Endnu et flyselskab med USA rutefly på programmet introducerer Light flybilletter til USA.

I december 2017 lancerede SAS Go Light flybilletter til USA og i foråret 2018 er det Finnair, som nu udbyder Light flybilletter, hvor indchecket bagage ikke er inkluderet i prisen for flybilletten.

Finnair Light flybilletter til USA

Finnair Light flybilletter til USA.

Også Lufthansa introducerede i oktober 2017 deres billige Go flybilletter til USA, som kan bookes via Lufthansa hjemmesiden.

Den primære grund til at flere og flere af “de gamle” flyselskaber med USA ruter løbende lancerer billige flybilletter til USA via skrabede flybilletter, er muligheden for at komme højere op på listen over billige flybilletter til USA, når rejsende søger efter flybilletter til USA på søgetjenester.

Finnair er med i Oneworld alliancen, som er verdens tredje største alliance af flyselskaber efter Star Alliance og Skyteam. Det betyder, at man udover at kunne optjene fly-point til flere forskellige flyselskaber, også er betydeligt bedre stillet, såfremt der sker forsinkelser eller aflysninger af ens planlagte Finnair fly.

Til forskel fra lavprisselskaber som eksempelvis Norwegian og WOW, som ikke samarbejder med andre flyselskaber, er der ved selskaber som SAS, Finnair, Lufthansa mv. flere muligheder for at blive ombooket til et andet flyselskab i tilfælde af forsinkelser og aflysninger.

I Oneworld alliancen findes flere flyselskaber med USA ruter på programmet – herunder både British Airways, American Airlines og Iberia.

I første omgang er det på ruten mellem Helsinki og New York, at Finnair tilbyder de nye Light flybilletter, mens de tre øvrige Oneworld flyselskaber med transatlantiske flyruter også tilbyder bagageløse flybilletter til andre destinationer i USA.

Allerede i 2015 begyndte Finnair at tilbyde Light flybilletter på europæiske ruter, og sammen med de øvrige Oneworld flyselskaber, som opererer flyruter til USA, lanceres nu de bagageløse flybilletter til USA.

I forhold til de billigste flybilletter til USA ved Norwegian og WOW inkluderer Finnair Light flybilletter til USA forplejning ombord, og passagererne skal således ikke betale ekstra for mad og drikke under flyveturen over Atlanten.

Der er naturligvis mulighed for at tilkøbe indchecket bagage ved Finnair – både inden flyrejsen via Finnair hjemmesiden eller ved skranken ifm. indcheckning i lufthavnen. Gebyrerne ligger på mellem 40 og 90 Euro.

Flyver du ofte med Finnair eller andre af Oneworld flyselskaberne kan du dog få et stk. indchecket bagage med gratis, såfremt du er medlem af Finnair Plus på niveauerne Platinum, Gold og Silver, eller har et medlemskab af Oneworld-programmet på niveauerne Emerald eller Sapphire.

Relaterede artikel: Oversigt over flyselskaber med fly til USA

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.