Anbefaling af Route 66 stop: Pops restaurant i Oklahoma.

Staten Oklahoma ligger ‘klemt inde’ mellem Texas, Kansas og Arkansas i den sydlige-centrale del af USA. Ved byen Arcadia finder man én af de mest mærkværdige restauranter på den oprindelige Route 66.

Pops Restaurant Route66 anbefaling

Gigantisk sodavandsflaske foran restaurant Pops i Arcadia, Oklahoma.

Pops Restaurant på Route 66

Man skulle tro at Pops restaurantens vartegn; den gigantiske sodavandsflaske var konstrueret i 1950’erne for på afstand oser den af neon-nostalgi.

Pops sodaflasken ud til vejen med en højde på 20 meter og en vægt på 4 tons er imidlertid en konstruktion af langt nyere dato. Byggeriet stod færdig i 2007 og er bestykket med langt mere miljøvenlige LED pærer i stedet for neonrør.

I hovedbygningen er der restaurant, convenience store (købmandsforretning/døgnkiosk), mega-salg af sodavand af alle slags inklusiv sundere varianter samt naturligvis en benzintank. Se video fra Pops på Route 66 herunder.

En usædvanligt spisested på Route 66.

Bemærk at den nye Pops restaurant nummer 2, som der refereres til i videoen, ikke eksisterer længere. Der findes kun den originale.

Navnet har egen historie

Pops er amerikansk slang for sodavand = sodas af alle slags. Restauranten blev opført af Aubrey McClendon, tidligere administrerende direktør for Chesapeake Energy Corporation.

Den nu afdøde grundlægger opkaldte restauranten efter sin far, som gik under kælenavnet Pops – der betyder ‘far’.

Hovedbygningen er også speciel og har vundet flere priser for sin arkitektur. Indenfor kan man finde op mod 700 forskellige slags sodavand. Hertil kommer et stort udvalg af såkaldt ‘root beer’, som er sød sodavands-drik, som fås mange steder i USA.

Se menu og åbningstider på restaurant-linket ovenfor. Der er også mulighed for at sidde udenfor og spise.

Se den fulde historie om Pops On Route 66 på Wander Wisdom.

Man finder den mest berømte restaurant i området på adressen Arcadia, Oklahoma at 660 W. Highway 66.

Arcadia i Oklahoma – The Round Barn

Landsbyen Arcadia har under 300 indbyggere og er en del af oplandet til Oklahoma City, hovedstaden i Native America staten.

Kører man igennem Arcadia, har man chancen for at se The Round Barn, som er et ægte stykke kulturhistorie.

Youtube video: The Round Barn.

Relaterede artikler:

Barstow Station på Route 66

Denne artikel er senest opdateret: 16. juni 2019.