Hjalte Froholdt skrev historie lørdag aften 27/4-19, da han blev den kun anden dansker nogensinde, som blev valgt i NFL-draften.

Hjalte Froholdt i NFL

Hjalte Froholdt i NFL.

Den 22-årige dansker blev lørdag ringet op af Super Bowl mestrene 2019 – New England Patriots – som tilbød ham kontrakt.

Kort efter det herlige telefonopkald sagde Hjalte Froholdt til TV3:

Det er fantastisk. Der er ikke ord, der kan forklare, hvordan jeg har det lige nu. Jeg prøver bare at komme igennem det uden at græde mere. Det er en fest nu, min familie og venner er her. Det er en god dag.

NFL-draften er den årlige begivenhed, hvor alle 32 NFL-hold skiftes til at vælge og håndplukke de bedste spillere fra de amerikanske universitetshold.

Indtil lørdag havde kun den danske NFL-legende Morten Andersen opnået at blive valgt i NFL-draften. Tilbage i 1982 blev Morten Andersen som den første dansker nogensinde valgt af New Orleans Saints, og den danske kicker spillede i NFL helt frem til 2007.

Se amerikansk interview med Hjalte Froholdt efter NFL-nyheden:

Hjalte Froholdt i NFL.

Online mediet Gulklud har fået følgende kommentarer fra den danske landstræner for amerikansk fodbold, Lars Carlsen:

At Hjalte Froholdt i dag er blevet taget i NFL draften, og så af New England Patriots, er helt fantastisk. Først og fremmest for Hjalte, som kommer til et af de allerbedste hold i NFL, ledet af en af de allerbedste cheftrænere i NFL – og når man kender bare lidt til Patriots, så ved man godt, at cheftræner Belichick er med i alle beslutninger, og derfor også beslutningen om at drafte Hjalte.

Det er virkelig en anerkendelse af Hjalte og et stort udtryk for, at Belichick tror på ham. Derudover kommer Hjalte på holdet med den mest vindende quarterback, Tom Brady, som han endda skal arbejde tæt sammen med og beskytte. Patriots er et hold, der altid præsterer godt og ofte er i spil til Super Bowl. Det bliver helt fantastisk for Hjalte.

For amerikansk fodbold i Danmark kan det få betydning på flere områder. Ét er, at colleges vil få øjnene op for Danmark, hvilket vil give flere spillere mulighed for at komme på college. Derudover vil den ekstra opmærksomhed omkring amerikansk fodbold gerne gøre det mere synligt, at man kan spille sporten i Danmark – og den synlighed skal vi udnytte til at få flere ind i sporten og til at få flere medlemmer ude i vores klubber.

NFL-sæsonen starter september

Når den kommende NFL-sæson starter i begyndelsen af september 2019 bliver det spændende at se om Hjalte Froholdt får sin NFL-debut.

I Danmark kan NFL-kampe streames live på Viaplay. Hvis man ikke ønsker abonnement, kan man alternativt købe et 24-timers pass (Sport Day Pass) til eksempelvis NFL kampe.

Relaterede artikler:

Tip:

Køb NFL-gear i den officielle NFL Shop.

Denne artikel er senest opdateret: 18. marts 2022.