The Bronx bydel i New York – Little Italy og andre anbefalinger

De 5 kendte New York bydele er Manhattan (The City), Queens, Brooklyn, Staten Island og The Bronx.

Manhattan grænser op til bydelen The Bronx.

The Bronx bydel New York

Introduktion og anbefalinger til The Bronx bydel i New York.

The Bronx bydel – historie

Historien om the Bronx oprindelse går i store træk således: at en svensker ved navn Jonas Jonassen Bronc (eller Bronch eller Bronck) kom til Amerika engang i 1600-tallet. Han købte efter sigende jord nord for New York i en aftale med indianerstammer.

Under Christian d. 4. (regent i Danmark 1588- 1648) var en del af Sverige stadig dansk, så med lidt god vilje var Jonas Bronck altså dansker – måske.  Se mere på Danish America.

Legenden om den foretagsomme Jonas Bronck, som i øvrigt arbejdede for den Nederlandske Republik, siger også at han byggede et stenhus til sig og sin familie i Mott Haven, der ligger i South Bronx.

Se mere om The Bronx historiske bygninger i dokumentet Mott Haven 6 To Celebrate.

Sådan fik New York’s bydele deres navne – The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Staten Island og Queens.

I 1600-tallet var hollænderne kendte for at have langt mere religionsfrihed (og flere penge) end man havde i resten af Europa, og det medførte at mange dygtige folk valgte at gå i nederlandsk tjeneste.

New York blev således grundlagt på sydspidsen af Manhattan som New Amsterdam – eller på hollandsk Nieuw Amsterdam.

Little Ireland – Woodlawn

Bydelen Little Ireland ligger i The Bronx området Woodlawn eller Woodlawn Heights – på grænsen til Yonkers, som er en del af Westchester County nord for New York.

Har man brug for en tur på en rigtig irsk pub i New York, ligger nogen af de mindst turistede Irish pubs i Little Ireland, The Bronx. Prøv eksempelvis Keane’s Bar & Restaurant eller Mulligan’s Fireside Pub – begge på Katohna Avenue.

11 ting du sikkert ikke vidste om The Bronx.

Little Ireland, NY er et typisk arbejderkvarter.

Som navnet antyder har mange af indbyggerne i Little Ireland irske rødder og er stolte af det.

Fordham Road – shopping for de indviede

Syd for Little Ireland finder man området Fordham og Fordham Heights. Her er mange af indbyggerne af Latin eller afro-amerikansk oprindelse.

Gåtur gennem Fordham.

The Bronx bydel Fordham er et små-hårdt kvarter, som dog sagtens kan besøges i dagslys.

På Fordham Road finder man tøj og accessories i et utal af stilarter – kan  købes i et kæmpe udvalg af skæve, interessante forretninger.

New York anbefalinger – Mix & Match stilarter på Fordham Road.

City Island – rigt fiskerleje i The Bronx området

Kan man forestille sig et mondænt område i bydelen The Bronx? – Ja, det kan man.

City Island er også en del af Pelham Islands og har et indbyggertal på små 5000 mennesker.

Indrømmet, så har City Island ikke meget at gøre med den typiske bydel The Bronx, men værd at opleve alligevel for afslapnings skyld.

Belmont – Little Italy i The Bronx bydel

En relativ ukendt perle i The Bronx er det lokale Little Italy kvarter; også ofte omtalt som Belmont. Belmont ligger som nabo til Fordham (gå afstand øst for Fordham) og tæt på Bronx Zoo.

Det ‘rigtige’ Little Italy er en lille perle med langt færre turister end i Little Italy på Manhattan, og et must at se i bydel The Bronx i New York.

Video fra Arthur Avenue i Little Italy, The Bronx.

Se mere om Little Italy i The Bronx bydel.

Arthur Avenue i Little Italy er et center for kulinariske oplevelser til rimelige priser i The Bronx.

South Bronx – det hårde kvarter

The Bronx har, mere eller mindre fortjent, et dårligt ry. I South Bronx er den dårlige omtale dog som regel fuld fortjent.

Kriminaliteten er høj, og områder som Hunts Point (østlige del), Mott Haven (grænser op til Harlem i Brooklyn) og Melrose skal de fleste turister for deres egen skyld afholde sig fra at bo i på ferie i New York.

Problemerne er markant mindre i dagtimerne, men når det bliver mørkt er South Bronx ikke stedet, hvor man skal opholde sig – eller komme hjem til.

En vandretur i South Bronx midt på dagen, hvor selv en velbefaren ‘storby-warrier’ bliver lidt små-nervøs.

Man kan såmænd godt få rigtig gode oplevelser – og især billig god mad – i South Bronx bydelen, men der følger alt for mange mindre risici med, når man er tilskuer til åbenlyst stofmisbrug og narkosalg på New York gade-niveau. Og det kan man ikke undgå i South Bronx.

Gode steder at besøge i South Bronx inkluderer Yankee Stadium og The Bronx Museum of The Arts – begge i The Bronx bydel Concourse, som ikke er helt så slem med kriminalitet.

New York anbefaling af seværdigheder i Bronx:
Blandt de allerstørste turistattraktioner i The Bronx kommer man ikke uden om Yankee Stadium – katedralen for Major League Baseball MLB og legender som Babe Ruth.

Relaterede artikler, anbefalinger og links:

Oplev New York Botanical Garden i Bronx.

Se Manhattan fra luften i helikopter.

Edge udsigtsplatform New York – ny Hudson Yards turistattraktion.

Find billigt hotel i New York.