Jul i San Francisco

December måned i San Francisco byder på en række særlige attraktioner. De fleste af dem er naturligvis forbundet med julen.

Jul San Francisco

Jul i San Francisco – juletræet på Union Square.

Vejret i december i San Francisco kan være lidt barskt, men de kraftige vindstød og den ret hyppige nedbør vil i det mindste delvist blive opvejet af den festlige stemning, temafester og julepynt i San Francisco.

Læs mere om vejret i Californien.

REJSETIP: Hotel i San Francisco – find de bedste tilbud og book online.

Union Square – centrum for julefrokoster

Hvis du vil opleve den festlige atmosfære i San Francisco, skal du tage til Union Square. Det er her, byens officielle juletræ bliver sat op, normalt lige efter Thanksgiving.

I 2021 blev den normalt overfyldte indvielsesceremoni aflyst af hensyn til sundhedssikkerheden. Belysningen af det imponerende træ kan beundres efter mørkets frembrud i hele december og indtil de første dage af januar.

Union Square-varehusene Macy’s og Neiman Marcus har også leveret deres egne juletræer og ekstravagante juledekorationer. Begge storcentre overgår hinanden i idéer til, hvordan man tiltrækker sig kundernes opmærksomhed. Ekstravagant udsmykkede udstillinger, lysudstillinger, koncerter med julesangere eller møder med julemanden er blot nogle af de attraktioner, der ledsager julehandlen i San Francisco.

I Westfield Mall, kun få gader fra Union Square, tiltrækker det “omvendte” juletræ, som allerede har været udstillet her i mange år, opmærksomhed.

Westfield Mall juletræ San Francisco

Jul i San Francisco. Det omvendte juletræ i Westfield Mall, som er mere end 15 meter højt, er imponerende.

Det historiske Westin St. Francis Hotel på Union Square er også berømt for sine juleudsmykninger.

I december måned kan man på Westin St. Francis Hotel på Union Square opleve spektakulære juledekorationer, som omfatter sukkerborge lavet udelukkende af sukker.

Juleudstilling St. Francis Hotel

Juleudstilling San Francisco: “Spiselige” slotte på Westin St. Francis Hotel.

På Union Square ligger også en af San Franciscos mest populære vinterattraktioner: skøjtebanen:

Skøjtebane San Francisco

Skøjtebanen på Union Square er åben fra november til midten af januar. Entré koster ca. 20 dollars, og skøjteløb er inkluderet.

Få flere oplysninger om Union Square Ice Rink i San Francisco.

Peberkagehuset på Fairmont Hotel

En af de mest populære juleattraktioner i San Francisco kan findes i lobbyen på Fairmont Hotel i Nob Hill-kvarteret.

Hotellets tradition er dets imponerende peberkagehus. I år har den to etager, og som sædvanlig imponerer den med sine rige dekorationer og indviklede udsmykninger.

Det er jul i San Francisco – mærk julens magi på Fairmont Hotel og Union Square.

Store Dickens-messe

Messen, der er inspireret af Dickens’ roman “A Christmas Carol”, er blevet en del af San Franciscos vinterhimmel.

Dickens messen afholdes i 5 på hinanden følgende weekender i november og december i Daly City, ca. 15 km syd for SF’s centrum, og det søger at genskabe atmosfæren i London fra den victorianske æra.

Sceneri, kostumer, julesalmesang og koncerter samt mad- og håndværksboder tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende.

Du kan finde flere nyheder på det officielle websted for Great Dickens Fair.

A Christmas Carol – Jul i teatret

A Christmas Carol opføres på A.C.T. Theater. (American Conservatory Theater) er en anden juletradition i San Francisco. Billetterne bliver hurtigt udsolgt!

Santa Con – julemandens konvent

Både indbyggere og turister i San Francisco er særligt glade for de arrangementer, der afholdes i hele byen som en del af Santa Con.

Dette uformelle initiativ, som nu organiseres og promoveres næsten udelukkende via sociale medier, opstod i San Francisco i 1990’erne, tilbage i tiden før internettet.

Den offentlige Santa Con happening med deltagelse af mange julemænd, som var en satire over julens forbrugerisme, fik så god respons fra publikum, at den i de følgende år blev gentaget i andre amerikanske byer.

I løbet af tiden har Santa Con konceptet spredt sig over hele verden og har mistet sin oprindelige karakter – som en social kritik – og er blevet mere en slags julefrokost på pubben – som nogle kalder pubcrawl.

En tidligere udgave af SantaCon San Francisco.

Man kan finde flere nyheder om Santa Con events i hele verden på denne Santa Con hjemmeside.

Relaterede artikler og links:

Hvad skal man se i San Francisco?

Lej billig bil i San Francisco

Seværdigheder i San Francisco – book til en god pris: