Det naturskønne område ved Big Sur er nu igen tilgængelig nordfra via kystvejen Highway 1 i Californien. Broen Pfeiffer Canyon Bridge, som blev ødelagt under et større jordskred i februar 2017, er blevet genopbygget, og hele den flotte klippekyst omkring Big Sur er således igen blevet åbnet for besøgende.

Big Sur Highway 1

Hele Big Sur kyststrækningen igen åben for besøgende.

De lokale overnatningsmuligheder, gallerier, butikker mv. har været hårdt ramt af de manglende gæster pga. den ødelagte bro på Highway 1. Den hyggelige Big Sur Village, som er den eneste by på Big Sur kyststrækningen, er således igen blevet tilgængelig, og kan varmt anbefales et besøg – og har du tid, er der nu igen mulighed for at overnatte tæt på Redwood træerne omkring Big Sur Village.

Highway 1 stadig lukket ved Mud Creek

Det seneste større jordskred på Highway 1, som fandt sted i maj 2017 længere sydpå ved området Mud Creek, gør stadig at hele Highway 1 strækningen mellem San Francisco og Los Angeles endnu ikke er åben. I skrivende stund forventes den lukkede strækning fra Mud Creed til Ragged Point åbnet i september 2018.

Hearst Castle, som ligger tæt på byen San Simeon og således syd for Mud Creek, kan dermed endnu ikke nåes, hvis du kommer nordfra på Highway 1. Du er nødt til at tage en alternativ rute via motorvejen US-101, som du kan ramme i Salinas ca. 30 km øst for Monterey. Når du har passeret Paso Robles på US-101 tager du frakørsel 228 og følger vejen CA-46 vestpå indtil du rammer Highway 1 og kan køre nordpå til Hearst Castle.

Relateret artikel om Highway 1 i Californien:

Highway 1 i Californien åbner tidligere end forventet

Highway 1 igen åben i sin fulde længde

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.