I Chicago får floden, som løber gennem byen, hvert år midt i marts en usædvanlig grøn farve.

Den grønne flod i Chicago opstår dog ikke af sig selv. Det er bystyret, som i anledning af St. Patricks Day den 17. marts sætter ekstra kulør på tilværelsen for Chicago’s borgere og samtidig formår at tiltrække mange hundrede tusinde turister for at opleve Den Grønne Flod i Chicago.

Sådan så Chicago River ud for et par år siden på St. Patricks Day:

Hvad farver den grønne flod i Chicago?

Den grønne farve kommer fra et harmløst orange pulver-produkt. Alt er godkendt af de amerikanske myndigheder. Chicago’s fagforeninger, som står for farvningen, holder kortene tæt til kroppen omkring, hvad pulveret består af, men tilsyneladende har det mystiske ‘hemmelige’ pulver en baggrund i et stof som blikkenslagere også anvender.

Se også: Værd at se i Chicago – The Pedway.

Bystyret i Chicago er stolte af St. Patricks Day projektet, som kører på sit 58. år. Et år blev Chicago-arrangørerne sågar inviteret til at farve Liffey-floden i Dublin, hvor produktet også blev godkendt af de irske myndigheder inden farvning fandt sted. Herunder nyhedsklip om den grønne flod i Chicago fra marts 2018:

Når man alligevel har en mint-grøn flod og masser af tilskuere, kan man lige så godt spænde sine water-jet skies, klæde sig ud som St. Patrick og tage sig en tur på floden.

Den grønne flod i Chicago varer normalt mellem 24 og 36 timer afhængig af, hvor meget strøm, der er i floden. Farvningen begrænser sig til et afgrænset område af floden i midtbyen.

Se mere om events i Chicago på ChooseChicago.com.

Chicago River er et system af floder og kanaler, som samlet set er 156 miles (ca. 250 km) langt.  Floden har været afgørende for udviklingen af byen og indgår i byens flag som to blå striber. En del af flodens løb har ændret retning gennem omfattende

Chicago Flag

Se historien om, hvordan flodens løb blev vendt på Chicagoline. Systemet, som blev skabt, med forbindelse til Mississippi-floden står stadig som én af de største ingeniørmæssige bedrifter i USA.

Rejsetip: Find billig overnatning i Chicago.

Se andre St Patrick traditioner i USA herunder:

Opdatering på USA’s St Patrick’s Day traditioner

Tip os gerne på Facebook:

Tip nr. 1: Forsyth Park springvandet i Savannah, Georgia

Tip nr. 2: Springvandet foran Det Hvide Hus i Washington får grønt vand.

Tip nr. 3: Empire State Building i New York bliver grøn i toppen.

Tip nr. 4: Springvandet i Colubia, South Carolina får grønt vand.

Tip nr. 5: Der udskænkes særlig grøn øl og grønne drinks.