Godt nyt om shopping i New York! Nu udvides antallet af JFK Lufthavn butikker og dermed opstår nye muligheder for shopping i den primære New York lufthavn JFK.

Stor renovering og udvidelse af New York lufthavn

John F. Kennedy Lufthavn forventes at gå fra omkring 60 millioner passagerer årligt til op mod 80 millioner. En så stor fremgang i trafik kan kun lade sig gøre, hvis lufthavnen og dermed kapaciteten udvides kraftigt.

New JFK Airport New York

Der planlægges ifølge Air Transport World en særdeles omfangsrig renovering, hvor de 3 eksisterende terminaler bliver revet ned og 2 nye, moderne og større terminaler bygges. De nye terminaler omtales indledningsvis som North Terminal og South Terminal.

Se også: Check priser på billig billeje i JFK Lufthavn.

JFK Lufthavn butikker – hvor kan man shoppe inden hjemrejse?

En stor del af det økonomiske potentiale i JFK ligger i at forbedre mulighederne for shopping. Især oversøiske gæster vælger at svinge kreditkortet inden rejsen hjem fra USA.

Se også: Hvad er billigt i USA?

Det store udvalg af JFK Lufthavn butikker omfatter blandt andet følgende (inden udvidelse):

 • Bvlgari
 • Cartier
 • Clinique – Estee-Lauder
 • Coach – luksuslædervarer
 • Giorgia Armani
 • Harley Davidson – alt til motorcykel-entusiasten
 • Hermes
 • Juicy Couture
 • Michael Kors – amerikansk fashion brand, som har overtaget Versace
 • Mont Blanc – gaveideer indenfor ure, lædervarer, penne og skriveredskaber
 • MUJI to GO – japansk kæde indenfor travel essentials
 • Pandora – ‘dansk’ butik i JFK lufthavn
 • Porsche Design Kennedy Airport
 • Salvatore Ferragamo – italiensk mode med en enkelt butik i Danmark (Illum)
 • TUMI bagage-artikler og lædervarer
 • Victoria’s Secret

Coach Store JFK New York

Coach butik i Kennedy Airport.

Tax Free i USA

Man kan naturligvis købe Tax Free i JFK Lufthavn butikker – eller de markedsføres i det mindste som tax free. Imidlertid skal man ikke regne med nogen refund/godtgørelse. Nogen butikker i New York giver rabat, hvis man oplyser at man er udlænding/europæer (og kan fremvise pas), men ret beset er det kun staterne Louisiana og Texas, som har et system til tilbagebetaling af Tax Free moms/VAT på varer, der udføres.

Årsagen er at der ikke findes samme momssats for alle stater i USA. Nogen stater; nærmere bestemt Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire og Oregon, har slet ingen moms, og i de fleste andre stater er momsen/sales tax under 10%.

JFK Lufthavn skal renoveres til mere trafik

Flytrafikken på USA vokser eksplosivt i de største internationale lufthavne på østkysten og vestkysten, mens ‘the flyover states’ midt i USA fortsat lider af økonomisk smalhals.

Eksempelvis har den største lufthavn i staten Kentucky: Cincinnati-Northern Kentucky International Airport – CVG stadig kun lidt over halvdelen af det antal passagerer, som der gik gennem lufthavnen før finanskrisen.

Arbejdsløsheden er faldende, men arbejder-lønninger i stater som Mississippi, Louisiana, West Virginia, New Mexico Arkansas, Alabama, Kentucky med flere (justeret for købekraft og inflation) fortsat ligger langt under de gode tider i 50’erne, 60’erne og 70’erne, hvor USA ruled the world. I gamle dage; den amerikanske bedsteforældre-generation basalt set, havde man som kvalificeret faglært arbejder råd til hus i en forstad eller i en mindre by, råd til ny stor Ford eller Chevrolet bil flere gange i livet og også råd til at sende en søn eller en datter på college, hvis afkommet viste muligheder herfor.

JFK Lufthavn butikker og shopping

Sådan kommer én af de nye JFK-terminaler til at se ud.

Kennedy Lufthavn – JFK derimod er USA’s største udenrigslufthavn med utallige ruter med købestærke passagerer til Europa, Taiwan, Japan, Kina, Sydkorea, Mexico og til lande i Mellemøsten.

Renoveringen af JFK går straks i gang. De første nye gates vil stå klar i år 2023, og hele renoveringen forventes færdig i år 2025.

Se mere på bystyrets JFK Lufthavn side.

Relaterede artikler:

Shopping i USA

New York Guidebog

 

Denne artikel er senest opdateret: 31. oktober 2018.