Det populære danske kvindelandshold i fodbold møder de amerikanske verdensmestre i slutningen af januar i San Diego til hele to testkampe.

Danmark mod verdensmestrene

Danmark mod verdensmestrene USA – testkamp i San Diego 21. januar 2018.

USA – Danmark kvindefodboldkamp

Når de danske landsholdsspillere i januar drager på træningstur til Californien inkluderer turen to spændende kampe mellem EM sølvvinderne fra 2017 og VM guldvinderne fra 2015. Den sidste af de to kampe er en officiel testkamp, hvor det danske landshold for alvor får mulighed for at prøve kræfter mod et af de allerbedste kvindefodboldlandshold i verden.

Carli Lloyd – Verdens bedste kvindelige fodboldspiller i 2015 og 2016

Det amerikanske landshold vandt i 2015 VM-finalen over Japan med hele 5-2, og den helt store spiller under VM i Canada var amerikanske Carli Lloyd. Den amerikanske midtbanespiller scorede hattrick i finalen og blev efterfølgende kåret som VM turneringens bedste spiller.

Carli Lloyd

Verdens bedste kvindelige fodboldspiller – Carli Lloyd.

35-årige Lloyd er USA’s bedste og mest erfarne spiller, og i sin karriere har hun udover VM vundet OL-guld med det amerikanske landshold to gange – i 2008 og 2012 – samt modtaget FIFA’s pris som verdens bedste kvindelige fodboldspiller både i 2015 og 2016.

Carli Lloyd spiller pt. i England for Manchester City, hvor hun til daglig spiller sammen med de to danske landsholdsspillere Mie Leth Jans og Nadia Nadim.

USA – Nr. 1 på FIFA verdensranglisten

USA’s kvindelandshold i fodbold topper FIFA verdensranglisten, og det har det faktisk gjort i rigtig mange år. I alle årene fra 2008 til 2017 – kun med undtagelse af år 2014, hvor holdet lå nr. 2 – har det amerikanske hold rangeret som det bedste i verden.

Det bliver således spændende at se, om det danske landshold kan spille op mod de amerikanske stjerner d. 21. januar på San Diego County Credit Union Stadium. Soccer, som amerikanerne kalder europæisk fodbold, er blevet mere og mere populært i USA, og stadion forventes at blive fyldt med fans af det meget populære amerikanske kvindelandshold.

Såfremt du er i nærheden af San Diego 21. januar og har mulighed for at komme til kampen, kan du skaffe billetter via hjemmesiden United States Soccer Federation.

I USA kan USA-Danmark ses live på TV på ESPN og ESPN3.

Denne artikel er senest opdateret: 21. januar 2018.