Et nyt lavpris flyselskab i USA ved navn Breeze Airways forventes at gå på vingerne sidst i 2020 eller først i år 2021.

Flyselskaber åbner og lukker næsten konstant, og mange overlever ikke de første år. Det nye Breeze lavpris flyselskab har imidlertid den brasiliansk-amerikanske forretningsmand og milliardær David Neeleman som idémand, og så må man nok tage for givet at projektet får vinger.

Breeze Airways - nyt lavpris flyselskab USA

Breeze A220 fly.

Breeze Airways får ifølge USA Today base i staten Utah.

Ifølge Aerotime har David Neeleman under startup navnet ‘Moxy’ allerede bestilt 60 Airbus A220-300 fly og dertil leaset et antal mindre Embrear 195 fly fra ‘sit eget’ flyselskab Azul.

Se også: Flyruter til USA.

David Neeleman – grundlægger af JetBlue, Azul og Breeze Airways

David Neeleman er måske mest berømt for lavprisselskabet JetBlue, som med hovedkontor i New York har haft betydelig succes i USA og efterhånden har eksisteret i over 20 år.

Udover JetBlue, som er det 6. største flyselskab i USA målt på passagerer, har Neeleman sat yderligere 3 luftfartsselskaber i verden: Morris Air, Westjet og Azul Brazilian Airlines.

Hertil kommer købet af det økonomisk nødlidende portugisiske luftfartsselskab TAP – en investering, som dog måtte skæres ned til 45% ejerskab, da en ny socialistisk regering i Portugal modsatte sig den tidligere center-højre regerings salg af majoriteten af aktierne i TAP.

Jet Blue, Westjet (Canada baseret) og Morris Air er for længst solgt, mens Neeleman stadig har økonomiske interesser i Azul.

Morris Air blev i 1993 købt af det succesfulde lavprisselskab Southwest Airlines og eksisterer ikke længere. Det er måske værd at bemærke at netop Morris Air også havde base i Salt Lake City, Utah – præcis som Breeze Airways sandsynligvis får det.

David Neeleman er født i Brasilien, men voksede op i Utah, så det er næppe nogen tilfældighed at hans amerikanske luftfartsselskaber ofte udgår fra The Beehive State.

Europæiske lavprisselskaber i USA

I kategorien af budget airlines har man på indenrigsruter i USA (endnu) ikke stiftet bekendtskab med europæiske lavprisselskaber. Det nærmeste, man kommer er Norwegian, som imidlertid har brændt fingrene økonomisk på en stor satsning på lavprisruter mellem Europa og USA.

De øvrige store europæiske lavprisselskaber Ryanair, EasyJet og Wizz Air har indtil videre ingen USA aktiviteter.

Relaterede artikler og links

Søg billige flybilletter til USA fra Danmark

Find rejsedeals i USA med Southwest Vacations

Denne artikel er senest opdateret: 11. februar 2020.