lars Gert Lose skal per 1. januar 2019 være ny departementschef i Udenrigsministeriet i Danmark.

Lars Gert Lose, som har været Danmarks USA ambassadør siden 2015, overtager posten som departementschef efter Ulrik Vestergaard Knudsen, der tiltræder en stilling som vicegeneralsekretær i OECD i Paris.

Hvem er ambassadør Lone Dencker Wisborg?

Lone Dencker Wisborg stammer fra Brønderslev i Nordjylland, er 52 år og uddannet Cand. jur. ved Århus Universitet. Lone Wisborg har senest arbejdet som direktør for Ressourcer og Udvikling i Udenrigsministeriet i Danmark.

Rollen som ambassadør er på ingen måde uvant for Lone Dencker Wisborg, idet hun har arbejdet på danske ambassader tre gange tidligere – senest som ambassadør i Spanien og Andorra fra 2011-2015. Fra 2004-2006 var Lone Dencker Wisborg souschef på Danmarks ambassade i Warszawa, Polen, og fra 1995-1998 arbejdede hun som 1. ambassadesekretær på Danmarks ambassade i Tallinn, Estland.

Relaterede artikler og links:

Oversigt over nye ambassadører 2019:
Udenrigsministeriets ambassadoerrokade i 2019

Artikel Politiken: USA-ambassadør bliver ny chef i Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet: Mød Danmarks ambassadør i USA

Interview Altinget 2015:
Lone Dencker Wisborg: “Det værste, der kan ske, er, at jeg keder mig”
(kræver Altinget login)