En varmebølge, som i midten af august 2020 har ramt den vestlige del af USA, har resulteret i ekstremt høje temperaturer i det østlige Californien, Nevada, Arizona og Utah.

Højeste temperatur i verden

Death Valley med de karakteristiske sandklitter.

Højeste temperatur i verden målt i Death Valley lyder på 54,4 gr. celsius – eller målt i fahrenheit: 130 gr.

Målingen blev foretaget søndag 16. august 2020 i byen Furnace Creek i nationalparken Death Valley.

Officiel højeste temperatur i verden sandsynligvis fejlagtig

Den officielle højeste temperatur i verden blev målt helt tilbage i 1913 – nærmere bestemt 10. juli – og lyder på 56,7 gr. celsius. Denne måling er dog ifølge mange vejreksperter med stor sandsynlighed forkert.

Begrundelsen er bl.a., at flere andre målinger i denne region omkring 10. juli 1913 ikke kan bekræfte tilsvarende høje temperaturer på dette tidspunkt. Derfor mener man ikke, at en så høj temperatur kan have været realistisk på det pågældende tidspunkt.

I nyere tid lyder den hidtil højeste temperatur i verden på 54,0 gr. C – målt i Death Valley i 2013.

Som at blive ramt af en stak varme hårtørrere

I artikel fra BBC beskriver en ansat i Death Valley National Park hvordan det er at befinde sig i området i midten af august 2020.

Brandi Stewart – ansat i Death Valley nationalpark:

“When you walk outside it’s like being hit in the face with a bunch of hairdryers”. “You feel the heat and it’s like walking into an oven and the heat is just all around you.”

Den nationale vejrtjeneste i USA – National Weather Service – advarer folk i regionen om de ekstreme varmegrader og har følgende anbefalinger:

  • Begræns ophold udenfor
  • Hav altid ekstra vand med
  • Bær lyst tøj

Hedebølgen i det vestlige USA forventes at vare frem til slutningen af august, og de høje temperaturer kan ligeledes resultere i eksempelvis nedbrud på kraftværker, smeltet asfalt på veje samt ødelagt interiør i biler, som står stille i direkte sol i længere tid.

Læs også:

Roadtrip fra San Francisco til Las Vegas via Death Valley

Intro til Las Vegas

Denne artikel er senest opdateret: 18. august 2020.