Første generation af Chrysler 200 (årgang 2011-2014) var en småkedelig affære, som trods manglende køreegenskaber, dårlige pladsforhold, ringe kvalitet og lidet attraktivt design trods alt fik en vis succes som udlejningsbil.

Chrysler 200 USA

Midsize rental car best buy – new generation Chrysler 200.

For dem, som var så heldige at få en åben Chrysler 200 Cabriolet stillet til rådighed var skuffelsen om muligt endnu større. Bilen kunne nemlig ske ved bestilling hos National, Avis eller Budget at være erstatning for den af billeje-kunder elskede Ford Mustang Cabriolet.

Første model var baseret på en Chrysler Sebring fra 2006. Det er ikke længere tilfældet. Den nye ‘lille’ Chrysler er langt bedre end den gamle.

VIGTIGT: Risikoen for at få en Chrysler 200 Cabrio istedet for en Mustang/Camaro Convertible ved booking af cabriolet billeje findes ikke længere i USA. Den åbne udgave af bilen er nemlig ‘discontinued’ fra model 2015-frem og de gamle udlejningsbiler er for længst solgt ud af flåderne hos Avis, Budget m.v.

Ny og forbedret Chrysler 200 – fra 2015-frem

I 2015 blev en ny og stærkt forbedret Chrysler 200 introduceret, og denne bil er faktisk ikke så ringe et køretøj – omend alt er relativt i en klasse med ekstrem hård konkurrence.

Bilen brillerer som sådan ikke på nogen områder, men er dog en velproportioneret og pæn bil. Især vil man på langtur kunne nyde den tyste kørsel og gode lyddæmpning.

Chrysler 200

Chrysler 200 er en statelig (og i USA mindre) bil i Ford Mondeo/ Ford Fusion størrelse.

Konkurrenterne i midsize sedan klassen hedder Honda Accord, Ford Fusion, Nissan Altima, Mazda6, Kia Optima, VW Passat, Chevrolet Malibu, Hyundai Sonata, Subaru Legacy og Toyota Camry.

Test af udlejningsbil i Las Vegas.

Honda Accord

Honda Accord er måske den bedste mellemklassebil i USA – men svær at finde til udlejning.

Leje Hyundai Sonata

Europcar USA har købt Hyundai Sonata til flåden.

Leje Toyota Camry

Den store Toyota Camry er en langt bedre bil – og kan ofte fås som lejebil i Staterne.

Nissan Altima rental car

Thrifty har den store Nissan Altima, som ikke markedsføres i Europa.

 

Ford Fusion car rental USA

Ford Fusion – Den amerikanske udgave af Ford Mondeo sælges i store tal til de fleste biludlejere i Amerika.

Den store fordel ved Chrysler 200 er prisen – og ikke mindst de betragtelige flåderabatter. Bilen bliver I øvrigt overhovedet ikke produceret med manuelt gear, så som altid i USA får man automatgear, når man lejer bil.

Samtidig har Chrysler formået at få prestige-modellen Chrysler 300/Chrysler 300C til på positiv måde at influere på kunders opfattelse af bilen.

Video – rental car with view to size of trunk.

Bagageplads/boot size i en model 200 fra Chrysler udgør 450 liter svarende til 16 cubic feet.

I USA findes denne bil i et meget stort antal udstyrsudgaver. Man kan få eksempelvis følgende udstyrsversioner:

  • LX – basisversion, findes som udlejningsbil
  • Touring (det er ikke en stationcar) findes som udlejningsbil
  • Limited – kan også være USA rent-a-car udgaven, men som regel med 2,4 liter motoren
  • Limited Platinum
  • Chrysler 200S (sportsligt udseende)
  • Chrysler 200C (den ypperste udstyrsudgave)

Good & Bad – test af Chrysler 200 LX rental car.

Versioner LX og Touring (mere chrom) er langt de mest udbredte til udlejningsbrug. Bilerne har så godt som altid den basale 2,4 liter benzinmotor med 184 hestekræfter. Det lyder af langt mere end det føles med standard automatgear (med hele 9 trin). Man kan dog også møde den mere veludstyrede Limited version som lejebil.

I enkelte tilfælde kan man finde en bjørnestærk 3,6 liter version af Limited med 295 hestekræfter, men de er sjældne til udlejningsbrug.

Denne Chrysler fik lov at udgå af prduktion uden afløser.


Ovenstående gennemgang af udlejningsbiler er foretaget per primo-17 – med update december-19. Flådebiler udskiftes ca. hvert 6-12 måneder, og de enkelte udlejningsselskaber kan således skifte hovedleverandør af biler med kort varsel.

Denne artikel er senest opdateret: 13. december 2019.