Icelandair oplyste i begyndelsen af maj 2017 at flyselskabet arbejder hårdt på at kunne tilbyde mere konkurrencedygtige priser på flyruter mellem USA og Europa.

Efter både Norwegian og WOW Air de seneste år har udvidet deres afgange til USA og er i stand til at tilbyde billige basisflybilletter har Icelandair besluttet at ændre på deres prisstruktur, så de også kan tilbyde de billigste flybilleter til USA.

Billige USA flybilletter i søgemaskiner
En af de store udfordringer for Icelandair har været at deres billigste USA flypriser oftest ikke har været konkurrencedygtige ift. både Norwegian og WOW Air. Når søgeresultaterne kommer op i søgemaskinerne vises de billigste muligheder øverst, og da lavprisselskaberne Norwegian og WOW Air ikke inkluderer indchecket baggage, sædereservation og mad kan basisflybilletten oftest gøres billigere end øvrige flybilletter til samme destination.

Icelandair vil ændre i prisstrukturen for at kunne tilbyde de billigste flypriser til USA. Et mere skrabet produkt fra Icelandair forventes således ikke at inkludere de 23 kg. gratis bagage, gratis mad samt gratis sædereservation. Dette vil således blive tilvalg, som der skal foretages og tilkøbes udover den billige flybillet, som vil fremgå i søgeresultatet når der søges efter flybilleter til USA i søgemaskiner.

Ekstra stolerække på eksisterende fly
Udover tiltaget med mere konkurrencedygtige basisflypriser vil Icelandair også gøre plads til en stolerække mere i deres eksisterende Boeing 757 samt Boeing 767 passagerfly. Ialt vil flyselskabet kunne via en ekstra stolerække i nævnte fly kunne skaffe 180 ekstra sæder, som faktisk på nær 3 sæder svarer til kapaciteten i et Boeing 757-200 Icelandair passagerfly.

Hidtil har Icelandair opereret med 32 tommer benplads på deres Economy Class, mens deres islandske konkurrent WOW Air har 30-31 tommer på deres Airbus 320 og 321 passagerfly. Endnu vil Icelandair ikke oplyse størrelse på den kommende benplads når deres fly til USA har fået ekstra stolerækker.

Icelandair lægger således op til fornyet konkurrence på billigste flybilletter til USA.

Denne artikel er senest opdateret: 21. oktober 2017.