Det amerikanske naturprogram “Det vilde Florida” kan i denne uge ses på DR2 i to afsnit.

Originaltitlen er “Wild Florida – Croc Coast” og den dramatiske dokumentar om Floridas dyreliv er produceret i 2014 af 2C Media for National Geographic Channels.

Det Vilde Florida dyreliv

Særligt Florida Keys øerne, Everglades sumpområdet og Panhandles hvide sandstrande er hjemsted for nogle af Amerikas mest specielle dyr.

Dokumentaren om Floridas vilde dyreliv er både dramatisk og fascinerende, da man kommer helt tæt på de mange forskellige rovdyr, der findes i Florida. I udsendelsen møder man bl.a. alligatorer, hajer og klapperslanger.

TIP: Køb bogen Turen går til Florida og det sydøstlige USA med rabat.

Se dokumentar om dyreliv i Florida på DR2

Det vilde Florida – Afsnit 1
Florida-sumpene er ikke alene et betagende smukt landskab fyldt med hemmeligheder og drama. Det er også hjemsted for den amerikanske alligator, der hersker her mellem oldgamle cypresser og spansk mos. Alligevel har nyklækkede krokodilleunger ikke mange chancer. Kun hver tiende overlever de utallige rovdyr, der ligger på lur, indtil de er blevet store nok til at forsvare sig.

Det vilde Florida – Afsnit 2
Koraløerne, de frodige mangroveskove og de hvide sandstrande, der strækker sig langs Floridas kystlinje, ser måske idylliske ud. Men for dyrelivet, der skal tilpasse sig både en klimamæssig og menneskelig udvikling plus et væld af naturlige rovdyr, er kysten i bedste fald et paradis fyldt med fare.

Første afsnit kan aktuelt ses on-demand på DR’s hjemmeside, og 2. afsnit vises på DR2 den 28. november kl 19:10.

Se Det vilde Florida på DR2 (afsnit 1 er tilgængeligt online indtil den 4. december 2017)

Se intro-video til Everglades National Park fra National Geographic

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.