Byen Petaluma i Sonoma County i Californien viser de amerikanske benzin-slugere vejen.

Petaluma er i år 2021 blevet den første by i USA, som ikke længere tillader opførelse af nye traditionelle tankstationer til tankning af fossile brændstoffer.

Californien forbud tankstationer - Petaluma

Nyt forbud mod nye tankstationer i Californien, USA.

Først i Petaluma – bevægelse væk fra benzin (og diesel) i USA?

Dieselbiler har i realiteten altid haft en meget begrænset markedsandel i USA, bortset fra til trucks (big rigs), diesel til landbrugsmaskiner og diesel til de største pickup-trucks.

Man kunne ganske vist købe en del VW diesel personbil modeller for år tilbage, men Volkswagen skandalen kaldet Diesel-Gate og deraf følgende dårlig omtale i USA samt lav oliepris (og dermed lav benzin-pris) har fået de fleste bilmærker til at indskrænke eller fuldstændig ophøre med at tilbyde dieselbiler i kategorien personbiler (cars) i USA. Eksempelvis tilbyder BMW ingen diesel modeller i USA. Beslutningen blev taget allerede i 2018.

Hertil kommer naturligvis øget fokus på elbiler (PEV) og hybridbiler (PHEV), som amerikanerne dog stadig næsten ikke gider købe nogen af.

Men nu angriber Californiens græsrødder altså problemet fra supply-siden. Se udførlig artikel om Petaluma initiativet på engelske The Guardian.

Intro til den hyggelige by Petaluma i Californien herunder:

Relaterede artikler og links:

Mest solgte bil i USA.

Californien rejsetips, seværdigheder og nyheder

Denne artikel er senest opdateret: 18. august 2021.