Den tidligere danske NFL-spiller Morten Andersen blev igår hyldet i sin danske hjemby, Struer, hvor Morten Andersen fik en vej opkaldt efter sig.

Morten Andersens vej i Struer hedder Morten Andersens Passage og ligger ved Struer Energi Park.

Afsløringen af vejens navn blev passende assisteret af chearleadere og blæser-musik.

Morten Andersen dansker NFL kicker

I 2017 skrev Morten Andersen sig ind i den amerikanske NFL-historie, da han som den blot anden NFL-kicker blev optaget i Pro Football Hall Of Fame.

Efter den officielle navngivning af Morten Andersens vej i Struer blev der afholdt en en officiel ceremoni i Struer Energi Park med Pro Football Hall of Fame, som for første gang lavede en ceremoni udenfor USA med deltagelse af NFL Hall of Fame Præsident David Becker.

– Pro Football Hall of Fame hædrer dygtighed overalt. De resultater, Morten Andersen har opnået gennem sin exceptionelle karriere er inspirerende for millioner af fans i USA og hele verden.

– Han er indbegrebet af værdier som dedikation, integritet, mod, respekt og dygtighed, som opmuntrer andre til at leve et Hall of Fame-liv. Jeg er beæret over at kunne være sammen med familie, venner og fans i Danmark til en helt særlig fejring af en stor mand.

Udtalelse af David Baker i en pressemeddelelse.

Morten Andersens bronzebuste blev i dagens anledning også fløjet fra USA til Danmark. Busten står normalt udstillet sammen med 309 Hall of Fame holdkammerater i Canton, Ohio.

Hyldesten af Morten Andersen i Danmark inkluderede også et talkshow, en koncert med Sko & Torp, en tale ved Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj, og sidst fik Morten Andersen overrakt en gave fra Struer Kommune.

Gaven var en plakette med et billede af Morten Andersen i fuld uniform på fodboldbanen samt koordinaterne til blandt andet hans barndomshjem på Mågevej i Bremdal i Struer, hvor hans forældre stadig bor. Plaketten er udført af blandt andre B&O, og den tilhørende æske er lavet af Struer Kajak. Senere på aftenen modtog Morten Andersen også en B&O Beo Sound 1 højtaler som gave.

Se afsløringen af Morten Andersens Passage her. TV Midt/Vest 29. januar 2018.

Succesfuld karriere for dansk NFL-kicker i amerikansk fodbold

Den nu 57-årige vestjyde Morten Andersen forlod sin hjemby Struer i 1977, og rejste som 17-årig til USA som udvekslingsstudent, hvor han oprindeligt skulle have opholdt sig i 10 måneder.

Se også: Hvad er Gul Klud – dansk NFL hjemmeside

Det skulle vise sig at blive begyndelsen til et mangeårigt dansk NFL-eventyr i USA.

40 år senere den 5. februar 2017 blev den danske kicker optaget i Pro Football Hall of Fame som den mest scorende i NFL’s historie.

Se og hør Morten Andersens humoristiske Hall Of Fame tale.

Se indslag fra TV Midt/Vest om optagelsen i Hall of Fame.

Morten Andersen klubber og mål-statistik

Morten Andersen startede sin karriere i NFL i 1982 for New Orleans Saints og spillede efterfølgende 25 sæsoner for fem forskellige hold.

  • 1982-1994 New Orleans Saints
  • 1995-2000 Atlanta Falcons
  • 2001 New York Giants
  • 2002-2003 Kansas City Chiefs
  • 2004 Minnesota Vikings
  • 2006-2007 Atlanta Falcons

Mange rekorder blev sat i løbet af den imponerende danskers karriere i NFL – herunder for flest scorede point i løbet af en NFL-karriere, med hele 2544 point.

Morten Andersen er ligeledes noteret for flest NFL field goals med 565 mål samt flest spillede kampe med 382 kampe.

Danskeren er også kåret som den kicker i NFL’s historie, der har scoret flest field goals fra mere end 50 meters afstand. Det blev til 40 mål på lang afstand.

Se Morten Andersens profil på NFL.com.

Relateret artikel:

Dansker i NFL – Andreas Knappe til Indianapolis Colts

Oversigt over danske spillere i NFL

Denne artikel er senest opdateret: 16. maj 2019.