Et dansk kunst- og kulturfremstød foregår i det nordvestlige USA – nærmere betegnet i Seattle – i begyndelsen af maj 2018. I den anledning er Kronprinsesse Mary i USA for at deltage i en række officielle arrangementer.

Kronprinsesse Mary i USA

Kronprinsesse Mary på besøg i USA 3. – 5. maj.

Sammen med danske delegationer og interesseorganisationer indenfor både arkitektur, design, film og musik besøger Kronprinsesse Mary i USA bl.a. det nye Nordic Museum i Seattle og Washington University i Seattle.

Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen ledsager Kronprinsesse Mary i USA, og det danske kulturfremstød har bl.a. til formål at skabe bedre relationer mellem USA og Danmark indenfor kunst og kultur. Det er ligeledes et mål for fremstødet at få mulighed for at indgå nye partnerskaber på det kulturelle område indenfor de forskellige kunstgenrer.

Det nye Nordic Museum i Seattle åbner 5. maj

Et nybygget Nordic Museum står klar på Market St. i Seattle, og Kronprinsesse Mary får under sit besøg i USA til opgave at forestå den officielle åbning af Nordic Museum’s nye bygninger 5. maj kl. 12.

Nordic Museum Seattle

Det nye Nordic Museum i Seattle under konstruktion.

The Nordic Museum lå tidligere i lejede lokaler i Seattle, og med den nye placering og de større rammer får Nordic Museum bedre mulighed for at udvide deres permanente udstillinger om de nordiske lande samt ligeledes tilbyde flere midlertidige udstillinger i andre lokaler.

Program for Kronprinsesse Mary besøget i Seattle

Torsdag 3. maj kl. 20
Kronprinsesse Mary deltager i lanceringen af det danske kulturfremstød – foregår i det nye Nordic Museum i Seattle. Det danske band Baby in Vain optræder under åbningen af det danske kulturfremstød.

Fredag 4. maj kl. 10.30
Kronprinsessen holder tale og deltager ved et debatarrangement på University of Washington i Seattle. Emnet er “empowerment of women and the economic constraints that women experience”, og debatten arrangeres af den danske ambassade i samarbejde med University of Washington og International Center for Research on Women (ICRW).

Fredag 4. maj kl. 13
Kronprinsesse Mary besøger Novo Nordisk Research Center i Seattle.

Fredag 4. maj kl. 18
Kronprinsessen deltager ved den officielle gallamiddag på Nordic Museum, som afholdes pga. åbningen af de nye bygninger. Repræsentanter fra de øvrige nordiske lande deltager ligeledes i gallamiddagen.

Lørdag 5. maj kl. 12
Kronprinsesse Mary forestår sammen med repræsentanter fra de øvrige nordiske lande den officielle åbning af Nordic Museum’s nye bygninger. Det nye Nordic Museum er tegnet af den norske tegnestue Mithun, og bygninger og interiør er inspireret af de nordiske fjorde. Byggeriet påbegyndtes tilbage i 2012.

Relateret artikel: Grevinde Alexandra i USA som gæsteprofessor

BilledBladet video med Kronprinsesse Mary i USA

Ved eventet den 3. maj på Nordisk Museum i Seattle optrådte det danske grungerock-band Baby in Vain for 600 gæster – herunder Kronprisesse Mary, udenrigsminister Anders Samuelsen, og Danmarks ambassadør i USA Lars Gert Lose. Livgarden

Billedbladet har publiceret følgende video fra eventet på Nordisk Museum i USA, hvor man også får et glimt af livgarden og den danske krimiforfatter Sara Blædel, der har stor succes i USA.

BilledBladet video med Mary Donaldson i USA: Kronprinsesse Mary blev blæst bagover i Seattle.

Denne artikel er senest opdateret: 4. maj 2018.