USA mod Europa i Ryder Cup 2018 – de bedste europæiske golfspillere dyster mod de bedste amerikanske.

TIP: Se Ryder Cup online via Viaplay

UPDATE fra Le Golf National lørdag formiddag 29. september

Europa er tilbage i kampen. Med føring på 5-3 før lørdagens spil, har Thomas Bjørns tropper fået et tiltrængt boost af selvtillid efter at have været bagud 1-3.

UPDATE 30. september – Europa vinder 17½ mod 10½ til USA

En overbevisende sejr over USA kom i hus allerede tidligt søndag og den blev endnu større.

Alle 12 europæiske spillere vandt mindst 1 point – og gav indtryk af en veludført holdindsats. Tiger Woods skuffede ved ikke at spille så meget som et halvt point hjem til amerikanerne.

Ryder Cup i Europa og USA

Er man interesseret i golf, byder turneringen mellem verdens bedste golfspillere på den ultimative oplevelse. Den afholdes hvert andet år og skiftevis i Europa og i USA.

I 2016 blev turneringen afholdt på Hazeltine banen i staten Minnesota.

Ovenfor video fra 2016-turneringen – singles match mellem Rory McIlroy (Europa) og Patrick Reed (USA). Begge topspillere har igen kvalificeret sig til årets turnering.

Ryder Cup på Le Golf National ved Paris

Årets Ryder Cup spilles på Le Golf National banen sydvest for Paris; ikke langt fra Versailles slottet, som er blandt de største attraktioner i Paris. Der er plads til 80.000 tilskuere, men hovedparten vil følge turneringen i mange timer foran skærmen derhjemme.

I år er danske Thomas Bjørn kaptajn for det europæiske hold. Han har udvalgt 4 ud af de 12 golfspillere, som stiller op for Europa. De andre 8 har kvalificeret sig via deres resultater i European Tour; også kaldet Race to Dubai, samt placering på Official World Golf Ranking ranglisten.

Se interviewet ‘I think sometimes it is forgotten how great Europe is” med Thomas Bjørn på The Independent.

Ryder Cup USA - Thomas BjoernRyder Cup USA - Thomas Bjørn

Thomas Bjørn – den bedste danske golfspiller gennem tiderne er holdkaptajn.

Det europæiske hold tæller blandt andet Sergio Garcia, Paul Casey, Rory McIlroy (tidligere forlovet med dansk tennis-stjerne) og danske Thorbjørn Olesen, som har kvalificeret sig selv og er rookie i den prestigefulde golfturnering.

USA’s hold – come-back til Tiger Woods

USA’s holdkaptajn Jim Furyk har, som Thomas Bjørn, udvalgt 4 golfspillere af sit 12-mand store hold.

Golf-legenden Tiger Woods er taget til nåde og figurerer som én af 4 ‘Captain’s Pick’. De i Europa knap så kendte amerikanske Ryder Cup 2018 golfstjerner inkluderer Rickie Fowler, Dustin Johnson, Patrick Reed og Bubba Watson.

Ovenfor gennemgår holdkaptajn Jim Furyk sit valg af spillere.

Streaming Ryder Cup 2018 via internet

MTG, der ejer Viaplay, har købt de eksklusive nordiske rettigheder til at vise PGA European Tour, World Golf Championships og Ryder Cup frem til 2024.

Stream Ryder Cup online via Viaplay Sport eller følg med live på tv-kanalen Viasat Golf.

Ryder Cup dag 3 kan desuden ses på TV3 Max.

Denne artikel er senest opdateret: 18. marts 2022.