En af de originale og mest populære Disney rutsjebaner – California Screamin’ – lukker d. 8. januar 2018. Det sker i forbindelse med at Paradise Pier området i Disney California Adventure skal omdannes til Pixar Pier.

Lige siden åbningen af forlystelsesparken California Adventure i 2001 har rutsjebanen California Screamin’ været en publikumsmagnet i søster-parken til Disneyland i Anaheim.

Kendt Disney rutsjebane lukker

California Screamin’ rutsjebanen lukker i Disney Californien.

Rutsjebanen blev bygget som en hyldest til de traditionelle træ-rutsjebaner, som man stadig kan finde på de kendte californiske forlystelsesmoler og boardwalks i bl.a. Santa Monica og Santa Cruz.

California Screamin’, som er en rutsjebane i stål – men ligner træ, er dog en noget vildere version end de oprindelige trærutsjebaner den skal efterligne. Med en tophastighed på ca. 90 km/t har den næsten 1,9 km lange forlystelse gennem årene fået skrigene frem hos både unge og gamle.

Pixar Pier i stedet for Paradise Pier i 2018

I løbet af vinteren og foråret 2018 vil temaområdet Paradise Pier i Disney California Adventure blive omdannet til Pixar Pier. Pixar er Disneys animations studie, og har bl.a. stået bag produktionen af de populære animationsfilm Toy Story, Cars, Find Nemo og The Incredibles.

Filmen The Incredibles 2 får premiere til juni 2018, og det er ikke mindst på den baggrund, at Disney har besluttet at promovere Pixar temaer og karakterer i California Adventure. California Screamin’ rutsjebanen vil således blive opgraderet med nye interaktive scener og special effects, som vil være under stærk inspiration fra den nye film. The Incredicoaster bliver rutsjebanens nye navn.

Udover The Incredibles tema vil Pixar Pier også få områder med temaer fra filmene Toy Story og Inside Out (Inders inde). Det nuværende område i Paradise Pier – Paradise Park – med bl.a. Goofy’s Sky School og Silly Symphony Swings vil forblive uforandret i det nye Pixar Pier.

Mickey Fun Wheel

Mickey’s Fun Wheel i Disney California Adventure.

Det store pariserhjul i Disney California Adventure – Mickey’s Fun Wheel, som danner baggrund for bl.a. aftenfyrværkeriet i forlystelsesparken, vil også blive ændret ifm. omdannelsen af Paradise Pier til Pixar Pier. Mickey Mouse’ ikoniske hoved vil stadig være at finde midt på pariserhjulet, men på hver gondol vil figurere en karakter fra Disney/Pixar filmene. Mon ikke både Woody, Nemo og flere af de kendte figurer vil kunne ses på pariserhjulet, når det nye Pixar Pier står færdigt midt i juni 2018.

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.