Det kan måske blive muligt at rejse billigt fra Europa til USA igen allerede fra sommer 2022.

Et nyt lavprisflyselskab fra Island, Fly PLAY, har planer om at lancere billige flyvninger til USA fra Europa.

Det nye flyselskab har allerede ansøgt det amerikanske transportministerium om tilladelse til at beflyve nye ruter til USA.

Fly PLAY USA

Fly PLAY – nyt lavpris selskab med billige flybilletter til USA – forventeligt fra 2022.

Islands nye lavprisflyselskab PLAY har annonceret at selskabet planlægger at tilbyde billige flyvninger til USA allerede fra sommer 2022.

Søg flybilletter til USA.

Hvem er Fly PLAY? – og hvordan er relationen til WOW Air?

Fly PLAY hf blev grundlagt i juli 2019 og brander sig blot som flyselskabet PLAY.

Selskabet har base i Keflavik på Island.

PLAY er et nyt lavprisflyselskab, der (i skrivende stund) allerede flyver mellem Island og Europa. PLAY tilbyder lavprisflyvninger og benytter nye og komfortable Airbus-fly.

Stifterne af Fly PLAY er to islandske iværksættere, som tidligere har stået i spidsen for WOW Air – et andet islandsk lavpris flyselskab, der opererede mellem 2012 og 2019 (ligeledes med billige ruter til USA), hvorefter det oprindelige WOW Air blev erklæret konkurs.

PLAY startede flyvninger den 24. juni 2021 med en rute fra Reykjavik-Keflavik Lufthavn til London-Stansted. I skrivende stund tilbyder PLAY også ruter fra sin base i Keflavik Lufthavn til København, Amsterdam, Paris-CDG, Berlin-Brandenburg, Warszawa, Tenerife Syd, Alicante og Barcelona-El Prat.

Der vil også blive lanceret ruter til Salzburg og Gran Canaria i den nærmeste fremtid.

Det nye flyselskab opererer en flåde på 3 Airbus A321neo, der har plads til 192 passagerer på én klasse – Economy. Der er desuden indgået aftale om leasing af yderligere 4 fly fra 2022/2023.

PLAY blev i øvrigt oprindeligt lanceret under navnet WAB (We Are Back), men har siden skiftet navn til PLAY, og selskabet Fly Play hs blev børsnoteret i Island i juni 2021.

CEO er Birgir Jónsson, og mange større islandske investorer støtter op om det nye islandske flyselskab.

Flyselskab PLAY ruter til USA

I august 2021 har PLAY ansøgt de amerikanske luftfartsmyndigheder om trafiktilladelse, så det bliver spændende at se hvilke billige ruter til USA, PLAY forhåbentligt kan tilbyde – potentielt allerede fra sommer 2022.

Spekulation om nye PLAY ruter til USA

Detaljerne om PLAY’s planlagte transatlantiske forbindelser er endnu ikke kendt, men det forventes, som Birgir Jónsson, selskabets administrerende direktør har antydet, at der vil være billige flyvninger til USA til de største byer på den amerikanske østkyst: New York, Boston og Washington.

I ansøgningen til de amerikanske luftfartsmyndigheder om trafiktilladelse fremgår:

The airline hopes to win approval so it can transport persons, property and mail from Iceland to any point in the US, as well as from any destination in the European Union. The application also covers points from behind the EU and points beyond the US.

I øjeblikket kommer Play’s primære konkurrence fra et andet nyt lavprisselskab, Norse Atlantic Airways / Fly Norse. Dette nye flyselskab, der er af norsk oprindelse, har også annonceret, at det vil lancere billige flyvninger til USA fra sommer 2022.

Til gengæld forventes det ikke at Norwegian Airlines genopstarter ruter til USA.

Fly PLAY fly klar til take-off.

Hvad er der sket med WOW Air efter konkurs?

Resterne af WOW Air blev i 2019 overtaget af USAerospace Associates.

Den nye amerikanske udgave af WOW Air har base i Washington DC og fokuserer på fragt. (I hvert fald under corona-pandemien)

WOW Air havde tidligere et interessant udvalg af lavprisflyvninger fra Island til USA og Asien i sit flynetværk.

Det er lang tid siden at der har været officielle nyheder fra det nye WOW Air, men følgende fremgår fortsat på deres hjemmeside, så der er stadig en lille chance for at USA ruter igen kommer på programmet.

Our WOW Air Passenger Service will be based in major hubs in North America and Europe

Spørgsmål om Fly PLAY?

Spørgsmål: Vil Fly PLAY flyve ruter fra København til USA?

Svar: Det er endnu uvist om PLAY vil tilbyde ruter til USA fra København.

Hvem må rejse til USA?

Mange danske USA entusiaster venter på, at de mange rejserestriktioner, der i øjeblikket gælder for rejser mellem Shengenområdet og USA på grund af COVID-19-pandemien, bliver ophævet.

Læs også: USA forventer genåbning for rejsende fra Danmark i november 2021

På nuværende tidspunkt er det kun muligt for personer uden amerikansk statsborgerskab at rejse til USA i meget specifikke tilfælde, f.eks. i forretningsmæssigt og videnskabeligt øjemed og for indehavere af et Green Card.

Relaterede artikler og links:

Nye lavprisruter til USA – Norse Atlantic Airways (Fly Norse)

Airline Weekly: Icelandic Startup Fly Play CEO Welcomes Comparison to Defunct Wow Air

Routes Online: PLAY seeks authority to launch maiden US routes

Check-In: WOW Air genopstår med amerikanske ejere

PLAY.IC aktie på Yahoo Finance

Fly PLAY hjemmeside