Det amerikanske flyselskab Delta Airlines har siden 2010 fløjet direkte mellem København og New York.

I sommeren 2020 har Delta flyvningerne mellem København og New York været aflyst grundet corona-pandemien.

Delta Boeing 767-400

Delta aflyser den direkte rute mellem Københavns Lufthavn CPH og New York JFK i 2021.

Direkte rute fra CPH til JFK ikke i Delta trafikplan for 2021

Nu har Delta netop offentliggjort trafikprogrammet for sommer 2021, der omfatter perioden 28. marts til 30. oktober, hvor Delta-ruten København – New York desværre ikke bliver genoptaget.

Med den – med danske øjne – triste USA-rute nyhed fra Delta får SAS pludselig mindre konkurrence på direkte fly til USA fra Københavns Lufthavn.

Delta har ellers tidligere indsat større fly mellem Københavns Lufthavn CPH og New York JFK og havde før corona-krisen planlagt at øge sine flyvninger til Europa med 30% i 2020. (Se tidligere Delta nyheder nedenfor).

Delta har heldigvis fortsat mange øvrige ruter til JFK fra større lufthavne i Europa –  men altså pt. ingen direkte ruter til USA fra Danmark.

Se Delta’s mere positive udlægning af det nye rute-program for 2021:

Delta brings back more flights across Atlantic and Pacific this winter and summer 2021


Tidligere nyheder om Delta Airlines:

Delta Airlines: Større fly mellem København og New York i 2018

Det amerikanske flyselskab Delta Airlines har besluttet at indsætte større fly på den populære rute mellem København (CPH) og JFK New York. Det sker når den direkte rute fra København til USA igen åbner for sommersæsonen d. 24. maj 2018.

Delta Airlines vil indsætte flytypen Boeing 767-400 med plads til 246 passagerer, som fordeler sig på klasserne: Delta One 40 sæder, Delta Comfort+ 28 sæder samt Economy Class 178 sæder. Der er dermed tale om en større kapacitetsforøgelse, idet selskabet de seneste år hovedsageligt har benyttet sig af Boeing 757-200 og 767-300ER med plads til henholdsvis 171 og 210 passagerer.

Delta Airlines har kun flyruten mellem New York og København aktiv i sommersæsonen, som i 2018 spænder fra ultimo maj til primo/medio september. I denne periode er der færre indenrigspassagerer i USA, og det er derfor selskabet har mulighed for at benytte de større fly på ruten mellem Danmark og USA for at kunne servicere flest muligt under den store USA-efterspørgsel i sommerhøjsæsonen.

Delta rute mellem Stockholm og New York lukker i 2018

Derimod har Delta Airlines besluttet at lukke deres sommerrute mellem Stockholm Arlanda og JFK New York. Denne rute er ellers normalt aktiv 4 dage om ugen i samme periode som ruten mellem Københavns Lufthavn og JFK New York, men fra 2018 indstiller Delta således denne forbindelse.

Baggrunden for lukningen af ruten skyldes med stor sandsynlighed at konkurrencen fra Arlanda til JFK er hård, idet både Norwegian og SAS opererer på denne rute. Ligeledes har der de senere år været megen søgning på de indirekte ruter mellem Stockholm og New York via både Reykjavik, London og Amsterdam.

Relaterede artikler og links

Oversigt over ruter til USA fra Danmark