Kronprinsesse Mary kastede glans over et event i New York i forbindelse med åbningen af generalforsamling i den kendte FN bygning i New York.

Som en del af USA turen mødtes Kronprinsessen og statsminister Lars Løkke en aften med repræsentanter fra andre lande og store virksomheder for at promovere “den danske ide” om samarbejde, fairness, kvalitet og bæredygtighed.

Vært var den store tyske koncern SAP som en del af virksomhedens SAP Next-Gen program.

Mad fik man udefra – fra MeyersUSA naturligvis, som er Claus Meyers Great Northern Food Hall (og catering service) i Grand Central Terminal, New York.

Kronprinsesse Mary FN USA

Kronprinsessen er en hyppig gæst i USA.

Kronprinsesse Mary nåede også til middag hos den danske FN Ambassadør Ib Petersen, og hun var desuden blandt deltagerne ved flere af møderne i forbindelse med generalforsamlingen. Se hoffets kalender.

Se også: Kronprinsesse Mary i USA (Seattle) for at fremme dansk kunst og kultur.

Orientering på P1 rapport fra kronprinsessens New York besøg

Hør Orientering på P1 fra 25. september.

New York indslaget om det ‘danske’ SAP Next-Gen event på 48. sal i en Westside skyskraber starter på tidspunkt 1:01:05 inde i programmet.

FN bygning ramme om United Nations General Assembly (UNGA)

Årets UN General Assembly har forkortelsen UNGA 73, da det er 73. gang at De Forenede Nationer holder generalforsamling.

Se video om FN Generalforsamlingen herunder:

New York anbefaling: Det er muligt at besøge FN bygningen i New York. Adressen er 405E 42nd Street (46th Street & 1st Avenue), New York NY 10017.

Se mere på United Nations Visitor Centre.

Video-intro til den berømte FN bygning.

Årets usædvanlige indslag på FN’s generalforsamling viste sig at blive en amerikansk præsident, som med ansigtet i alvorlige folder og uden sædvanlige udbrud af improvisation holdt sig til sit talescript – med det resultat at forsamlingen brød ud i latter.

Trump håndterer latter i FN bygning som en ægte showman.

Denne artikel er senest opdateret: 26. september 2018.