OPDATERING primo december 2021:
Der er rigtigt positive nyheder fra det nye USA Tours, der fremover drives af den nye ejer Primo Tours.

Efter en flere måneders lang periode uden opdateringer på USA Tours Facebook side, er følgende publiceret den 3. december 2021:

GODT NYT: USA Tours er tilbage med nye ejere!

Du har måske læst i medierne, at USA Tours gik konkurs i slutningen af oktober. Heldigvis har vi nu fået mulighed for at drive USA Tours videre 🙏

Vi har nemlig fået nye ejere i form af Primo Tours koncernen, der består af 7 andre sol og skirejsebureauer. Koncernen har et solidt økonomisk fundament og indgående kendskab til rejsebranchen, så vi er glade for at kunne fortsætte i det nye ejerskab.

Har du en rejse eller et tilgodebevis hos USA Tours, så er der også godt nyt til dig. Primo Tours har nemlig aftalt med Rejsegarantifonden, at vi hjælper med afvikling af allerede bestilte rejser og tilbagebetalinger, så det går hurtigt og nemt for dig, der måtte være kommet i klemme.

Vi kontakter alle berørte kunder i denne og næste uge, så I får snart afklaring. Tusind tak for forståelsen 🤗

Kilde: USA Tours Facebook side

Derudover kan man per december læse følgende om USA Tours konkurs i en pressemeddelelse fra Rejsegarantifonden:

Opdatering pr. 1. december 2021:

Konkursboet har den 29. november 2021 solgt forskellige aktiver, herunder navn og hjemmeside, til Primo Tours A/S, der vil arrangere samme slags rejser, som USATours.dk ApS gjorde før konkursen. Primo Tours A/S er registreret i Rejsegarantifonden og har været det siden 2009.

Primo Tours A/S bistår Rejsegarantifonden med behandling af de mange krav fra kunder, som før konkursen havde købt rejser hos USATours.dk ApS.

Kunder, som havde købt en pakkerejse hos USATours.dk ApS før den 2. juli 2021, vil blive tilbudt enten

  • at få det forudbetalte beløb refunderet af Rejsegarantifonden eller
  • at indgå aftale med Primo Tours A/S, og at Rejsegarantifonden i den forbindelse overfører det forudbetalte beløb til Primo Tours A/S som forudbetaling på den nye rejse.

Det gælder uanset, om du skulle være rejst før eller efter konkursen, dvs. også hvis du skulle være rejst før konkursen, og USATours.dk ApS aflyste din pakkerejse på grund af Corona, så du fik udstedt et tilgodebevis.

Vi har aftalt med Primo Tours A/S, at de kontakter alle kunderne. Det skal de bruge uge 48 og 49 på.

Hvis du ikke er blevet kontaktet den 10. december 2021, vil vi bede dig sende en mail til info@rejsegarantifonden.dk. Så sørger vi for, at du bliver kontaktet.

Kilde: Rejsegarantifonden om USA Tours konkurs

OPDATERING ultimo november 2021:
Siden nedenstående artikel blev skrevet, har Primo Tours overtaget USA Tours.
Artikel: USA Tours solgt til Primo Tours – ny ejer af dansk USA rejsebureau

Et stort dansk USA rejsebureau, USATours.dk ApS gik konkurs den 27. oktober 2021, men først den 29. oktober landede nyheden om det lukkede USA rejsebureau i de danske medier efter en pressemeddelelse fra Rejsegarantifonden.

USA Tours konkurs rejsebureau

USA Tours konkurs. Aktuelt kan man ikke tilgå USA Tours hjemmeside.

SENESTE OPDATERING fra Rejsegarantifonden om USATours:

Det er muligt, at nogen af de rejser, der er solgt, kan blive gennemført. Dog er rejser med afrejsedato i november 2021 til og med 13. december 2021 aflyst.

Kurator undersøger i øjeblikket om rejser efter 13. december 2021 kan blive gennemført.

Kunderne med afrejse efter 13. december 2021 skal derfor ikke anmelde krav til os på nuværende tidspunkt men afvente information her på hjemmesiden om, hvorvidt rejserne bliver gennemført.

Allerede den 25. oktober 2021 ændrede selskabet navn til Selskabet af 25. oktober 2021 ApS (tidl. USATours.dk ApS).

Selskabet USA Tours (CVR-nr. 33761295) havde adresse på Spotorno Allé 2 i Taastrup.

USATours.dk ApS havde også følgende registrerede binavne American Travel ApS, African Spirit ApS, Australiatours ApS og Asien-Eksperten ApS.

Som det fremgår solgte USATours.dk også rejser til mange andre verdensdele.

Hvorfor gik USA Tours konkurs?

Flere medier oplyser at årsagen til at USA Tours må lukke, er den lange, svære periode under corona-pandemien.

Alexander Søderberg, direktør i USA Tours udtaler til Ritzau:

– Vi har de facto været lukket i 19 måneder, og hjælpen har ikke kunnet række til det.

– Vi har virkelig prøvet at strække den og spare alt, hvad vi kunne, men det har bare desværre ikke været nok, siger Alexander Søderberg.

– Vi er meget tæt på at kunne se noget, der ser lidt positivt ud. Der er bare ingen, der ved det, og det kan pludselig ændre sig. Det har vi prøvet lidt for mange gange under corona.

Under corona-krisen har USA Tours beskåret antallet af medarbejdere fra 35 til 6.

USA forventes at åbne for indrejse for internationale turister – herunder fra Danmark – per 8. november 2021, men USA Tours har alligevel valgt at gå konkurs kort før genåbningen.

I seneste regnskabperiode havde USA Tours et underskud på 3,8 millioner kroner.

USATours logo

USA Tours logoer gennem tiden.

Lukker eller genopstår USA Tours?

Direktør Alexander Søderberg har oplyst til Ritzau at man aktuelt arbejder på at kunne drive navnet USA Tours videre i et nyt selskab og i en mindre skala. Alexander Søderberg har været direktør for USA Tours siden 2017, og er også opført som direktør og delvis ejer af moderselskabet NG Travel Group A/S.

Allerede i NG Travel Group’s seneste regnskab fra 2020 var der angivet “going concern” grundet negativ egenkapital på ca. -17 millioner.

Noteret som aktuelle ejere af NG Travel Group A/S er Alexander Søderberg (via ALSO Invest ApS), Leo Noer (via NOER INVEST ApS), Simon Skarsholm (via SISK INVEST ApS) og Niels Skovsgaard Petersen (via TANDLÆGE NIELS SKOVSGAARD ApS).

Direktør Alexander Søderberg overtager navnet USA Tours

Bemærkelsesværdigt er det at navnet USA Tours nu allerede er blevet købt ud af konkursboet af selskabet Vision Travel, som direktør Alexander Søderberg selv ejer.

Det forventes at enkelte eksisterende ansatte vil fortsætte i det nye USA Tours under Vision Travel.

Hvem er Vision Travel ApS – den nye ejer af USA Tours?

Vision Travel, der allerede har overtaget navnet USA Tours få dage efter konkursen, er altså ejet af den tidligere USA Tours direktør Alexander Søderberg.

Vision Travel ApS blev etableret allerede den 11. december 2020.

Vision Travel adresse er Sneppevej 8, 3. th., 2400 København NV.

Den nye ejer Vision Travel er desuden et datterselskab ejet af moderselskabet ALSO Invest ApS med samme adresse og ligeledes med Alexander Søderberg som ejer.

På Vision Travel’s hjemmeside kan man bl.a. læse:

Du er i trygge hænder hos Vision Travel
Vision Travel er et nyt rejsebureau, grundlagt i december 2020, men der står erfarne folk bag. Selskabet er nemlig startet af de samme, som arbejder i NG Travel Group, der blandt andet har USA Tours og Asien Eksperten.

Derfor har vi faktisk allerede over 10 års erfaring med at arrangere pakkerejser, så du kan trygt lægge din kommende rejse i vores hænder.

Vision Travel har CVR-nummer: 41940166

Vision Travel er medlem af Rejsegarantifonden med nummer: 3354

Vision Travels betingelser er baseret på Pakkerejseloven og sikrer alle kundens lovmæssige rettigheder. Derudover har vi en Tryghedsgaranti, som giver dig udvidede muligheder for ændring og afbestilling.

Alexander Søderberg er også direktør i Noer Wines ApS.

USA Tours konkurs – Kurator Troels Tuxen

Den udpegede USA Tours kurator er advokat Troels Tuxen fra Bech-Bruun i København.

USA Tours var allerede slettet i Rejsegarantifonden

USATours havde været registreret i Rejsegarantifonden fra den 26. januar 2012 til 2. juli 2021, hvor selskabets registrering blev slettet pga. manglende forhøjelse af den stillede garanti. Dermed har USA Tours ikke været omfattet af Rejsegarantifonden i de sidste 4 måneder af selskabets levetid.

Kurator undersøger om allerede solgte rejser fra USA Tours kan gennemføres

Rejsegarantifonden oplyser på sin hjemmeside, at det er muligt, at nogen af de rejser med USA Tours, der er solgt til afvikling fra og med november måned 2021 og frem, kan blive gennemført. Det undersøger kurator Troels Tuxen i øjeblikket,

Rejsegarantifonden anbefaler derfor (per 25. oktober 2021) at man skal vente med at anmelde krav, indtil det står klart, om rejserne med USA Tours bliver gennemført.

På USA Tours hjemmeside fremgik følgende på deres FAQ side på USATours.dk indtil i dag:

HVAD SKER DER, HVIS USA TOURS GÅR KONKURS?
Skulle det højst usandsynligt ske, at USA Tours går konkurs, inden du skal ud at rejse, vil du ikke miste din rejse. Vi er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnr. 2338), som sikrer kunderne økonomisk, hvis et rejsebureau går konkurs.

Altså fremgik medlemskab af Rejsegarantifonden fortsat på hjemmesiden indtil i dag – selvom USATours.dk medlemskab af Rejsegarantifonden ophørte allerede tilbage i juli måned.

Finans om USA Tours konkurs: 120 solgte USA Rejser

Ifølge Finans.dk er der tale om 120 solgte rejser, der er planlagt med USA Tours som rejsearrangør.

USA Tours oplyser til Finans:
Kunder er endnu ikke informeret, men er økonomisk sikret i forbindelse med konkursen. Samtidig arbejder Vision Travel på at lave en aftale med Rejsegarantifonden om at overtage de berørte rejser, så de kan gennemføres som planlagt.

Adskillige andre danske rejseselskaber er også gået konkurs i løbet af coronapandemien. Det gælder bl.a. Bravo Tours, Atlantis Rejser, Pacific Tours og flyselskabet Great Dane Airlines.

Pas på USA rejsebureau navneforvirring!

Bemærk at der findes endnu et dansk USA rejsebureau med et lignende navn; nemlig USA Rejser.

USA Rejser har intet med USA Tours at gøre og rejser med USA Rejser bliver ikke berørt på nogen måde.

Relaterede links og artikler i danske medier om USA Tours konkurs:

BT: Stort dansk rejseselskab går konkurs: ‘Vi har virkelig prøvet at strække den og spare alt, hvad vi kunne’

Finans: USA Tours bliver taget under konkurs for at redde forretningen

Børsen: Rejsesel­skab går konkurs efter corona-nedlukning

Denne artikel er senest opdateret: 3. december 2021.