Hvis du overvejer om du skal forny dit Netflix abonnement, er det måske værd at have Disney Plus i tankerne i stedet.

Disney Plus streaming - Netflix konkurrent

Hvad er Disney Plus? – en billig Netflix konkurrent!

Den nye streaming-tjeneste Disney-Plus (Disney+) er populært sagt en billig Netflix.

Som navnet indikerer er det Disney koncernen i USA, som er igang med at skabe en Netflix konkurrent med alle de gode Disney produktioner inkluderet i indholdet.

Det forventes at Disney Plus eksempelvis vil indeholde Star Wars, Avengers, Iron Man og Pirates Of The Caribbean filmene samt super-populære animerede børnefilm som Frozen, Incredibles, Cars, Toy Story, Finding Dory, Finding Nero og The Lion King.

Samtidig må man forvente at Disney ikke på sigt vil lade Netflix tilbyde de mest populære Disney-film.

Disney+ til Danmark meget snart

Disney+ lanceres i USA i november-19. Hvornår Disney+ når Danmark, vides per denne artikels udarbejdelse ikke, men siden Norge, Sverige og Danmark er blandt de mest profitable markeder for Netflix, varer det næppe længe – måske allerede i år.

På DR kan man læse mere om Disney+ i to artikler publiceret i april måned: “Disney løfter endelig sløret” og “Glem Netflix!“.

VPN forbindelse – billig streaming af film

Siden priserne på Netflix er voldsomt meget højere i nogle lande (som eksempelvis i Danmark) og siden Netflix desuden tilbyder et mindre udvalg/bibliotek af serier og film i Danmark, er der naturligvis nogen, som forsøger at gå uden om at tegne Netflix abonnement i Danmark og i stedet tegne abonnement i et andet land.

Se også: Netflix giver danskerne mindre udvalg – til gengæld skal de betale mest.

Det er faktisk muligt at tegne og tilgå eksempelvis et USA Netflix abonnement via en såkaldt VPN-forbindelse, som simulerer at man som kunde sidder i USA.

VPN giver sikkerhed på nettet

Adgang til internet via en VPN Server er med årene blevet både bedre og billigere.

I 2016 blev det Netflix for meget, og selskabet forsøgte at blokere VPN (virtual private network) forbindelser for at opretholde sine (høje) priser i nogen dele af verden. Hertil kommer at Netflix ikke nødvendigvis har opnået copyrights i alle europæiske lande til de udbudte film og serier, som man kan tilgå på Netflix i USA.

Det viser sig imidlertid at VPN-forbindelser kan være svære at blokere, men Netflix og det kinesiske regime er blandt dem, som fra tid til anden forsøger at blokere for VPN.

Nogen VPN-udbydere med fokus på denne praksis hos Netflix og Kina, formår dog som regel at omgå blokeringer til Kina. Det er som regel også muligt via VPN at få billig streaming af film fra Netflix via abonnement i USA. Et eksempel er VPN udbyderen NordVPN.

Se også VPN anbefaling: Fordele ved at anvende VPN ved rejser til USA.

Netflix i enorm vækst

Amerikanske Netflix blev grundlagt i 1997 som en udlejningstjeneste baseret på at sende fysiske DVD og Blu-Ray film ud til kunder med postvæsenet. Efter endt udlejning blev filmene sendt tilbage igen. Denne service var en slags Blockbuster via postordre.

I starten kunne man også købe de fysiske film hos Netflix, men denne del af forretningen blev hurtigt opgivet.

Med udbredelse af internettet og især med udbredelse af hurtige tele-forbindelser gik Netflix ind på markedet for leje af film online (video on demand) uden at sende film fysisk frem og tilbage. Efter nogen knap så gode år begyndte der at være betydelige overskud på forretningen. Man undgik som følge af held (og dårlig Blockbuster management) under årene med underskud at blive overtaget af Blockbuster.

I 2012 begyndt Netflix selv at producere film og serier. I 2010 gik Blockbuster i USA i betalingsstandsning, men blev overtaget af Dish Network. I 2013 gik Blockbuster i USA fallit.

De første år – Netflix historie indtil omkring 2016.

Netflix har udviklet sig til en abonnements-baseret service, hvor man for et månedligt beløb kan se de film på Netflix, som man har lyst til. Omsætningen var i 2018 på over 15 milliarder USD med et overskud på 1,2 milliarder USD. Over halvdelen af danske TV seere har et Netflix abonnement.

Hvilke film, Netflix har i sit bibliotek, svinger en del, da der naturligvis skal opnås og betales for rettighederne.

Se mere om Netflix på Business Of Apps.

Relaterede artikler og links:

Star Wars i Disney – Nyt temaområde “Galaxy’s Edge” i sommeren 2019

Køb billigere billetter til Disney parker og Universal i Californien og Florida

Denne artikel er senest opdateret: 21. april 2019.