Siden oktober 2017 har Lufthansa i en testperiode tilbudt Economy Light flybilletter til USA på udvalgte flyruter fra Danmark, Sverige og Norge.

Lufthansa tilbyder economy light flybilletter til USA

Economy Light flybilletter til USA – findes nu ved alle selskaber i Lufthansa Group.

Den skandinaviske testfase er gået så godt, at ledelsen i koncernen nu har besluttet, at alle selskaber i Lufthansa Gruppen fra sommer 2018 skal have mulighed for at sælge de billige flybilletter på ruter mellem Europa og Nordamerika.

Billigste billettype ved Lufthansa, SWISS, Brussels, Austrian og Eurowings

Lufthansa Gruppen består udover Lufthansa også af SWISS, Brussels Airlines, Austrian samt Eurowings. Economy Light flybillet inkluderer kun et stk. håndbagage i billetprisen, der er heller ikke inkluderet sædereservering, og der er ingen flexibilitet i billetten hvad angår refundering eller ændring af rejsetidspunkter.

Derimod vil forplejning under flyveturen – måltider og drikkevarer – stadig være inkluderet i billettens pris ligesom på normale Economy flybilletter. Ønsker man at indchecke bagage, vil man kunne tilvælge dette mod at betale et tillæg, ligesom også sædereservering kan tilkøbes.

Målet er at komme højt i søgeresultater for billige flybilletter til USA

Hvor mange flyrejsende, der rent faktisk flyver til USA med kun 1 stk. håndbagage uden at indchecke bagage, er der endnu ikke offentliggjort nogle statistikker på. Det er dog sikkert, at det primære mål for både Lufthansa Gruppen, SAS, Finnair og øvrige traditionelle luftfartsselskaber er at ligge højt i søgeresultater for billige flybilletter til USA.

Når flyrejsende søger på søgemaskiner som Momondo og Expedia vil de traditionelle flyselskaber gerne blande sig med “de rigtige” lavprisselskaber.

Ved at gøre basisprisen på flybilletten så lav som mulig bliver flyselskabernes billetter vist på de attraktive første sider på søgemaskinerne. Under booking vil mange flyrejsende tilvælge extra bagage, sædereservering eller evt. vælge en lidt dyrere billettype fra samme selskab.

Efter de forholdsvis nye lavprisflyselskaber som Norwegian og WOW Air har haft stor succes med at tilbyde billige flybilletter til USA er de fleste “gamle” flyselskaber også trådt ind på slagmarken for billigste billettyper. Forskellen er dog stadig, at man ved køb af de billigste billetter ved lavprisselskaberne oftest skal betale for forplejning ombord, mens man ved de gamle selskaber som Lufthansa, SAS, SWISS mv. får samme mad og drikke tilbud som alm. økonomiklasse.

Endnu en fordel ved at vælge de traditionelle luftfartsselskaber er, at de samarbejder indbyrdes, så når der evt. sker forsinkelser, tekniske uheld eller andet, kan man ofte komme med et andet flyselskab om nødvendigt.

Relaterede artikler:

Denne artikel er senest opdateret: 19. oktober 2021.