VPN anbefaling: VPN giver sikkert internet på åbne WiFi netværk i lufthavn og på hotel

De senere år er der kommet megen fokus på datasikkerhed og bekæmpning af it-kriminalitet over hele verden. Baggrunden for denne fokusering er ikke mindst, at utallige både små og store virksomheder og organisationer har oplevet, at uvedkommende er brudt ind i deres it-systemer og databanker.

Private pc’er, tablets og smartphones er også truet – særligt når man benytter offentlige WiFI-forbindelser for eksempel i en lufthavn, på hotel, i storcentre eller på caféer.

Lær hvordan du beskytter dig selv, og læs nedenfor vores VPN anbefaling til beskyttelse mod hacking.

TIP: Surfshark VPN eller Nord VPN har ofte gode tilbud på VPN.

VPN giver sikkert internet

VPN giver sikkert internet – også når du benytter offentligt WiFi i USA.

Desværre oplever flere og flere private mennesker hvert år at få stjålet private data, kreditkort oplysninger, personfølsomme informationer mv.

I flere af sagerne, hvor private er blevet hacket, er hackingen foregået under rejser, hvor der er benyttet offentlige WiFi forbindelser på hotellet, campingpladsen, restauranten, i lufthavnen osv.

Hvordan får man sikkert internet, når man rejser?

Et af de bedste våben til at undgå hacking er at benytte en VPN-forbindelse, som kort sagt gør, at uvedkommende ikke kan følge med i din færden på nettet – selv når du benytter et åbent ubeskyttet WiFi netværk uden password.

VPN kan benyttes uanset om man rejser til USA eller andre lande – og kan også benyttes på lokale netværk i Danmark.

Hvad er VPN?

VPN betyder virtuel private network (virtuelt privat netværk), og via VPN kan du i princippet blive usynlig på nettet, og derved beskytte dig mod hackere. Ikke mindst ved brug af offentlig WiFi anbefales det at benytte en VPN-forbindelse som sikring mod at it-kriminelle kan kigge med og stjæle dine data.

Hvordan fungerer VPN?

Når man skal på nettet via VPN skal der først skabes en opkobling til en VPN-server, som drives af en VPN-udbyder. Udbyderne har oftest servere placeret i mange forskellige lande, og opkoblingen mellem bruger og VPN-server sker via en krypteret ”tunnel”, så data derved bliver beskyttet og usynlig for uvedkommende.

VPN giver sikkert internet

Sikring mod hacking på hotel og i lufthavn – VPN giver sikkert internet.

Når først VPN opkoblingen er etableret, kan man benytte internettet helt som vanligt og uden risiko for at andre kan lure med, når man er på internettet via et offentligt netværk. Brugerens ip-adresse bliver således skjult, og ingen kan se, hvorfra netforbindelsen er etableret.

Hvordan får man VPN?

Rent praktisk skal der installeres VPN software på din pc/mobil/tablet for at komme i gang. Fra din pc/mobil/tablet bliver du via VPN software forbinde til en server et andet sted i verden, og herefter er det muligt via denne forbindelse at benytte sikkert internet helt som man plejer.

Din ip-adresse, som kan sammenlignes med en nummerplade på en bil, vil ved brug af VPN blive usynlig. Derved formindskes risikoen for at it-kriminelle vil kunne få fingre i dine brugernavne og koder, når du eksempelvis benytter netbank, netbutikker eller udfører fortroligt arbejde på din pc.

Fordele ved at benytte VPN

  • Risiko for at blive hacket af it-kriminelle formindskes drastisk.
  • VPN kan også benyttes på offentlige WiFi netværk.
  • Mulighed for at se landespecifikt indhold – så som DR eller TV2, selvom man ikke opholder sig i Danmark.
  • Mulighed for at se amerikanske hjemmesider, der blokerer besøgende med IP-adresse fra Europa (ofte grundet GDPR-regler).
  • Billig løsning for at sikre sin færden på internettet.

Bedste VPN-løsning – hvilken VPN-udbyder skal man vælge?

Der findes mange forskellige udbydere af VPN – både gratis- og betalings-VPN-løsninger. De dyreste tilbud ligger omkring 100 kr. per måned.

Flere af de gratis eller billigste VPN-løsninger kan resultere i ustabilitet og sænket hastighed på netforbindelsen, og de gratis løsninger vil oftest resultere i til tider irriterende reklamer under brug af internet.

Vores anbefaling er at benytte en VPN-løsning, som ikke sænker hastigheden, samt en løsning, som kan fungere på både Windows, Mac, Android og IOS styresystemer.

Guide-USA anbefaler følgende VPN-udbydere – NordVPN og Surfshark VPN – som begge får rigtigt gode anmeldelser, og desuden har attraktive månedlige priser. Bemærk at hvis man forudbetaler sit VPN-abonnement for en længere periode, vil månedsprisen blive langt billigere.

Nord VPN anbefaling

NordVPN er en af de mest anerkendte VPN-udbydere på markedet. VPN-løsningen kan benyttes på alle enheder – PC, Mac, Android, iPad mv. NordVPN tilbyder en meget brugervenlig app., og der kan kobles 6 enheder på VPN-forbindelsen samtidigt. Der er mange servere at vælge imellem og NordVPN logger intet af din færden på nettet. NordVPN har også servere i Danmark, og kan dermed også benyttes til at se dansk tv fra udlandet via internettet.

Se aktuelle VPN priser hos NordVPN

Surfshark VPN anbefaling

Surfshark er en relativ ny udbyder på markedet for VPN-løsninger, og har allerede fået mange anbefalinger med på vejen. Hurtig oprettelse til VPN-server, ingen logging af data samt stort sikkerhedsniveau med dobbelt-kryptering af data er nogle af fordelene ved Surfshark. Ligeledes er VPN-tjenesten via Surshark prissat i den billige ende af skalaen. Surfshark har som NordVPN også servere placeret i Danmark, og Surfshark kan dermed også benyttes til at se dansk tv fra udlandet via internet.

Se aktuelle VPN priser hos Surfshark VPN

Relaterede artikler:

Denne og øvrige artikler på GUIDE USA kan indeholde reklamer og partner-links til udvalgte samarbejdspartnere.

Ved klik på disse støtter du udviklingen af GUIDE USA helt gratis.

GUIDE USA er partner med både Surfshark og NordVPN, der begge ejes af Nord Security.