Yep! – det er en gammel film fra 1993. MEN – på en sjov og interessant måde kan man i nogen film opleve en amerikansk by præsenteret med et væld af detaljer. Vi har fundet en rigtig Chicago film.

Den klassiske film ‘The Fugitive’ med Harrison Ford i hovedrollen som Dr. Richard Kimble, er fyldt til randen med både kendte og relativt ukendte Chicago-locations. Se liste på link nedenfor.

Harrison Ford Chicago film

Harrison Ford fik rollen som Dr Richard Kimble på afbud fra bl.a. Kevin Costner, Alec Baldwin, Nick Nolte m.fl.

Chicago film: Flygtningen

På dansk fik filmen den lidt ubehjælpsomme titel ‘Flygtningen’, som dog ikke i 1993 gav anledning til misforståelser.

Kort fortalt handler den kendte Chicago film om en læge, som uretmæssigt bliver anklaget og dømt for at have myrdet sin kone. Drabets karakter i form af såkaldt ‘first-degree murder’ udløser dødsstraf.

I forbindelse med en fangetransport til fængslet foranstalter andre fanger en flugt fra lovens lange arm, og Dr. Richard Kimble vælger under tumulten også at tage på ‘springtur’ – dog ikke uden at have reddet én af de hårdt sårede fangevogternes liv først.

Video-klip fra den kendte Chicago film ‘Flygtningen’.

Dr. Kimble bliver lynhurtigt ‘jaget vildt’, og folk fra det berømte US Marshals føderale politikorps sætter alt ind på at få alle undvegne fanger tilbage bag lås og slå – eller alternativt udryddet. Jagten foregår i og omkring Chicago og er rig på optagelser af, hvordan byen så ud først i 1990’erne. Blandt andet er der optagelser fra St. Patricks Day, som er en stor begivenhed i Chicago.

Se også: Den grønne flod i Chicago.

I en vigtig birolle ses Tommy Lee Jones som Deputy US Marshal Samuel Gerard. Så god var Tommy Lee Jones i ‘Flygtningen’ at han vandt en Oscar i 1994 for bedste birolle.

Se alle The Fugitive Chicago film locations i særdeles gennemarbejdet artikel på Chicago Curbed.

Faktisk opstod ‘Flygtningen’ oprindeligt som en TV-serie, der over 120 afsnit i perioden 1963-1967 fastholdt mange millioner amerikanere som klistret til skærmen. Den oprindelige The Fugitive TV series foregik dog i Los Angeles.

The Fugitive filmen med Harrison Ford er instrueret af amerikaneren Andrew Davis og var i 1993 én af de helt store kasse-succes’er. Omkring halvdelen af filmen er optaget i North Carolina, men Chicago er også særdeles fremtrædende. Den afgørende store katastrofe i forbindelse med fangeflugten, hvor en fængselsbus vælter og et tog afspores, blev optaget i Great Smoky Mountains; én af de mest kendte nationalparker i USA.

Relaterede artikler:

Trine Dyrholm får flotte anmeldelser i USA for sin rolle i filmen Nico 1988

Værd at se i Chicago – The Pedway under centrum og The Loop

Portræt af danskere i Chicago

Denne artikel er senest opdateret: 3. september 2018.