Danmark er måske ikke så kendt for sine hemmelige agenter, som England og USA, men på det genåbnede International Spy Museum i Washington D.C er der også dansk deltagelse.

Spy Museum Washington DC

Spion museum i USA.

Det nye Spy Museum i Washington D.C. åbnede 12. maj 2019 og findes på adressen 700 L’Enfant Plaza SW, Washington, DC 20024, USA.

Se mere på artikel på DR.

Læs anmeldelser og køb billet til Spion Museet i Washington.

Morten Storm – en dansk PET agent

I modsætning til de fleste agenter ansat og ‘plantet’ hos fjenden af verdens førende efterretningstjenester var den danske agent Morten Storm i princippet en privat person, der via sit liv som fundamentalistisk salafist i England, fik adgang til informationer, som han mente PET og CIA kunne bruge – og som han uden tvivl syntes, der kunne tjenes penge på.

Da Morten Storm, som også gik under navnet Murad Storm og Murad Storm Ad-Denemarki, fik nok af den ortodokse salafistiske ideologi, tog han efter eget udsagn kontakt til PET og blev meddeler.

Morten Storms historie på Spy Museum i Washington.

PET har aldrig bekræftet at Morten Storm var betalt meddeler eller spion, men danskeren fik i 2019 tilkendt pension på grund af posttraumatisk stress under udførelse af arbejde. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) betragter Storms psykiske problemer som en arbejdsskade og anerkender derfor indirekte et arbejdsgiver-arbejdstager forhold.

Morten Storms ungdom var meget turbulent med domme for vold og meget tidlig kontakt med retssystemet; samt narko- og rocker-forbindelser.

International Spy Museum i Washington D.C. beskrives Morten Storms dobbeltliv.

Morten Storm Spion Museum USA

Morten Storm på Spion Museum i USA.

Relaterede artikler og links:

The New York Times:
A Reimagined Spy Museum in Washington Doesn’t Flinch From the Darker Side

Berlingske:
Tidligere PET-agent Morten Storm får udstilling på amerikansk spionmuseum

Lone Dencker Wisborg bliver ny dansk ambassadør i Washington

Denne artikel er senest opdateret: 18. marts 2022.