‘Gift ved første blik’ er en voldsom populær dansk reality serie, som i 2018 løber på femte sæson. Indtil videre, og i øvrigt fra tredje sæson, er der et enkelt par, som har fået gevinst på øverste hylde.

Programmet er et eksperiment der går ud på at matche singler med hinanden, som bliver gift ved deres første møde.

Gift ved første blik par i New York – Line & Michael

Line og Michael er stadig gift, har fået barn og er flyttet til New York, hvor Line arbejder deltids i Sømandskirken i New York, mens Michael er udstationeret som regnskabschef for den danske arkitektgruppe Bjarke Ingels Group i New York. Parret bor i West Village på Manhattan.

Line arbejder primært med mødregruppen i Sømandskirken, og planlægger og afholder også bl.a. Sankt Hans, Movie Night, Oscar aften og månedlig brunch for netværket i New York. Derudover arbejder Line nogle timer hver uge som frivillig i non profit organisationen New Women New Yorkers.

Gift ved første blik - Line Michael New York

Line Rask og Michael Hansen viste sig at passe sammen – via Gift ved første blik.

Line fødte parrets datter Emma i 2017, og parret er dermed første bevis på at Gift ved første blik kan skabe en ny familie.

Reality-serien startede på DR3, men flyttede hurtigt over på DR1, hvor den er én af kanalens største seer-magneter.

Gift ved første blik er mindre reality show end så mange andre ‘let-til-bens’ programmer. Deltagerne er rigtige, fornuftige, mennesker, som melder sig til at blive gift til et match udført af en præst, en antropolog og to psykologer. Det ligger i kortene at deltagerne ikke rigtig har kunnet finde den eneste ene ved dating og/eller er fraskilte.

Erfaringen viser at sagkundskaben i høj grad kan matche forkert baseret på præferencer og de frivillige deltageres interviews. Af og til er der dog stor succes – og Line og Michael i New York er foreløbig blandt de mest succesfulde match. Det har også vist sig at indtil videre er sjællændere lidt sværere at matche succesfuldt end jyder og fynboer – hvilket dog foreløbigt, ifølge eksperterne, beror på tilfælde.

Begge turtelduerne understreger at alt absolut ikke har været en dans på roser. Samtidig lægger de begge vægt på at udflytningen til New York har været til stor fordel i parforholdet, da man i USA ikke skal være dansk reality-kendis hver dag og selv kan styre, hvem der gives interviews til og sandsynligvis – ikke mindst billeder til.

Michael Hansen boede oprindeligt i København (!) og Line Westergaard Rask i Aarhus (men er fra Nørager i Nordjylland).

Parret er blevet gift igen – sådan rigtigt for anden gang – i Las Vegas.

Se klippet hvor Line og Michael bliver gift ved første blik i 2015:

Gift ved første blik – også populært i udlandet

Det er det danske produktionsselskab Snowman Productions Denmark, der har har udviklet konceptet til “Married At First Sight” som programmet hedder på engelsk.

Licensen til det dansk-udviklede koncept er købt af andre produktionsselskaber i hele 25 forskellige lande – herunder i USA, hvor Married At First Sight nu kører på 8. sæson.

Sidste år gjorde DR status over det store kærlighedseksperiment på globalt plan. I alt var cirka 120 par blevet gift i 19 lande uden at kende hinanden på forhånd. Af dem var 27 par stadig sammen.

Relaterede artikler:

DR.dk artikel om Line og Michael:
Fik Danmarks første ‘Gift ved første blik’-baby: ‘Vi havde aldrig fundet sammen på en almindelige date’

DR Podcast:
Tue og Tonys TV-Klub: Fra Ringsted til New York!

Nordjyske.dk artikel:
Ren lykke i New York for kendt tv-brudepar

Wikipedia artikel:
Married at First Sight (U.S. TV series)

Denne artikel er senest opdateret: 29. oktober 2018.