Der er formodentlig ingen fremtid i forbrændingsmotorer, og alternativet til det frie liv på to hjul er derfor at købe en elektrisk motorcykel.

For den amerikanske motorcykelproducent Harley Davidson er der næppe andet at gøre end at omfavne den elektriske bike teknologi og få det bedste ud af den – i håb om at kunderne er parate til den store omvæltning.

Harley Davidson Livewire

Harley Davidson el-motorcykel model Livewire.

De traditionelle Harley enthusiaster bliver ældre, og i denne kundegruppe forbinder stort set alle biker-livet med benzin og larm fra en kværn.

Men måske der faktisk er lys for enden af en meget mørk afsætningstunnel for Harley Davidson. Den nye LiveWire; en elektrisk motorcykel fra Harley-Davidson er i hvert fald et rigtigt godt første forsøg.

Se også: Lej en motorcykel i USA.

Elektrisk motorcykel – test af Harley Davidson LiveWire

Sean fra Youtube kanalen Bikes & Beards har testet den nye LiveWire.

Se video med test af den nye LiveWire; den første elektriske Harley motorcykel herunder.

Acceleration i superbike-klassen – den nye Harley LiveWire.

I Danmark koster en elektrisk motorcykel fra Harley-Davidson fra 282.000 kroner (billigste model LiveWire). Se mere på den danske Harley hjemmeside.

Man kan afhængig af egen vægt nå ned i nærheden af 3 sekunder fra stående start 0-100 km/t. Det er seriøst hurtigt og i klasse med McLaren biler og de hurtigste gade-motorcykler.

Tophastigheden er dog noget lavere med en Livewire end med normale motorcykler. 180 km/t er dog også hurtigt. Der er 105 hestekræfter (78Kw) til omkring 250 kilo cykel. Rækkevidde er minimum 158 km mellem opladninger.

I video ovenfor testes batteriets rækkevidde til grænsen. Det viser sig at Harley holder mere end der loves, hvilket er usædvanligt for producenter af elbiler.

For elektriske motorcykler er der en fordel i at de færreste kunder påtænker at anvende en kraftig cykel med super-bike kræfter om vinteren, så producentens angivne batteri-rækkevidde kan ske at holde uden for frostvejr.

Der er tillige heller igen store strømslugere i form af air condition og lignende til at ødelægge rækkevidde, så måske en elektrisk motorcykel ikke er så tosset en ide 😉

Relaterede artikler og links:

Harley Davidson mangler kunder.