Se video fra opsendelsen af Falcon Heavy 11. april 2019 nederst i artiklen.

Den kraftigste rumraket i verden produceres af det private amerikanske firma SpaceX  – Falcon Heavy klar til første mission.

Se eller gense den korte video fra Falcon Heavy test-opsendelse, hvor en bil var med i lasten:

Falcon Heavy medtog en Tesla Roadster på sin første opsendelse.

Falcon Heavy klar til første mission – opsendelse 10. april 2019 (mulig forsinkelse pga. vejr-forhold)

Efter den succesfulde testopsendelse i februar 2018 er Falcon Heavy klar til første mission.

Læs mere om Falcon Heavy i artiklen Den kraftigste rumraket i verden

Rumraketten skal medtage en kommunikationssatellit kaldet Arabsat 6A (bygget af Lockhead Martin), og når satellitten er sendt i kredsløb om jorden, vil den blive benyttet til at transmittere TV, internet og mobil-telefoni til både Afrika, Europa og Mellemøsten.

Opsendelsen er planlagt til at finde sted onsdag 10. april 2019 kl. 18.36 lokal tid. Dog kan opsendelsen blive udskudt såfremt dårligt vejr eller evt. tekniske problemer gør sig gældende.

Falcon Heavy klar til første mission

Falcon Heavy ved opsendelsen i februar 2018.

SpaceX, som er det private firma, der står bag udviklingen og fremstillingen af Falcon Heavy, påbegyndte projektet omkring Falcon Heavy helt tilbage i 2005. Grundlæggeren af SpaceX Elon Musk ser frem til at se prestige-projektet begynde at kunne fuldføre kommercielle missioner, så de store investeringer kan tjene sig ind.

I februar 2019 blev det offentliggjort, at der er kommet fem missions-kontrakter i hus vedr. opsendelse af Falcon Heavy. De samlede kontrakt-indtægter estimeres at beløbe sig til mellem $500 mill. og $750 mill., hvilket ifølge Elon Musk overstiger udviklingsomkostningerne for Falcon Heavy på godt $500 mill.

Læs om mulighed for at opleve Falcon Heavy launch på Kennedy Space Center i april 2019 – via dette link vil det endelige tidspunkt for opsendelse også fremgå

Se kommende opsendelser på Kennedy Space Center Launch Calender

Næste store SpaceX projekt: Starship

Elon Musk’ store drøm er at kunne sende mennesker til Mars, og derfor er projekt Starship – også kaldet BFR – hans hovedfokus hvad angår rumfartsvirksomheden SpaceX.

Se interessant video om Elon Musk visioner og tanker vedr. Starship og om at sende mennesker til Mars:

Projekt Starship – også kaldet BFR.

Video fra opsendelsen 11. april 2019:

Heavy Falcon afsted på første mission.

Relaterede artikler:

Denne artikel er senest opdateret: 12. april 2019.