The 2nd Amendment en særdeles vigtig del af den amerikanske forfatning.

Uanset hvor mange, der bliver skudt af mentalt forstyrrede gerningsmænd, er NRA – National Riffle Association altid på våbenproducenternes og de mest yderligtgående våbenejeres side.

Selvmord med skydevåben USA

Store befolkningsgrupper står vagt om retten til at bære våben – og dermed menes ofte (men dog ikke altid) våben af stort set enhver slags.

Der er generelt megen lille vilje til at lægge begrænsninger på retten til at bære våben langt ind i det demokratiske parti. Republikanere har for længst indset at våbenkontrol er en tabersag hos partiets nuværende ‘base’, så støtter i vid udstrækning NRA.

Hvis man gerne vil vælges til et offentligt embede i USA, er det med andre ord, i langt de fleste stater, ikke klogt at argumentere for strengere våbenkontrol.

I en artikel om skydevåben i USA på BBC beskrives en stille epidemi, som hvert år kræver væsentlig flere liv end den samlede kriminalitet i USA begået med skydevåben.

Selvmords-epidemi – artikel om skydevåben i USA

Det drejer sig om selvmord. Statistikken viser ifølge artiklen på BBC at antallet af mennesker, som begår selvmord med skydevåben, er dobbelt så højt som antallet af mennesker i USA, som dør af kriminalitet begået med skydevåben.

Især er der et stort problem med teenagere, som med sædvanlige ungdomsproblemer samt af og til for stort og uoverskueligt pres, i affekt vælger at begå eller forsøge selvmord.

Problemet med skydevåben er at det for den ulykkelige person næsten altid lykkes med at gennemføre forehavendet. Hele 85% lykkes det for ifølge artiklen, når redskabet er skydevåben, mens man som ung selvmordstruet med andre metoder (til selvmordsforsøg) end skydevåben ofte ikke lykkes.

Så længe de ulykkelige mennesker ikke anvender skydevåben til selvmordsforsøg, er det muligt i rigtig mange tilfælde at få et normalt og godt liv efterfølgende – især hvis selvmordsforsøget begås i en ung (teenage) alder.

Relaterede artikler:

Fakta om Kissimmee ved Orlando – prøv skydevåben helt lovligt.

AR-15 riffel vigtigt symbol i religiøs kult – Steffen Kretz besøg hos dansker i Moon-bevægelse.

Denne artikel er senest opdateret: 17. februar 2020.