A Day In The Life serien af korte photo-essays kan findes på www.obama.org, som er hjemmesiden for Obama Foundation.

En dansk studerende fra Snekkersten er med.

Nima Sophia Tisdall - Blue Lobster App

Finding Nima – A Day In The Life of Blue Lobster

Amerikaneren Christine Hebert arbejder sammen med danske Nima Tisdall per sommer-19 med at starte Blue Lobster; en app, som forbinder lokale fiskere (i blandt andet Snekkersten må man formode) med kunderne.

Se Finding Nima på Obama.org.

På baggrund af Christines ide og Nimas talent for networking har de to studerende siden starten på deres Blue Lobster projekt i 2018 bygget en app, som populært sagt er en web-shop for frisk fisk. Se mere på BlueLobsterapp.com.

Det er planen at private og restauranter skal kunne købe frisk fisk fra lokale fiskere, som dermed får adgang til endnu en afsætningskanal uden at skulle bruge masser af tid og kræfter på at markedsføre sig.

I 2018 vandt Blue Lobster App 2. præmie og dermed 75.000 kroner i CBS Startup konkurrencen.

Andre ‘A Day In The Life’ photo essays tæller blandt andet:

Kystfiskeri under pres

Det nære kystfiskeri er under pres. Dårlig økonomi gør det svært at tiltrække unge til erhvervet, som tidligere var hovedindtægtskilde i mange mindre samfund rundt omkring i Danmark. Når en ældre fisker stopper, er der ofte ikke nogen til at overtage båden.

Fiskeriet holdt for 30-50 år siden mange mindre lokale fødevarevirksomheder i gang, og de traditionelle fiskerlejer lider under den manglende aktivitet. På Bornholm forsøger man at gøre noget ved sagen – se Projekt Kystfiskeri.

Obama Foundation

Non-profit organisationen the Obama Foundation blev grundlagt i år 2014.

I Barack Obamas hjemby Chicago opføres Barack Obama Presidential Centre.

Af andre centrale tiltag kan nævnes My Brother’s Keeping Alliance (MBK Alliance), som siden 2017 er tilknyttet Obama Foundation. MBK Alliance støtter uddannelse og mentor-ordninger for unge mænd med anden hudfarve. Se Harry Grammer link ovenfor.

Relaterede artikler:

Michelle Obama besøger København.

Michelle Obama promoverer dansk produkt ifm. bogturné.

Denne artikel er senest opdateret: 11. november 2021.