Man kan med start i efterår-19 booke en Uber helikopter i New York.

Se også: Priser og anbefaling af helikoptertur over New York (sightseeing for turister).

Den nye luftbårne service er måske ikke så overraskende. Uber vil gerne ses som et transportation company istedet for simpel taxi operatør på nettet. Uber startede faktisk sin eksistens tilbage i år 2009 under navnet UberCab.

Uber helikopter New York

En helikopter taxi-service giver en masse god presseomtale, når der står Uber på siden af maskinen; selv om helikopter taxi i New York tilbydes af mange forskellige selskaber og har været til rådighed i mange år.

Se også: Book helikoptertur i New York for turister.

Uber helikopter i New York til og fra JFK lufthavn

Den nye Uber service med helikopter tilbydes udelukkende til og fra den travle JFK Lufthavn i New York (Queens).

Se også: Billigste billeje i JFK Lufthavn.

Alle kan i princippet booke en Uber helikoptertur. Man skal dog have for øje at tidsforbruget for flyvetur inklusiv kørsel i en normal Uber cab til helikopter-landingspladsen i NYC på Manhattan let kan ende med at blive større, end hvis man bare tog en taxi til lufthavnen eller en normal Uber eller Lyft.

Pris for helikopterservice Uber Copter høj sammenlignet med taxi/Uber/Lyft.

Pris for Uber Copter service er desuden relativ høj. Regn med omkring 1000 kroner ekstra for fornøjelsen i forhold til en normal taxi til JFK Lufthavn fra Manhattan.

Se også: Billig transfer i USA – sammenlign priser på lufthavnstransfer

Hvad er pris for Uber helikopter til JFK?

Prisen på at flyve Uber helikopter varierer med efterspørgsel – det er jo en Uber service.

På CNN Business har man testet den nye transport-service til JFK, og resultatet blev at Uber turen med bil og helikopter var USD 145 dyrere end en normal taxi (Uber X). Samlet pris: USD 205 for envejs-tur fra Lower East Side, NY til JFK Lufthavn. Landingsplads for helikoptere findes ved Private Aviation Terminal ved TWA Hotel  i lufthavnen.

Se test af Uber helikopter-service på CNN Business.

Andre amerikanske medier har testet prisforskellen til at være omkring USD 100 – med en besparelse på ca. en halv times transporttid.

Uber Copter – et marketing stunt?

I virkeligheden er Uber helikopterservice en slags helikopter-rute med faste landingspladser; om end der ikke er faste afgangstidspunkter.

Uber Copter anvender Wall Street Heliport, som ligger på Pier 6, East River, Lower Manhattan. Maskinen lander ved TWA Hotel i JFK Lufthavn.

Man kan også booke turen hos eksempelvis BLADE, men der er sikkert flere, som kender Uber – og nyheden om Uber helikopter i New York er nået vidt omkring. Så glemmer kunderne måske at Uber er i store problemer på mange fronter – heriblandt et betydeligt underskud på driften. I 2018 fik Uber et underskud på 1,8 milliarder USD – ganske vist bedre end i 2017, hvor underskuddet blev 2,2 milliarder USD (adjusted losses).

Bemærk at man skal befinde sig på Lower Manhattan (syd for Houston Street) for at Uber Copter service giver mening. Denne form for helikopter-tur kombineres altid med en Uber X – typisk en sort (naturligvis) Toyota Camry. Der er ingen garanti for at man får sin helikopter for sig selv – nærmest tværtimod.

Fun Fact: Uber deler venteværelse i Wall Street Heliport med konkurrenten BLADE. Er man BLADE kunde, får man tilbudt et glas vin, mens man venter. Det gør man desværre ikke som Uber kunde.

Uber og BLADE får potentielt snart mere konkurrence, idet Airbus har lanceret sin egen helikopter taxi-service Voom – indtil videre kun i San Francisco, men det ventes at Voom snart starter op i flere amerikanske storbyer.

Relaterede artikler og links:

Book helikopter-ture i New York

Se hvaler ud for New York – pukkelhvaler flokkes til Hudsonflodens udløb

Uber and Blade have a new helicopter competitor in the United States – and it’s backed by Airbus

Denne artikel er senest opdateret: 15. oktober 2019.