Endnu engang får Danmark besøg af det amerikanske succes-band Metallica. Det sker i sommeren 2019, hvor Metallica i forbindelse med deres WorldWired Tour igen lægger vejen forbi Danmark.

Metallica koncert i Parken

Metallica koncert i Parken i sommeren 2019.

Amerikanske Metallica med den karismatiske danske trommeslager Lars Ulrich spiller koncert 11. juli 2019 i Telia Parken i København.

Arrangøren Live Nation oplyser, at ca. 45.000 billetter vil blive sat til salg.

Billetter til Metallica koncert i Parken

Billetter til koncerten med Metallica i Telia Parken i København vil blive sat til salg fra fredag 28. september 2018 kl. 10. Køb billetter via nettet til Metallica koncert i Parken – Metallica koncertbilletter sælges via livenation.dk og ticketmaster.dk.

Erfaring fra tidligere billetsalg til Metallica koncerter i Danmark viser, at der altid er stor rift om Metallica koncertbilletter, og det anbefales derfor at være klar ved skærmen med det samme, når billetterne sættes til salg.

Det populære amerikanske band har ikke spillet i Parken i København siden 2004. Se nedenstående oversigt over Metallica’s Europa-tour i 2019.

Metallica tour 2019

Metallica har base i San Francisco

Tilbage i 1981 dannede James Hetfield (forsanger og guitarist) samt Lars Ulrich (trommeslager) bandet i Los Angeles. Leadguitarist Kirk Hammond kom med i bandet i 1983, og den nuværende basguitarist Robert Trujillo kom med i bandet i 2003.

Allerede i starten af 1980’erne flyttede bandet til området omkring San Francisco.

Bandets helt store kommercielle gennembrud kom med pladen The Black Album, som blev udgivet i 1991, og hvor man bl.a. finder populære numre som: Enter Sandman, Nothing Else Matters og Sad but True.

Metallica har i perioden 1990 til 2009 vundet 9 Grammy’er.

Kirk/Rob Doodle under Metallica koncert

Et alternativt indslag til Metallica koncerter de senere år har været hvad gruppens egen sætliste har beskrevet som “Kirk/Rob Doodle”.

Indslaget dækker over at bassist Robert Trujillo og guitarist Kirk Hammond i nogle minutter får mulighed for at tage rampelyset helt selv. Det er kun de to medlemmer af gruppen, som ved hvad der skal ske, og det har flere gange skabt overraskelser.

Herunder et eksempel fra en koncert i Stockholm, hvor et verdenskendt svensk nummer bliver taget under kærlig behandling.

Rob/Kirk’s Doodle – overraskelse under Metallica koncert.

Denne artikel er senest opdateret: 12. februar 2019.