Helikoptertur New York – se tilbud og muligheder for at opleve Manhattan fra helikopter

Den bedste måde at overskue Manhattan på er sandsynligvis at booke helikoptertur i New York som en del af ferien i The Big Apple.

Anbefaling af helikoptertur: De fleste vil gerne være lidt længere tid i luften, når man nu alligevel har arrangeret turen, fundet ud af transport til landingsplads, booket og betalt.

Book helikoptertur i New York – klik og se tilbud og muligheder.

Anbefaling: De helt korte ture bør man undgå, hvis budgettet kan strækkes til en halv time. Selv 20 eller 30 minutter er lynhurtigt ovre 😉 Med et kvarters flyvning eller mindre når man knap nok at komme i luften, før man skal ned igen.

I helikopter over New York – anbefaling af sightseeing oplevelse.

Se mere om priser for helikoptertur nederst i artiklen.

Liste over firmaer, som tilbyder helikopterture over New York

New York helikopterture for turister tilbydes af et utal af selskaber; herunder:

 • Big Apple Helicopter Tours
 • Flynyon
 • HeliNY (også grupper op til 12 personer)
 • Helicopter Flight Services
 • Helicopter New York City
 • Liberty Helicopters Sightseeing Tours & Charter
 • Manhattan Helicopters
 • New York City Helicopter Tour
 • New York Helicopter
 • Zip Aviation

Den største forskel på turene, som tilbydes, er varigheden, der spænder fra 15 minutter til 45 minutter – eller mere, hvis man har råd og tid. Bemærk at nogen selskaber ‘strækker’ tiden i nedadgående retning til 12-15 minutter på de korteste og billigste helikopterture.

Hvad er en shoeselfie helikoptertur?

Nogle enkelte selskaber tilbyder den dyrere variant af New York helikoptertur, hvor man får lov at sidde med fødderne hængende ud af maskinen (altid i en helikopter uden døre).

Ved denne type flyvning over New York er der bedre seler til passagerer og dertil liner til løsøre, så man ikke taber sit kamera, mobiltelefon og lign. ud af maskinen. Ved tur i ‘åben’ helikopter er der i sagens natur længere instruktionstid inden flyvning.

Helikoptertur over Manhattan med benene hængende ud af maskinen.

Denne type helikoptertur New York kaldes også for shoeselfie varianten, da passagerer får lejlighed til på billeder at forevige deres egne sko (!!) over eksempelvis Statue Of Liberty.

Se også: Anmeldelse af helikoptertur over New York (shoe-selfie tur) på InsideFlyer.

Helikopter-ruter i New York

Rute-helikopter service i New York inkluderer:

 • Blade
 • Uber

Både Blade og Uber flyver mellem Manhattan og JFK Lufthavn. Uber helikopter-service afgår fra Wall Street Heliport og BLADE har landingsplads på henholdsvis West 30th Street og East 34th Street.

Der er tale om ruter primært henvendt til forretningsfolk; lidt ligesom vandflyet mellem Aarhus og København.

Se også: Uber tilbyder kombineret taxi- og helikoptertur til JFK Lufthavn.

Helikoptertur New York – hvad er prisen?

Herunder mere information om priser på de mest almindelige New York helikoptertur for turister.

Man skal være opmærksom på følgende ved gennemgang af tilbud på helikopterture i New York:

– varighed af tur.
– hvorhen flyver maskinen? / hvad vil du se?
– hvor ligger lufthavn?
– er heliport fee inkluderet i annonceret pris?
– er der yderligere fee’s (booking fee’s etc? – ofte som procentdel af basispris)
– hvad er betingelser for at aflyse?
– skal der betales depositum og hvor meget? – op til 100% (sker ved booking)
– er der betaling for ekstra vægt / tunge personer?
– vil du tilkøbe billeder, video, USB med video/billeder?

Der flyves typisk med eksempelvis Bell 206L med plads til 4-6 passagerer udover piloten. Nogen selskaber anvender Bell 407, som har 4 rotorblade og dermed kan flyve lidt hurtigere. Liberty Helicopters benytter Eurocopter (Airbus) A S350 med 3 rotorblade (lignende maskiner anvendes af Det Danske Luftvåben).

Helikopter New York - Bell 407

En Bell 407 har fire rotorblade mod to på en Bell 206.

Konkurrencen på pris er stor, men høje omkostninger til pilot, brændstof, vedligehold og lufthavnsafgifter sætter en nedre grænse for, hvor billigt man kan flyve med helikopter i New York.

Eksempelvis er der typisk et ‘heliport fee’ på USD 40 – som ikke altid fremgår af den annoncerede pris, men dog i reglen figurerer som en del af totalprisen. Manhattan Downtown Heliport Fee betragtes i USA som en slags skat, så turenes pris kan uden problemer markedsføres uden skat.

Hvis man ser på pris uden heliport fee, er der som regel en nedre grænse på omkring USD 120-140 per person for de korteste ture – husk at dette er billigste pris for helikoptertur over New York før heliport fee og som regel også før tillæg af andre fee’s.

Af og til forekommer der rabat eller rabatkoder; mest i lavsæson.

Ved booking på selskabernes hjemmesider skal man gå ud fra at ‘fra-prisen’ nogen gange ikke er til rådighed. Billigste pris for flyvetur over New York kan fint være USD 329 for en 30 minutters flyvning, selv om der står annonceret ‘Fra USD 289’ . Så tror den kvikke læser måske at de USD 40 i forskel er heliport fee, men surprise-surprise – det kommer gerne lidt yderligere oveni 😉 – så billigste 30 minutters De Luxe flyvning med eksempelvis Manhattan Helicopters kan sagtens ende på små USD 350 per person. Det betaler sig med andre ord at hæfte sig ved totalbeløbet inden man svinger kreditkortet.

Airbus / Eurocopter A S350 flyvning over New York City.

Særligt om vægt ved helikoptertur New York: For store mennesker kan der være tale om at betale ekstra for vægt over 110-130 kg per person – af og til en ekstra billet afhængigt af selskab. Det lyder måske stridt, men en mindre passager-helikopter skal holde sig inden for en restriktiv maksimalvægt, og en del amerikanere er godt i stand. Samtidig er det en accepteret måde at øge omsætning på i branchen.

Vær også opmærksom på at sen aflysning mindre en 24 timer før afgang som regel betyder at man mister hele det indbetalte beløb. Det giver ikke rigtig mening, men er normalt i branchen. Vil man undgå dette, skal man tage chancen og booke sent fra hotellet. Det giver dog ofte en højere totalpris, og man risikerer at der ikke er plads på en flight på det tidspunkt, man ønsker.

Helipads kort New York Helikopterpladser

Helikopterpladser – kort over helipads i New York City.

Der er relativt strikte regler for, hvor tidligt man skal møde op før afgang. Sørg for at undersøge dette. Sikkerhed går frem for alt, og man kan ikke bare forvente at ‘møde lige til tiden’. Husk også pas!

Vær opmærksom på at nogen selskaber flyver fra New Jersey; herunder New York City Helicopter Tour. Andre, eksempelvis mange dyrere, private tours, afgår fra Westchester County Airport. Man finder flest og også mange lidt billigere selskaber på Pier 6, Downtown Manhattan Heliport – ikke langt fra Brooklyn Bridge.

Relaterede artikler, oplevelser og links:

De bedste helikopterture i New York ifølge Get Your Guide NY

Rejsetips New York – find rabat på entrebilletter og sightseeing i New York

Book lufthavstransfer i USA