Denne artikel er opdateret 5. juli 2018 – Caltrans, som står for udbygning og vedligeholdelse af Californiens highways og freeways, oplyser 3. juli, at Highway 1 ved Mud Creek åbner kl. 11 a.m. 20. juli 2018.

Måske endda et par dage tidligere ifølge Caltrans – afhængig af eksakt tidspunkt for færdiggørelse af det sidste vejarbejde på Highway 1 i Californien.

—–

Der er godt nyt til USA rejsende, som planlægger at besøge Californien sidst på sommeren 2018. Her vil det nemlig igen blive muligt, at køre hele strækningen på Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles. Det lukkede stykke af Highway 1 ved Mud Creed åbner tidligere end forventet.

Highway 1 ved Mud Creek åbner tidligere end forventet

Godt nyt til USA rejsende – Highway 1 ved Mud Creek åbner 20. juli 2018.

De enorme jordskred, som fandt sted ved Stillehavskysten i foråret 2017, forårsagede store skader på den ikoniske kystvej Highway 1 i Californien.

Først blev broen Pfeiffer Canyon Bridge umiddelbart nord for det naturskønne område omkring Big Sur nærmest skyllet væk af jord- og stenmasser. Dette skete i februar 2017.

Derefter oplevede den udsatte stillehavskystvej i maj 2017 det største jordskred nogensinde længere sydpå ved Mud Creek, hvor over en million ton jord begravede ca. 500 meter af Highway 1.

Pfeiffer Canyon Bridge blev genopbygget og stod klar til åbning i oktober 2017, hvorefter det igen var muligt at udforske hele det naturskønne Big Sur på USA’s vestkyst.

Highway 1 åbner 20. juli 2018

Oprydningen og genopretning af Highway 1 efter det kæmpe jordskred ved Mud Creek har stået på siden sommeren 2017, og estimering fra Caltrans, som er den offentlige myndighed ansvarlig for udbygning og vedligeholdelse af Californiens highways og freeways, har indtil nu været, at den lukkede strækning ville kunne genåbnes i løbet af september 2018.

Caltrans har imidlertid primo juli re-estimeret åbningen til at finde sted kl. 11 a.m. 20. juli 2018.

Det er bl.a. pga. gunstige vejrforhold, længere arbejdsdage og større produktivitet ved underleverandører, som gør det muligt at åbne den sidste lukkede strækning af Highway 1 i Californien ca. 2 måneder tidligere end beregnet.

Genopbygningen af Highway 1 i Californien har inkluderet en hel del foranstaltninger for at undgå et lignende omfattende jordskred i fremtiden. Volde er blevet bygget, store stengærder og metalnet sat op – alting for at forstærke jordskrænten og forhindre, at jorden igen river sig løs under kraftig nedbør.

Hvordan kommer man til Hearst Castle?

Indtil hele Highway 1 strækningen fra San Francisco til Los Angeles igen er åbnet, bliver man nødt til at gøre nogle krumspring, såfremt man kommer kørende nordfra og ønsker at besøge det populære Hearst Castle.

Hearst Castle, som ligger tæt på byen San Simeon – syd for Mud Creek, kan man komme til nordfra ved at tage en alternativ rute via motorvejen US-101, som man kan ramme i Salinas ca. 30 km øst for Monterey. Når man har passeret Paso Robles på US-101 tages frakørsel 228 og vejen CA-46 følges vestpå indtil man rammer Highway 1 og kan køre nordpå til Hearst Castle ved San Simeon.

Tidligere artikler om Highway 1 jordskred:

Denne artikel er senest opdateret: 5. juli 2018.