Nyhed per 28. juli 2022:

Norse Atlantic Airways annoncerer samarbejde med Norwegian, Easyjet og Spirit.

Den nye norske spiller på markedet for lavpris-fly fra Europa til USA har netop lanceret samarbejde om “connections”.

Vær dog opmærksom på at der IKKE er tale om et traditionelt codeshare-samarbejde mellem flyselskaberne som Fly Norse samarbejder med.

Derimod er der tale om et virtuelt booking-samarbejde via fly-søgemaskinen DoHop, der står bag den tekniske løsning.

Dohop er en islandsk teknologivirksomhed med hovedsæde i Reykjavik. Virksomhedens Dohop Interline-produkt gør det muligt for flyselskaber at sælge billetter til flyvninger, der drives af flere luftfartsselskaber UDEN at oprette interline- eller codeshare-aftaler mellem dem.

Norse’s administrerende direktør og grundlægger Bjørn Tore Larsen udtaler i en pressemeddelelse:
“Siden lanceringen af Norse Atlantic Airways har vi gjort transatlantiske langdistancerejser tilgængelige for alle takket være vores overkommelige priser og spændende destinationer. I dag kan kunderne nu udforske yderligere og tilslutte sig vores partnerflyselskabers tjenester i Europa og USA. Disse aftaler vil sætte yderligere skub i de transatlantiske rejser, hvilket vil gavne den lokale turisme og erhvervslivet på begge sider af Atlanten.”

Fly Norse samarbejde med Norwegian Airlines

Dette samarbejde er det mest interessante set med danske USA rejsendes øjne.

Norse Atlantic Airlines partnerskab med Norwegian vil give kunder mulighed for nemt at bestille flyvninger fra Oslo til indenlandske, skandinaviske og europæiske destinationer med tilslutning til Fly Norse flyvninger til New York JFK, Fort Lauderdale, Los Angeles og Orlando.

Det har længe været ventet at Fly Norse ville indlede samarbejde med Norwegian Airlines om tilsluttende forbindelser til Oslo fra København, men det blev ikke et “rigtigt” codeshare samarbejde som ventet.

Fly Norse samarbejde med EasyJet

Fly Norse  partnerskabet med EasyJet vil give adgang til en lang række europæiske destinationer med forbindelse til Norse-flyvninger fra London Gatwick til New York JFK, Berlin til New York JFK og Berlin til Los Angeles.

EasyJet kunder kan allerede finde billetter med forbindelse til Fly Norse destinationer i USA via Worldwide.easyjet.com

Fly Norse samarbejde med Spirit Airlines

Det nye Norse partnerskab med Spirit Airlines i USA vil give endnu flere valgmuligheder for kunder, der ønsker at rejse mellem Europa og USA, da nye destinationer som Las Vegas, Houston, Dallas, Nashville, Philadelphia og Pittsburg og Salt Lake City bliver tilgængelige via Ft. Lauderdale, Orlando og Los Angeles.

Den nye DoHop Connections platform til Fly Norse kan ses her: Connections.flynorse.com

Snart bliver Fly Norse Connections billetter også tilgængelige via større meta-søgemaskiner til flybilletter.

Det ventes at Fly Norse snart vil etablere partnerskaber med endnu flere flyselskaber.

Værd at bemærke omkring Fly Norse Connections:

Der er ikke tale om en sammenhængende booking ved de samarbejdende flyselskaber.

Der vil være et ekstra “connection” gebyr på 575 kr., hvor DoHop lover dig, at de vil ombooke dig, hvis du skulle opleve en forsinkelse, som gør at du ikke når din næste flyvning.

Fly Norse ikke vil afvente evt. forsinkede forbindelses-fly og man skal selv tjekke bagage ind påny.

Connections er underlagt en “minimumsforbindelsestid” på op til 2,5 timer.

Se DoHop Connect betingelser.

Rygte: Den næste større nyhed, der ventes fra Norse Atlantic Airways er lancering af en ny hub i Stockholm Arlanda i Sverige, hvor selskabet er begyndt at rekruttere.

Nyhed per 14. juni 2022:

Norse Atlantic Airways er klar til at opstarte rute fra Oslo til USA

Selskabet har nu også netop annonceret at der – ud over ruter fra Oslo, London og Paris – lanceres 2 ruter fra Berlin til USA.

De nye Fly Norse ruter mellem Tyskland og USA er:

  • Berlin BER – New York JFK (daglige afgange med opstart 17. august 2022)
  • Berlin BER – Los Angeles LAX (afgange 3 gange per uge med opstart 19. august 2022)

Billetter er sat til salg med priser fra henholdsvis $120 og $138 for enkeltbilletter + gebyrer for bagage etc,

Sammenlign priser på flybilletter til USA via Momondo

Nyhed per 29. april 2022:

Norse Atlantic Airways har netop lanceret billetsalg til 4 nye ruter til USA fra Oslo.

Billetpriserne starter fra 995 NOK og 129 USD for en enkeltbillet (Light) inklusive alle gældende skatter og afgifter.

Fly Norse USA fly

Fly Norse USA – nye ruter fra Norge til USA

“Vores moderne, komfortable og mere miljøvenlige Boeing 787 Dreamlinere er klar til at gå i luften, og vores piloter og kabinepersonale ser frem til at byde kunderne velkommen om bord fra juni,” sagde Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør for Norse Atlantic Airways.

Flyselskabet vil flyve til New York (JFK), Fort Lauderdale (FLL), Orlando (MCO) og Los Angeles (LAX) fra Oslo.

Lanceringen af billetsalget for flyvninger mellem Oslo og USA sker samtidigt med den fulde lancering af www.flynorse.com.

Fly Norse New York JFK

Flyvninger med Fly Norse fra Oslo til New York begynder den 14. juni og øges til daglige flyvninger fra den 4. juli med daglige afgange fra 995 NOK for en enkeltbillet.

Højest overraskende flyver Fly Norse til JFK Lufthavn i New York, og altså IKKE som tidligere oplyst New York Stewart International Airport.

Fly Norse Fort Lauderdale

Flyvninger med Fly Norse fra Oslo til Fort Lauderdale begynder den 18. juni med tre flyvninger hver dag fra Oslo til Fort Lauderdale med enkeltbilletpriser fra NOK 1497.

Fly Norse Orlando

Fly med Fly Norse mellem Oslo og Orlando begynder den 5. juli med tre ugentlige flyvninger hver uge med priser for en enkeltbillet fra NOK 1497.

Fly Norse Los Angeles

Flyvningerne fra Oslo til Los Angeles begynder den 9. august med tre ugentlige flyvninger hver uge med enkeltbilletpriser fra NOK 1797.

Norse Atlantic Airlines fly – Boeing 787 Dreamlinere

Norse Atlantic tilbyder to kabinevalg, Economy og Premium. Passagererne kan vælge mellem en række enkle priser, Light, Classic og Plus, der afspejler de forskellige måder, man ønsker at rejse på.

Light billetpriserne repræsenterer Norse’s prisvenlige løsning, mens Plus-billetterne omfatter den maksimale tilladte bagage, to måltider, en forbedret oplevelse i lufthavnen og om bord og øget fleksibilitet i billetterne.

For yderligere oplysninger og for at reservere kan du besøge www.flynorse.com

TIP: Sammenlign også billetpriser via Momondo eller Skyscanner.

Flere Fly Norse ruter på vej

Ruter og priser fra London og Paris til USA vil blive offentliggjort snart, og flere destinationer i USA vil snart blive annonceret.

 

Nyhed per 18. marts 2022:

Fly Norse udsætter opstart af billetsalg samt første flyvninger til USA

Grundet markedssituationen – særligt pga. krigen i Ukraine med høje oliepriser og større usikkerhed om efterspørgsel efter rejser til følge – udskydes Norse lanceringsplanerne for billetsalg og opstart flyvninger til USA en smule.

Salg at Norse flybilletter forventes nu først at blive igangsat i løbet af april (tidligere marts) mens første afgang aktuelt forventes at ske i løbet af juni måned.

Så til den langt mere positive nyhed…

Norse Atlantic Airways laver aftale med Gatwick Lufthavn

Norse oplyser at flyselskabet har sikret sig vigtige slots i London Gatwick Airport.

Norse har til hensigt at påbegynde flyvninger i juni og flyve mellem Norge og udvalgte destinationer i USA. Selskabet planlægger at tilføje andre europæiske destinationer, såsom Paris og London, så snart markedssituationen tillader det. Den nylige sikring af vigtige slots i London Gatwick-lufthavnen giver flyselskabet adgang til et af de mest attraktive markeder i Europa. Slots blev tildelt Norse uden omkostninger af den britiske lufthavns slots-koordinator.

Norse rutenetværket vil først blive offentliggjort, når billetsalget er startet. Læs om de første 3 ruter fra Oslo til USA nedenfor.

Nyhed per 4. februar 2022:

Norse planlægger første afgang til USA i andet kvartal 2022

Seneste gode nyhed fra Norse Atlantic Airways er at der planlægges opstart af billetsalg i slutningen af marts, og den første afgang til USA forventes at ske i løbet af andet kvartal 2022.

Flere og flere Dreamliner fly er klargjort til afgang med nyt Fly Norse design, og piloter og kabinepersonale er under optræning.

Fly Norse Dreamliner ankommer i Oslo.

TIP: Sammenlign tilbud fra hotel-søgemaskiner i USA

Nyhed per 14. januar 2022:

Norse er godkendt til at flyve mellem Europa og USA

Den 14. januar 2022 blev en vigtig dag for det nye norske lavpris flyselskab Norse Atlantic Airways, da det amerikanske transportministerium godkendte Norse Atlantic Airways’ ansøgning om transatlantiske flyvninger mellem USA og Europa.

“Vi er begejstrede over transportministeriets godkendelse af vores billige transatlantiske flyvninger. Denne vigtige milepæl bringer Norse et skridt nærmere på at lancere en billig og mere miljøvenlig service til kunder, der rejser mellem Europa og USA. Vi sætter pris på USDOT’s konstruktive og hurtige tilgang, og vi ser frem til at arbejde sammen med dem i de kommende måneder,” siger Norse’s administrerende direktør og grundlægger Bjørn Tore Larsen.

Norse planlægger fortsat at starte kommerciel drift i foråret 2022 med de første flyvninger, der forbinder Oslo med udvalgte byer i USA.

I december 2021 modtog Norse sit Air Operator’s Certificate fra Norges civile luftfartsmyndighed og fik leveret sin første Boeing 787-9 Dreamliner.

Nyhed per 1. oktober 2021:

Nye ruter til USA med det nye flyselskab Fly Norse

Den 1. oktober 2021 har Norse Atlantic Airways via Facebook annonceret sine første 3 nye ruter til USA.

Fly Norse Facebook:
IT’S OFFICIAL! Our first routes are announced!
We expect to start flying by summer 2022 ✈️

De 3 nye direkte ruter fra Oslo til USA

  • Fly Norse: Oslo – Los Angeles (Ontario Intl. Airport)
  • Fly Norse: Oslo – New York (Stewart Intl. Airport)
  • Fly Norse: Oslo – Fort Lauderdale/Miami (Ft. Lauderdale Intl. Airport)

De nye ruter til USA med Norse Atlantic Airways forventes at starte til sommer 2022.

Hvem er Fly Norse? – Norse Atlantic Airways

Nyt norsk flyselskab ved navn Norse Atlantic Airways lanceres som nyt low cost flyselskab med lavpris ruter til USA.

Norse Atlantic Airways (Fly Norse) ønsker at samle langdistance-stafetten op, som Norwegian Airlines for alvor tabte, da Corona-krisen ramte. Norwegian har tidligere i 2021 meddelt at selskabet ikke kommer til at flyve på langdistance ruter til USA fremover. Fly Norse er til december klar med nye USA ruter fra Europa.

Det nye flyselskab, hvis hjemmeside hedder Fly Norse har også mange direkte og indirekte relationer til Norwegian – læs mere om sammenhængen nedenfor.

REJSETIP: Søg billige flybilletter til USA

Norse Atlantic Airways - USA FlyNorse

Lavpris ruter til USA med Fly Norse Atlantic Airways

Ifølge den udsendte pressemeddelelse fra Fly Norse, vil det nye flyselskab særligt satse på lavpris-flyvninger til langdistanceruter til USA.

Det nye USA lavprisflyselskab vil i første omgang tilbyde flyvninger om bord på Boeing 787 Dreamlinere mellem Europa og USA – med forventet start i december 2021.

Specifikt nævnes destinationer som New York, Los Angeles, Miami, London, Paris og Oslo.

Fra Fly Norse pressemeddelelse:
Norse Atlantic Airways believes that there is a need for a new and innovative airline serving the low-cost intercontinental market as the world re-opens. The new airline will offer comfortable flights with fuel-efficient and more environmentally friendly Boeing 787 Dreamliners.

Norse Atlantic Airways will focus its efforts on being low-fare and low-cost, with a lean management team and administration and global partnerships. Its new Dreamliner aircraft are leased at favorable rates and have a high cabin utilization. That will help keep costs down and ensure its customers attractive offerings at low fares.
Kilde: FlyNorse.com

Norse Atlantic Airways vil således tilbyde ruter, der har vist sig at være både populære og rentable, og vil i første omgang kun flyve mellem USA og Europa og betjene destinationer som New York, Los Angeles, Miami, London, Paris og Oslo. På længere sigt har Fly Norse planer om at udvide rutenettet til at omfatte destinationer i Asien. Dette vil ske når flere Dreamliner fly kommer ind i Fly Norse flåden. Væksten vil dog udelukkende være baseret på efterspørgsel og rentabilitet.

Hvem er Norse Atlantic Airways  – nyt flyselskab med ruter til USA

Administrerende direktør for Fly Norse, Bjørn Tore Larsen, introducerer her kort det helt nystiftede flyselskab Norse Atlantic Airways

CEO Bjørn Tore Larsen, Norse Atlancic Airways – new low cost airline.

Norse Atlantic Airways vil give folk mulighed for at rejse mellem kontinenterne til overkommelige priser.

“Du vil få en flybillet til rimelig pris i et fly med god komfort. Så vil man kunne tilkøbe flere tjenester, men vi skal have de billigste priser og stadig kunne tjene penge, fordi vi har lave omkostninger.”
Bjørn Tore Larsen

Norse børsnotering på Euronext Growth, Oslo Børs

Det er tanken at Norse Atlantic Airways skal børsnoteres på Euronext Growth på Oslo-børsen i april 2021.

Pareto, Arctic og Sparebank1 er finansielle rådgivere ved børsnoteringen. Fly Norse ønsker at rejse 1,5 mia. norske kr. i en emission på Oslos børs.

Kendte Norwegian folk er blandt de største investorer i Fly Norse

Blandt nøgle-investorerne i Norse Atlantic Airways finder man CEO Bjørn Tore Larsen og associerede selskaber (63% ejerskab) samt Bjørn Kjos (15%) og Bjørn Kise (12%) – sidstnævnte navne vil mange husker fra deres engagement i Norwegian Airlines, som Bjørn Kjos oprindeligt stiftede.

De 3 primære investorer har allerede fået øgenavnet “Bjørnebanden” i flere medier.

Det nye flyselskabs primære investorer og medarbejdere har omfattende erfaring fra flybranchen.

Administrerende direktør og hovedaktionær Bjørn Tore Larsen er bl.a. medstifter af OSM Aviation og har ekspertise inden for international skibsfart.

COO Espen Høiby har tidligere været administrerende direktør og medstifter af OSM Aviation. Han har ligeledes været driftschef hos SAS i Oslo.

Økonomidirektør James Lightbourn har erfaring med international finansiering inden for transportsektoren.

Andre nøglefunktioner vil også blive besat af ledere med erhvervserfaring fra nogle af verdens førende traditionelle flyselskaber og lavprisflyselskaber.

Boing Dreamliner motorproblemer Rolls Royce

Boeing Dreamliner skal benyttes på nye Norse ruter til USA.

Ny Norwegian konkurrent skal flyve med Norwegians Dreamliner fly

Fly Norse vil benytte Boeing 787 Dreamlinere mellem Europa og USA – præcis som Norwegian, og det er rent faktisk de selvsamme Norwegian Dreamliner fly som Norse Atlantic Airways nu har leaset på favorable vilkår.

De 9 leasede Dreamliner fly er moderne, miljøvenlige og brændstofbesparende og har en høj kabine udnyttelse. Dette skal være med til at holde omkostningerne nede samt sikre kunderne attraktive tilbud til lave priser. Senere venter Norse at udvide til 12 Dreamlinere.

Den norske luftfartsekspert Hans Jørgen Elnæs, Winair, udtaler til Dagbladet Børsen:

“Det nye selskab vil forsøge at kapitalisere på efterladenskaberne efter Norwegian. Og de ved, at det største marked målt i billetindtægter for det gamle Norwegian før krisen var USA-flyvninger. Muligheden for dem er, at der kommer en enorm opblomstring i rejselyst efter corona. Risikoen er, at det trækker ud med den genrejsning. Men ved at vente til december med at starte – og ved at have en begrænset flåde, som man nok har fået verdens bedste aftale omkring – så begrænser man risikoen betydeligt.”
Hans Jørgen Elnæs, Winair

Norwegian havde 74 langdistance-ruter i 2019, hvoraf langt de fleste var ruter til USA.

Selvom det er Norwegians egne tidligere topchefer, der har erklæret Norwegian krig, vil Norwegian ikke udelukke fremtidigt samarbejde med Fly Norse.

Trængsel i norsk luft­fart – Norse, Norwegian, Widerøe og Flyr

For nylig har en anden norsk konkurrent ved navn Flyr også rejst penge til at starte med nogenlunde samme koncept som Norwegian.

Derudover satser Wizz Air også hårdt på norske indenrigsruter.

Job hos Norse Atlantic Airways – 5000 ansøgninger modtaget

Inden for den første uge efter offentliggørelsen af det nye norske lavpris flyselskab, har Fly Norse allerede modtaget 5000 job-ansøgninger fra piloter, kabinemedarbejdere etc.

“Der er fænomenalt mange, der ønsker at arbejde i luftfart, og alle disse ansøgninger er fra piloter eller andre med helt relevant erfaring”.
Bjørn Tore Larsen

Mulig turbulens – bliver Norse Atlantic Airways godkendt i USA?

Formanden for USA’s transport- og infrastrukturudvalg i Repræsentanternes Hus, Peter DeFazio, opfordrede onsdag den 24. marts 2021 Biden-administrationen til at nægte det nye norske lavprisselskab tilladelse til at komme ind på det nationale marked i USA.

Efterfølgende har CEO Bjørn Tore Larsen påpeget at Fly Norse Airways ikke kan sammenlignes med Norwegian Airlines, samt at Norse Atlantic Airways vil blive registreret i Norge (og ikke i Irland som Norwegian):

“We know that American consumers want an airline that can fly them safely and comfortably across the Atlantic at a low fare, and we at Norse Atlantic will deliver just that.”

“We will have permanent employees in the USA, in the air and on the ground. We will use Boeing Dreamliner planes and we of course respect the employees’ right to unionize if they wish to do so.”
Kilde: Reuters.

Relaterede artikler og links:

Sammenlign priser på flybilletter til USA via Momondo

Pressemeddelelse fra Norse Atlantic Airways

Fly Norse Hjemmeside

Denne artikel er senest opdateret: 28. juli 2022.